Tidsfördriv ;)

Namn: Stardom
Smeknamn: Boffe, Boffis, Buffis, Pluffis, Bajs-häst
Ålder: 11 år i Maj
Kön: Valack
Ras: Varmblodig travare
Mankhöjd: 158cm (på papprena.... Mindre tror jag)
Färg: Brun

Träning

Tränar Hoppning (/)
Tränar Dressyr (x)
Tränar NH (x)
Tränar för instruktör (på g ;) )

Utrustning
Rids med martingal [/]
Rids med snodd [ ]
Annan hjälptygel [ ]
Benskydd [x]
Benlindor [x]
Sadelpadd [x]
Vanlig bett [x]
Bettlöst träns [ ]
Pullargrimma [x]
Aachen grimma [x]
Remont [ ]
Engelsk [x]
Hoppsadel [ ]
Dressyrsadel [ ]
Allroundsadel [x]
Islandssadel [ ]
Barbacka [x]
Rids med sporrar [ ]
Rids med spö [ ]
Kan skänkelvikning [x]
Kan bak/framdelsvänding [ ]
Kan öppna/sluta [x]
Kan galoppombyte [ ]
Ökad trav [x]
Ökad galopp [ ]
Fattar alltid rätt galopp [ ]
Kan passage [ ]
Kan piruett [ ]
Kan hoppa över 1 m [x]
Kan hoppa över 1 m med ryttare [?
Är tävlad lokalt eller högre [ ]
Skulle klara av ett L:B dressyrprogram [ ]
Går i form [x]
Arbetar bra under sig [x]
Är lätt att arbeta med [/]

Övrigt
Tolkat? Nej
Löshoppat? Ja
Longerat? Ja
Kört? tömkört
NH-tränat? Ja
Badat? Nej


Kräsen häst!

Har börjat med nya mineraler till hästarna, i granulat eller vad det heter. Men min kräsna häst vill inte äta det. Inte ens när jag blandade med betfor, korn och morötter. Han pillade ut det goda och lämnade mineralerna...

Något tips?! :D


Dagens fråga!

Skulle du byta din ridtravare mot ett välutbildat halvblod?






Mitt svar är nej. Jag köpte Boffe av en anledning, då spelar rasen ingen roll! =) Skulle däremot kunna tänka mig att ha ett halvblod också, men har inga planer på att tävla på hög nivå så min ridtravare räcker gott och väl! =)

Kul!

Har fått mer läsare och mer kommentarer de senaste, vilket är jättekul! =) På så sätt hittar man ju nya bloggar också, vilket också är kul ;) haha! :D

Fortsätt att kommentera! Om det är nåt ni undrar så är det bara att fråga! Eller om ni vill att jag ska skriva om något speciellt. Tips och era åsikter tas gärna emot! :D

Som jag sagt tidigare så byter jag gärna bildlänk med andra ridtravar-bloggar, bara att höra av er eller rekomendera någon som ni tycker jag borde länka!

Vill även tillägga att jag ska försöka lägga ut mer bilder på mig och Boffe tillsammans, men eftersom jag nästan alltid rider ensam osv så har det inte blivit av än! =)

Ska även börja träna för min kusin i vår, då kanske det eventuellt blir lite videoklipp också, så håll utkik ;D

big loove!

/ Felicia, Starom och Pysen ;)


Måndag

Ligger i sängen och har ont i hela kroppen. Idag har jag ramlat av Boffe för första gången. Första gången på 3,5 år! Bra jobbat :P Men de va inte kul. Hemskt va de..

Va ute och red med Marie och Galaxy, en ganska lång uteritt. Jag brukar ju alltid rida ensam, kanske va de därför Boffe krångla som bara den. Kollade över honom om han hade ont någonstans innan vi red, vilket han inte hade. Men ändå betedde han sig mycket underligt, aldrig vart med om de förut! För de första så gick de inte att få stopp på honom, han "stress-travade" hela tiden. Sen sparka han mot galaxy en gång och jag blev verkligen paff! Eftersom han inte brukar va sån. Inte nog med det så sparkade han mot träd och stenbumlingar, han backade in i tät-skog, stegrade sig lite och va allmänt sur! Vet inte vad de vad med honom! Han lyssnade verkligen inte!

Botten blev nådd när han fick total fnatt och backade ner i ett dike fullt med snö, snubblade, slog i mulen i marken och jag flög över halsen på honom och landade på huvudet... Aj..

Först blev jag mest besviken eftersom han inte lyssnade, och fick lite tårar i ögonen (är lite lipig). Sen blev jag rädd att Boffe skulle springa iväg, men de gjorde han inte. SEN, såg jag blodfläckar i snön och blev SÅ JÄVLA RÄDD!!!! Då kunde jag inte hålla in tårarna! Men som tur va hade han bara fått ett litet sår på läppen =( Han hade blod i hela munnen... =( Så jag tog av nosgrimman och ledde honom hemmåt. Det slutade blöda, han blev pigg igen och haltade inte så efter ett tag satt jag upp och skrittade hem. Men FY vad rädd jag blev... Trodde han skulle dö eller nåt.

Ska åka till stallet snart igen och pyssla om honom lite. Min dumma lilla skithäst <3


Körv

Vi lunchade på sjön idag! =) Eller isen rättare sagt ;) Grillade korv, så himla gött! ;D



Pics!

Lite fel ordning, men skit samma!


Alla vet väl att mitten är godast?!?!


Tycker den där manen kan växa ut nu


Bus


<3


Som sagt.. ;)


ge mig morot!


mums!


mysridväder =)


Fin fläta av Michelle


min bebis <3


Biffis är självklart bossen och har maten för sig själv.

Aldrig ska jag sluta älska dig

Det blev en sen uppdatering idag, tiden bara rusade iväg!

Huuuur som helst..

Va i stallet i morse och släppte ut hästarna =) Boffis fick äta lite frukost medan jag mockade och fixade i stallet. Sen fick han en helkroppsmassage så att han skulle va avslappnad när vi red =) Gjorde lite övningar också som gör att han höjer ryggen, tror de hjälpte faktiskt, för jag hittade nya knappar på honom idag. När jag gjorde på ett visst sätt med skänkeln så kände jag hur han lyfte hela ryggen och lyfte in benen under sig. Då blev jag glad =) Alltid kul med framsteg =)
Vi red ut en sväng, typ 50 minuter. Skrittade mest. Vi tränade på att gå i form, att inte sträcka ut halsen så fort vi gör halt (som han brukar), att ställa huvudet inåt och utåt, att inte puta ut med rumpan på vägarna (som han brukar). Vi travade lite också, kanske 10 minuter. Han höll sig ganska fint men tyckte nog att det gick lite för långsamt! ^^ I traven tränade vi på att gå i form, gå rakt, samt övergångar från skritt =)

I morgon ska jag till stallet tidigt igen! Hade tänkt ta sovmorgon, vilket va väääldigt längesen! Men Marie frågade om jag ville rida med henne så.. =)

Bilder kommer strax!

Söndag!

Ska diska åt mormor nu ;) Uppdaterar om dagen om en stund! =) Det kommer bilder också!



Häst!

Jag vill ha en till häst! Antingen en "läromästare" eller en unghäst! =) Om jag får ett välbetalt jobb så ska jag lätt köpa en till ;D Man blir ju så sugen när man ser alla annonser på blocket och hastnet, eller hur! ^^

Börjes och IKEA!

Japp, där var jag idag =)

Köpte inte så mycket, sparar pengarna till Gbg horse show i stället! ;)


Jag köpte:
- Mineraler
- Grimma till Pysen
- IKEA påsar
- Huva
- Korg att ha borstar i
- Krubba
- Sadelgjord till pysen
- Ny uppsättning av borstar i svart och grått
- Matchande grimma (gillar att matcha ;) glömde dock köpa grimskaft!)
- Gethårsborste

Köpte även en förvaringsgrej på IKEA som jag ska göra om till en lite roligare boxgardin, ska fixa de i morgon om jag hinner =)

Något jag och min häst är stolt över som vi har gjort

Jag är stolt över resultatet när jag tränade NH med Boffe första halvåret med honom. Vi blev jättetajta och ett toppen team! Alltså funkade ridningen bra automatiskt när jag började rida in honom.

Jag behövde aldrig ha Boffe uppbunden eller ens med grimma, han gick dit jag gick, och om jag sa att han skulle stanna så stannade han. När jag ropade på honom i hagen så kom han alltid i full galopp! Jag longerade honom helt utan redskap och utrustning och använde bara kroppsspråket. Han gjorde precis som jag; om jag "travade" långsamt så gjorde han också de, till och med på stället. Och om jag "galopperade" så gjorde han de också, alltid tätt bakom =) Vi brukade leka kurragömma i hagen också, supermysigt! <3

Nu har vi tyvärr tappat allt de där. Vilket gör mig jätteledsen. (För dom som inte vet har Boffe varit hos en elak fodervärd 1,5år)  Men jag strävar efter att komma dit vi var och ännu längre! För mig inte det viktigaste att hästen ska göra en perfekt skänkelvikning och sånt, utan att man blir ett team och litar på varandra till 120%!


Pluffis <3


Dålig egenskap

Jag hatar att jag är så klen och alltid tar åt mig! Jag är nog en sån som tycker att alla ska va snälla, så när någon är otrevlig mot mig blir jag alltid ledsen! ^^ Börjar tröttna på de! Ska försöka tagga till lite i stället ;)

Därför får ridning mig att må bra

Det är nog inte själva ridningen som får mig att må bra, utan kontakten med hästen.

Boffe är min bästa vän. När jag känner mig ensam och nere brukar jag sätta mig i hans box, då mår jag genast bättre och känner mig inte lika ensam. Han blir alltid glad att se mig, och jag blir alltid glad att se honom!

Att vara i stallet är avkopplande. Det är alltid kul att va i stallet, även om hästarna förstört staketet, tuggat sönder grimman, bajsat i hela boxen, vält vattenhinken osv. Konstigt de där.

Det går inte riktigt att beskriva. Men hästar och ridning får mig att må såå jäkla bra! Det är som terapi!

Just nu skulle jag inte klara mig utan Boffe, han får mig att inte falla i bitar.

Tänk er att rida barbacka över ängarna en varm sommarkväll, då ÄR man lycklig, även om allt är åt helvete!




största kärleken


Stallboken!

Är det nån av er som köpt stallboken i år? =) Funderar på att göra de, är den bra? :P



Fredag! =)

Vi skulle ju åkt till sågverket och hämtat spån idag, men allt spån var slut! :O Och dom visste inte när det skulle finnas igen! Himla skit! Åkte till svenska foder i stället, men där va de sviiindyrt och dom hade inte så mycket. Anledningen till de va tydligen att de vart så kallt i vinter så allt spån har gått till pellets att elda med. Kasst. Hatar vintern. Så vi får köpa halm i stället, vilket jag inte är så förtjust i.

Min morbror kom med hösilage också. Vi har en traktorsingång till hagen, så han ställde sig där tills jag öppnade. Hästarna va ute, Galaxy fick spel och blev livrädd, men Boffe gick fram till den brummande traktorn och sträckte sig över staketet för att kolla läget ^^ Så knäpp är han!

När jag väl fixat klart allt i stallet så tänkte jag ju rida, men jag frös så mycket så det blev inte av! :( Istället åkte jag och Marie (Galaxys ägare) till min kusin och fikade. I morgon ska dom åka till Ikea och Börjes, och jag ska åka med! :D ^^ Kanske kan fynda lite  iaf =) Lägger upp lite bilder i morgon om jag hittar nåt!




min prins

Natti!

Fick en liten spontanpresent av E (A) Han kan va lite snäll ibland! :)




Tänkte lägga mig tidigt idag, eftersom jag ska upp tidigt! Halv 8 tycker jag är tidigt! ^^ Ska till stallet och släppa ut hästarna, sen hämta spån på sågverket och så kommer det hösilage också. Tänkte hinna med att rida efter med. Så det blir nog en heldag i stallet =) Men jag klagar inte! ;D Tråkigt att spendera Fredagskvällen själv dock, E ska bort i helgen.. :/ Och det är ju inte så kul att gå ut och festa när man är arbetslös och fattig ;D Haha!

God natt!

Bildlänk!

Någon som vill byta länk som jag och Julia gjort? :) Gärna ni som också har ridtravare! :D Skriv en kommentar eller skicka länken via "kontakta oss" i menyn =)



Mormor är toppen

Sitter hos mormor och dricker té och äter hembakt bröd med gräddost, mmmm!




Boffe fick vila idag =) Så jag borstade, fixade hovarna, masserade och gjorde lite "yoga" som jag kallar de! Gjorde inte så mycket mer... :P



Gosade lite med pysen också =) Fast han gjorde mig sur! Han välte vattenhinken två gånger! Så nu är det badbassäng i hans box.




Jag gick hem från stallet idag igen. De va inte skönt alls! Jäklar va kallt de va! Hela näsan frös när man andades in. Usch. Jag som hade hoppats att vintern va slut, men nu är de kallt igen och de gröna gräset som syntes förra veckan är täckt med ny snö. Jag HATAR snö och vinter! Inte kul!

Tävlingar!

Jag är med och tävlar om:

 - Hemligt pris fråg Göteborg horse show hos Stallekekullen

 - TM Waffle Wave täcke hos Stockholmsjenna

 - John Whitaker Schabrak hos Johannagrant



Gör de du också! :D

Klicka på bilderna för att komma direkt till tävlingarna =)









Klicka här i stället



Klicka här i stället


Torsdag

Kom på en rolig sak;
Igår sa jag "Duuuuktiiig tjeeej!" till Boffe.....! ^^ Haha, jag kunde inte hålla mig för skratt! Föör, han är ju ingen tjej...?! :P xD Han måste ha blivit förolämpad! Haha!
Vad fick jag de ifrån undrade jag, katten är kille, hunden är kille och hästarna också...! Sjukt kul! ^^


Mormor steker fisk och de luktar goott! Efter maten blir de stallet ;) Hörs senare!


5 saker som beskriver min häst



- Är alltid lugn och orädd, sålänge han inte har nån på ryggen
- Älskar morötter mer än mig
- Rullar sig i boxen, inte ute i geggan
- Blir hingst när det kommer främmande hästar
- Blir arg och bankar i boxen när det inte finns mat när han kommer in


Det här saknar jag

Jag saknar ridskoletiden!

Man va alltid ett gäng liksom, hälften av tjejerna i min ridgrupp va "mitt gäng". Vi va typ "divorna", som det finns gott om i hästvärlden! ^^ Man hade liksom ridskole-kompisar. Man va kompis på ridskolan, men inte annars. Och nu har jag ingen aning om va de flesta av tjejerna gör, och när jag ser dom säger vi knappt hej. Tråkigt!

Saknar också alla ridlärare som var som extra mammor och förebilder. Blir fortfarande lika glad när jag ser dom, men dom känner inte igen mig :P

Saknar själva lektionerna, att lära sig nya saker varje dag och alltid göra sitt bästa för att va så bra som möjligt.

Har ingen bra ridskolebild tyvärr ;)

26:e Jan

Har spenderat hela morgonen och förmiddagen i stallet =)

Började med att borsta, massera och "yoga" Boffis innan jag red. Han va ju rätt spänd igår så jag tänkte att de kanske blir bättre om jag mjukar upp honom innan, och de blev han! =)

Red en barbacka-tur på lite mindre än en timma tror jag. Anledningen till att det blev barbacka var att jag måste träna min sits och balans! Tycker man gör de bäst barbacka! =) Vi skrittade nästan hela tiden. Två små korta travsträckor blev det.

Som jag skrev så var han mer avslappnad än igår, och han sökte sig framåt - nedåt hela tiden. Det var inte alls svårt att få honom att gå i form idag! Ska börja massera och yoga-stretcha mer innan jag rider! :)

Han var rätt pigg idag också, men eftersom de blev rätt hårt igår så höll vi oss mest till skritt. När vi väl travade så bröt jag av precis innan han började hetsa upp sig. Fick till en mjuk och fin trav =) Meen, inte så jämn, de måste vi träna på!


Blev inte så mycket bilder idag.... Min kamera har blivit fuktskadad! ^^ Haha! Hade den i innerfickan, svettades lite - kameran blev fuktig. Så jag tänkte "jag ställer den här istället". Problemet var bara att det var minusgrader, så fukten frös...! Va inte så lätt att ta kort med is på linsen! ^^ Så nu står den på tork ;)


Nu ska jag fixa mig för att träffa några kompisar =) Boffe får vila i morgon eftersom jag inte kommer hem fören i morgon eftermiddag =)



Staketet är kasst, jag vet




Ill-söt eller vad?!


"bilder på stallet"



Inte så mycket att hurra för på utsidan



Men insidan är helt okej! =)



Boffis box


I like

Före klippning - svett svett svett





Efter klippning - inte en droppe!


one month

Lite har hänt på en månad tycker jag! Då såg Boffe hemsk ut rent ut sagt! Vilket kan bero på den hemska pälsen som nu glänser mer!





Nu


Tisdag

Kom precis hem från stallet. Gick hem, typ 2 km är de. Jag trodde jag skulle dö. Självklart glömde jag den där pannlampan som jag brukar ha när jag rider, och jag är aaas mörkrädd! ^^ Det värsta var skogsbiten, trodde jag skulle bli anfallen av en älg eller ett troll! Och jag gick till och med ner i diket för att de va så mörkt! Meeen, jag överlevde ;)


Va lite frusen innan jag skulle rida, så jag tänkte att jag mockar först så blir jag ju varm! Men icke. Det tog 2 sekunder att mocka, hästarna hade skitit i en liten fin hög i hörnet av boxen! Så gött! ;)

Istället fick jag borsta Boffe tills jag blev varm ;)

Vi red ut en sväng längs en grusväg, eller snöväg rättare sagt! Började med att skritta på långa tyglar, kortade sedan tyglarna och började jobba lite med honom. Vi tränade på lite skänkelvikningar från sida till sida på vägen. Ena sidan går riktigt bra! Andra är inte lika bra, då vill han puta ut med rumpan. Sen gjorde vi lite serpentiner över vägen också, han va lite spänd men efter de slappnade han av lite mer =) Så vi provade lite samlad trav. Men icke då, de va inte kul. Boffe ville bara springa snabbt! Så efter att ha bråkat med honom en stund tänkte jag wtf. Så det fick bli trav-konditionsträning i stället! Travade ganska mycket, i lite olika tempon. Han försökte fatta galopp några gånger, men att springa in i galoppen är ingen höjdare så vi nöjde oss med trav! Stod i fältsits typ hela tiden också, måste ju träna mig själv lite också!

På vägen tillbaka lät jag honom gå på långa tyglar så han kunde sträcka ut halsen ordentligt, men Boffe gick i rask takt med högt huvud, öronen rakt fram och kikade sig omkring. Bra att han är glad iaf! ;P

När vi kom tillbaka så hade han inte svettats en enda droppe, eftersom han blivit klippt! Så skönt! 


slarv-söt



Lite gott efter ridpasset, såklart



rumpa



Det är inte lätt att va liten


Dagens fråga!

Vad ger ni för kraftfoder?






Stallet!

Nu ska jag sticka till Stallet och pussa på mina älsklingar!

Uppdatering om ridturen kommer senare!


Foder

Igår kikade jag runt lite efter olika kraftfoder. Just nu ger jag ju Boffe granngårdens mix, men jag är inte riktigt nöjd med den. Tänkte gå över till krossad korn, betfor, olja och mineraler istället. Det blir billigare också, om jag nu hittar nån bonde som säljer korn! För lantmännens kostar 6,50:-/kilo! :P Dyrt! Hos bönderna brukar man väl betala typ 3:-/kilo! Tur att vi har så många bond-kontakter! ;)

Havre hade vart både enklare och billigare kan man tycka, men jag tycker korn är bättre eftersom Boffe (och många andra travare) är tillräckligt pigg ändå! Mer behövs ju inte så länge dom ska gå som ridhästar! Fast de beror ju på hästen också! =)


Födelsedagspresent!

Fick den där boken som jag skrev om för ett tag sen av mamma i födelsedagspresent! Den hade dock inte kommit då, men nu ligger den i mammas brevlåda! Ska bli intressant att se om de finns några roliga tips! Och om inte så kanske man kan få lite idéer iaf :P


Dagens fråga!

Använder ni säkerhetsväst när ni rider?






Själv använder jag alltid säkerhetsväst, 99ggr av 100!

Måndag 24/1

Va i stallet tidigt idag, hade morgon fodringen och utsläpp! Det hela började inte så bra, självklart hade jag glömt blöta betfor till Boffe, och självklart skulle radion lacka. Efter mycket skruvande, bankande och skrikande så fick jag in en kanal, P4......!

Som alltid när dagen börjar fel så blir allt fel!

Longerade Boffe. Eller vet inte om man kan kalla de för longering... Fy vad han krångla! I början va han glad, hoppade och skuttade, de kan jag ta. Men sen kom de en annan häst på vägen och Boffe blev helt plötsligt hingst... Efter de fick jag inte pli på honom igen. Han kicka till och med mot mig! Det var som att få en dolk i hjärtat. Och jag blir så besviken på mig själv att jag har så dåligt tålamod! Så allt gick åt pipan, han fick till och med ett litet sår på benet för att han skutta så. Sen fick jag inte tag i honom i hagen... Har aldrig hänt förut! Hoppas vi blir vänner i morgon igen ;) Måste arbeta myyycket mer med honom från marken, som vi gjorde förr.

Inte konstigt att han krånglar när han blivit piskad och felhanterad av fodervärden som han hade. Usch och fy.



Dagens fråga!

Hoppning, dressyr, western eller skogsmulle?







Just nu är vi mest skogsmulliga, men strävar efter att hålla på mer med dressyr och hoppning =)


Ridtravar DM

Kollade precis på youtube-klipp från "ridtravar dm".

Ena klippet var på ekipaget som blev 2:a... Skandal skulle jag kalla de. "Felfritt och 2:a placering!" Visst, de låter ju bra, men inte när man "åker" häst. Trodde syftet med tävlingarna var att man kunde visa att travare faktiskt kan bli ridhästar. "En fristad för ridtravare" typ. Men efter att ha kollat på en tjej som inte har kontroll över sin häst alls, i full trav eller travgalopp och som snubblade runt så är jag aningen besviken. 

Såg också ett dressyrklipp, också DM. "60%" Yeah right. Ska ridtravare ha egna regler? (vet att ridtravarförbundet "måste" ha egna regler men hallåå) För om de va på en vanlig drassyrtävling skulle detta ekipage inte ens få 10%. Släng med huvudet, skumpig trav, en häst som inte kan gå rakt. Själv skulle jag lägga ner aningen mer träning innan jag började "tävla" =)



Det är ingen ursäkt att ha en travare, kan man inte rida sin häst ordentligt ska man inte visa sig på tävlingsbanor, OAVSETT om de är travare eller ej.


Söndag!

Från och med i morgon börjar grimm-förbud i hagen. Pysen hade sin grimma i munnen (!) förut när jag tog in hästarna, som tur va gick den inte sönder, som dom andra 2 denna veckan..! ^^ Nu får dom komma på något annat att busa med! :)

Mormor va med mig i stallet idag. Hade så ont i magen så hon tyckte synd om mig ^^ För den som inte vet så är min mormor hästrädd, men hon gillar Boffe.. ;) Haha :D För två månader sen gömde hon sig i bilen när hästarna skulle in eller ut, men nu ger hon dom till och med morötter, nääär boxen är stängd ;)

Va bara där en stund idag. Och igår också. Hade släktkalas igår.. Puh! Men i morgon bitti tänkte jag motionera Boffis lite =) Har inte bestämt mig för vad jag ska göra, rida ut eller träna honom från marken. Får se hur de känns i morgon =)


Boffis öppnar boxdörren ;)

Fredag.

Har legat i sängen och deppat typ hela dagen. En riktig pissdag har de vart. Vaknade 11, gick upp, men de visade sig inte vara någon bra idé. Så jag har kollat på E! hela dagen. Sen tvingade jag mig själv att åka till stallet. Vet att jag blir på bättre humör då. Och lite bättre blev de allt =)

Det första jag möttes av när jag kom till stallet var en häst och en ponny, med trasiga grimmor runt halsen. Och jag som köpte dom i lördags?!?! Det har vart bus i hagen idag alltså. Ska väl inte klaga, för Boffe är gladare när pysen är där och busar =)

Efter att jag mockat och fixat allt så borstade jag Boffe från topp till tå, putsade och polerade lite och så. Och självklart börjar han krafsa i ströt så fort han kom in i boxen, och rullade sig på ena sigan, sen andra. Efter de hade han spån i hela manen och ansiktet, men är de så han vill ha de så..!

När jag väntade på skjuts hem satte jag mig i Boffes box och klappade lite på honom medan han åt. =) Så himla skönt. Just nu när jag är trött på allt och alla så skulle jag inte klara mig utan min bästa vän Boffe, som alltid är glad att se mig. Kom till och med fram till att jag skulle klara mig helt ensam med bara Boffe. Vi skulle kunna flytta till en öde ö, vore underbart.


Trasig grimma nr1


Trasig grimma nr2


kraffs kraffs


Lyckas aldrig fånga själva rullningen, bara "skaket" efter ^^


Mys i boxen

Hejja!

Eloge till folk som står för sina egna åsikter och låter andra ha sina!

:)

Mina drömmar!

Jag har en dröm om att köpa en stor hästgård! Stort/stora stall, ridhus och ridbanor. Där ska jag ta hand om/omskola gamla travhästar till ridhästar, både kallblod och varmblod. Jag ska även ha nån sorts verksamhet med hästarna, typ ridskoleaktigt. Förutom ridtravarna ska jag ha ett friesersto att avla på! Resterande av boxarna i mitt stooora stall ska hyras ut, till främst ridtravare. Det ska finnas tränare med bra erfarenhet av omskolning, kanske jag.. :P

Får väl gå och skaffa mig en bonde som fixar maten till hästarna också :P Men han får inte ha kor eller andra djur, för dom luktar äckligt!

Ett lyckligt liv och fin familj är ju en självklarhet.


Det är min dröm ;D


Dagens fråga!

Brukar ni rida med halsförlängare, inspänningstyglar, martingal eller liknande?



Själv rider jag med martingal ibland, ytterst sällan.
Ibland sätter jag på en halsförlängare när det är barn, tex lillasyster som rider.
Har provat att longera med inspänningstyglar, men spände dom typ inte, tyckte bara dom va ivägen!


20 bast!

Födelsedag idag! Och det känns... ingenting! Känner mig bara aningen gammal och panikslagen över vad jag vill göra med mitt liv. Inte ens kan jag gå till systemet idag.. ;P haha

Så typiskt födelsedag är när 273 personer som man inte känner skriver "grattis" på facebook. Vad är grejen?


Huuur som helst så var jag i stallet i morse! Gjorde de dagliga sysslorna. Red en barbacka-tur på Boffis. Inget mer typ. Va inte där så länge idag. Åkte hem och sov i stället.

Är inte så pepp idag :P




Mitt bästa hästminne

Hmm, svårt.. Det är nog mycket som vart bra, men jag är så kass på att komma ihåg ;D


Men, självklart, så har jag två "bästa hästminnen".

1.
När jag fick Pysen. Bästa födelsedagsprestenten någonsin. I morgon är det 9 år sen, på dagen! Jag undrar vart tiden tagit vägen?! Jag och Pysen har gjort allt tillsammans, eller jaa.. allt man kan göra med sin häst, eller neee... Kanske inte xD Haha, men alla minnen är bra minnen med Pys, även om det krävts blod, tårar och blåmärken =)


2.
När jag träffade Boffe. När jag såg den hästen var det som om himlen öppnade sig, jesus-ljus lyste på honom och ängla sång löd "AAAAAAAAAHHHHHHH" typ. Ni vet den känslan?! :P Haha jag är bäst på att beskriva saker ^^ Det var det andra bästigaste minnet =) Allt va så självklart redan från början. Får nästan en tår i ögat när jag tänker på det.


Jag älskar mina hästar :')



Ser ni Pysens smile eller? ^^

Varmblod säljes!

Har en liten extrahobby. I stort sett varje dag kollar jag hästNet, blocket osv efter varmblod till salu. Bara för skojs skull. Bara för att fantisera lite. Och ibland blir jag ledsen. När folk säljer sina hästar för en ynka symbolisk summa. Vem som helst kan ju köpa en häst för några tusenlappar. Fattar att folk blir "desperata", inte vill avliva hästarna osv om de tex inte har råd att ha kvar dom, men; man borde inte slänga den summan i ansiktet på folk.

Detta säger jag av egen erfarenhet. Jag tänkte sälja Boffe, och han hamnade i händerna på några som visade sig vara kräk. Jag skäms och ångrar de så jag tror jag dör. Dock skyltade jag inte med en låg summa, men när en seriös far och dotter kom och kollade på Boffe så kom vi överens om ett lågt pris, men dom skulle ha honom på foder till att börja med. Och TACKA GUDARNA för de...
Hade kontakt med dessa människor hela tiden, och de berättade hur bra han mådde. Men när jag väl åkte dit var Boffe ett vrak som inte skulle överlevt länge till.

, visst, man kan va en bra hästägare även om man inte har råd att köpa en dyr häst. MEN, priset ska inte vara det avgörande. Kan man inte sköta en häst ska man fan inte ha den!

Senast för 10 minuter sen såg jag en annons på ett varmblods sto som säljs med all utrustning, bla ny wintec sadel, för 4000 spänn. En ny Wintec sadel kostar 6000:-, hur tänker man då? Man kan lika gärna köpa hästen, ta sadeln, dumpa hästen och tjäna på de? Usch. Stackars ägare som "måste" sälja sin häst för den summan.

Själv köpte jag Boffe för 7500:-. Prutat! Han var en 7 årig, oinriden häst som inte ens gått på travet, enda utrustningen jag fick med var en grimma. För en del var han inte värd en krona, men för mig var han värd guld!

Så, jag menar inte att billiga hästar är skit! Många av er har säkert köpt er ridtravare för några tusenlappar, för det är mycket vanligt! Men då har ju era hästar tur att ni tar hand om dom på rätt sätt! Jag skulle själv kunna köpa en gammal travare för en billig peng, för att just den hästen skulle bli räddad från att hamna hos fel ägare =)

Ett tips är alltså att inte skylta med priset på era ridtravare om ni ska sälja. De är inte värda jättemycket i pengar, så är de bara. Men de som är intresseade hör av sig ändå! =)

Heja ridtravare! ;D

Onsdag 19 Januari 2011

Heej! Fy vad jag hatar att va sjuk! Har inte orkat sätta igång datorn på två dagar, boring! Men nu är jag friskus igen =) Rätt bra med mig faktiskt, för jag blir oftast sjuk en eller två dagar! =)

Orkar inte blicka tillbaka och skriva om de dagarna jag va sjuk, så jag börjar med idag ;D Haha

Sov hemma hos min mor i Götene i natt, och var hos fru doktorn i morse och satte in en plastpinne i armen. Fy och blä! Sen missade jag 2 bussar i rad (skyller helt på min mor) och mötte upp min barndomsvän/hästvän Lina som följde med mig till stallet =)

Lina hade med sig klippmaskinen och lärde mig klippa lite smått =) Pysen svettas så när han är inne, så vi klippte halsen och bogen på honom bara. Och fy vad ful han blev ^^ Haha, eller sötful! ;D Shettisar passar inte riktigt i klippt päls! Men han va jätteduktig, min lille plutt =) Första gången å allt! Stegrade sig några gånger bara och sen va de bra!

Boffe blev liiite snyggare.. haha! Har aldrig klippt honom heller innan, men nu när jag satt i gång att rida ordentligt så blir de nog bättre =) Han va lugn som en.. jag vet inte vad xD Så duktig så =) Han har nog blivit klippt när han va travhäst. Lina undra till och med va det var för fel på hästen, han stod och sov?! Haha, BÄST! :D


Snackade även lite framtidsplaner med Lina. Hon tycker jag ska ställa Boffe på sommarbete hos dom i sommar. Men jag vet inte riktigt.. Är de bra? :P Sommarbete? Vill ju inte förvilda honom!
Sen funderar vi på att börja träna tillsammans med våra tottisar. Samåka liksom. (Hon och en annan barndomsvän till mig har hand om 4 kallblod.) Får se hur de blir med de =) Måste få ordning på Boffis först, så kanske senare i vår =)


I morgon fyller jag år, (:D) och det firas med att gå upp tidigt för att ta hand om hästarna, och antagligen rida :P Tror jag satsar på uteritt eftersom jag red lite dressyr innan jag blev sjuk =)


Det blev ett långt inlägg ;D


Dagens fråga!

Klipper ni era häster? Varför? Hur?




Själv har jag precis börjat klippa mina. Skrev om det tidigare idag.
Pysen är klippt på halsen och bogen, för att han blir varm i sin tjocka päls.
Boffe är klippt efter vad jag tror kallas jaktklippning, eller nåt, dock inte hela halsen. 
För att han inte ska svettas lika mycket och därför bli trött när han rids.

tisdag

Jag är sjuk! Inte okej!

Hoppas jag orkar uppdatera i morgon!

Natti

Dagens fråga!

Vad har ni för favorithästras?




Min är, såklart, varmblodstravare ;D
Men jag har en hemlig förälskelse i frieserhästar!

Läggdags

Har kollat på andra avsnittet av ponnyakuten på svtplay. Jag älskar ponnys! ^^

Nu ska jag krypa i säng för att gå upp med tuppen i morgon och åka till stallet. Håller tummarna för bra väder och väglag!!

Natti!

Pissväder

4 fucking plusgrader är de ute nu. Och i november va de -20? Hänger inte riktigt med. Meeen, förhoppningsvis är våren tidig i år, hehehe ;)



Ser ljust ut, hoppas isen på vägarna smälter bort nu, för de blir nog fint ridväder =) Den där onsdagsnatten kan dock tas bort!

Ge mig VÅÅÅR!


Stardoms vardags outfit

Har inte så mycket bilder på hans outfit, meeen:




Hagen:
Utetäcket =) (Inga bogveck=kasst)
350g
Om de är buskallt så har han
fleecetäcke eller ett tjockt
stalltäcke under.



Ridtur:
schabrak, just nu svart
Teddysadelpad
allroundsadel
gråa, vita eller svarta benskydd fram och bak
blått ländtäcke, fodrat
träns med olika nosgrimmor och bett
Ibland reflex utstyrseln också =)

Efter ridturen har han blått hals-fleecetäcke på sig ett tag =)



sötsur
I boxen:
Stalltäcket =)
300g
Om det är lite varmare har han
ett brunt fleecetäcke i stället!
grimma har han dock inte i boxen!


Intressant? Ja! ^^

Från tävlingstravare till ridhäst

Hittade en bok om att omskola travare till ridhäst. Skulle va intressant att läsa =)


Ridtravarbloggar

Jag byter gärna bildlänk med andra ridtravarbloggar! Jag länkar dig - du länkar mig!

Kommentera eller skicka länken via "kontakta oss" i menyn. =)



TlöttBoffePlutt


Dagens fråga!

Tänkte också börja med "dagens fråga". =) Kanske inte blir en ny varje dag, men ska försöka =)


Vad har ni för strö till era hästar, och varför?



Själv använder jag spån, för att det är lättare att mocka, suger upp bättre och är billigast. Men jag har också halm i boxen, ca en liten bal om dagen, eftersom hästarna måste tugga mycket =)


Dag 11

Ne, nu är jag trött på vintern och detta skitvädret!!! Igår spöregnade de, och imorse va de 3plus och duggregn när jag åkte till stallet. Jag vill kunna rida när jag vill! Men icke. Blä. Halt som bara den och skitsnö överallt. Jag tror inte jag hör hemma i de svenska klimatet ;)

Spenderade några timmar i stallet iaf. Matade och släppte ut hästarna, vilket inte blev nån höjdare. Boffe och Pysen har ju gått tillsammans tidigare, så dom var glada och busade lite. Men Galaxy... Jag har aldrig sett en så aggressiv häst! Hon är en riktig bitch! Så stackars Pysen står i en egen hage nu tills dom lärt känna varandra lite =)

Innan jag skulle åka hem igen gosade jag lite med Boffe =) Hoppade upp på hans rygg i hagen och bara vilade lite. Så mysigt =)
Det måste va nåt fel på den hästen. Han är så lugn heeeeela tiden och beter sig inte som en häst! Kolla här:

- Han rullar sig inte på blött underlag, utan gör de i boxen i stället
- Han rymmer inte även om dom andra hästarna gör de
- Han står vid grinden i hagen och vill in när det är kallt/dåligt väder
- Han sätter inte en hov utanför boxen om han inte får tillåtelse (när boxdörren är öppen)
- Han är bossen i hagen även om han är yngst och valack
- Han älskar när man tar på hans öron ^^

Han är världens bästa helt enkelt =)


Min favoritgrej i stallet

... är nog man och svans glanssprayen. Älskar när det blir glansigt, lent och lätt att borsta :D

Pictures

Jag & syster (sjukt lika...)


Bror aka Bingo Rimér


Bebis


ÄLSKLING!


Svettis efter resan!


Boffis blev jätteglad när pysen kom!


Checkar nya boxen


Nya skötaren


Jag och Boffis <3


Fullt hus i Boffis Box!


Syster och kusinbarn, pysen ville inte va med ^^


Min prins


Dag 10

Äntligen hemma igen efter att ha vart i Kungälv och hämtat pysen och sen installerat (haha) honom i nya stallet =) Resan gick bra, va lite krångligt att få in honom i transporten bara... Har aldrig hänt förut. När vi kom fram va lille pysen genomsvett och hade bajsat på sig lite ^^ Så mysigt.

Det verkade som att Boffe och Pysen var glada att se varandra igen iaf =) Och galaxy gnäggade lite på honom också. Får se hur de går i hagen i morgon! =)

Pysens nya skötare kom så klart och hälsade pysen välkommen också. Hon va överlycklig! Pysen kommer nog bli riktigt nöjd nu när han får så mycket uppmärksamhet!

Bildbomb från dagen kommer senare när mor, styvfar, syskon och hund har åkt hem. (puh)

Kurr!

Det kurrar i magen och luktar pannkakor, mycket bra kombination tycker jag! Mormor fixar... ;)



Det här äter Stardom varje dag

Morgon
3 kg hö
2,5 dl betfor (torrt)
½ kg orginalpellets
1 msk vitlök
morötter


Eftermiddag
2 kg hö
Ca 5 kg halm


Kväll
2 kg hö
2,5 dl betfor (torrt)
½ kg orginalpellets
15 ml biotin
morötter



Nu på vintern har han fri tillgång till hösilage på morgonen och eftermiddagen istället för hö. Annars får han 7kg hö om dagen, vilket låter lite, men han är mkt lättfödd och behöver inte mer! Istället får han halm som han kan tugga på =) Fodergivan ökas allt eftersom han tränas hårdare! 



Dag 9

Blev väckt av att telefonen ringde i morse. Svarade... Men kunde inte prata!! Jag har tappat rösten :P Har haft ont i halsen några dagar, men de va en riktig chock ^^ Det var min morbrors fru som ringde, hon frågade om vi skulle rida tillsammans, hon har också en ridtravare. Jag hade ju tänkt rida idag men de får bli en annan dag.. Jag har bara otur hela tiden!

 Så nu ligger jag i sängen och sjukar mig... Tror jag åker till stallet i eftermiddag om jag orkar. Måste ju fixa det sista innan vi hämtar pysen i morgon! Och jag som skulle åkt och hämtat strö idag... Men de får väl bli på måndag antar jag. Får ta halm i helgen ist =)


Dag 8

Kom precis hem från stallet. Har vart där 2 ggr idag. Hade "morgonen" idag så jag va där tidigt och matade och släppte ut hästarna. Sen åkte jag dit vid 3-tiden igen, hade så nedrans tråkigt! Så jag spenderade några timmar i stallet och putsade på Boffis =) Fixade iordning lite i stallet också så att det finns plats till Pysen som kommer på lördag.
Jag och Marie gjorde plats för två stallskåp också, ett var. Sadelkammaren är så liten så alla våra tusentals täcken får inte plats där! :P

Nu håller jag tummarna för att de där skitvädret ger sig så att jag kan rida i morgon! Som sagt, man blir handikappad utan ridbana/ridhus när det är snö och is överallt.


blåöga




Det här finns i min ryktlåda

Har typ ingen ryktlåda just nu, och ingen bild heller för den delen! :P Jag har en del borstar i en hink i sadelkammaren och några i en ryktpåse utanför Boffes box. Andra nödvändigheter står på en hylla i stallgången.
Så om man slår ihop allt innehåller min "ryktlåda":

- Borstar av alla dess slag + hovkratsar
- Gummisnoddar
- pälsglans/man och svans spray
- Tjärdrev
- Blåspray
- Hovfett
- Hovförstärkare
- Kopparsulfat
- Gummihandskar
- Svampar
- Universal creme
- Helosan
- Idomin
- Bomull


De va nog allt.. :P

Bett

Va på Skara hästsport igår och rådfrågade dom om bett. Boffe har inget förtroende för bettet och ryttarens hand sen han va hos fodervärden.. Så jag får prova mig fram och träna honom så jag kan ha de bettet jag hade förr =)

Tjejen i affären rekomenderade 2 bett, man kunde prova dom och lämna tillbaks om dom inte passa!


Kulbett / Waterfordbett
Formar sig mer efter munnen än vanligt tränsbett. Har hört många som tycker detta är en skarpare bett, men de beror ju helt på vem som håller i tyglarna.




Wilson bett
Ett lösgörande bett som från början är ett trav-bett! Dubbla ringar som gör att det blir som ett tryck när man tar ledande tygeltag, gör hästen mer "lättsvängd".


Detta är bara tillfälliga bett, och självklart strävar jag efter att använda ett så snällt bett som möjligt. =)  Värt att testa iaf!

Mitt hästintresse

Skrev ju om mitt hästintresse när jag "presenterade" mig själv, så jag slänger in en bild från förr bara =)




Jag och Bingo Girl. Nån ridskoletävling när jag va typ 12 - 13 år. Fy vad jag saknar att hoppa!


Hjälp!

Skulle behöva lite täckes-tips.

Jag behöver ett regntäcke med avtagbar hals. Ofodrat så att de går att använda på sommaren också.

Någon som vet nåt bra, inte allt för dyrt men prisvärt?


Design

Måste erkänna att jag är rätt nöjd över min bloggdesign ^^ Så himla snygg är den ju inte, och inte så komplicerad heller, men för några dagar sen fattade jag iiingenting! Så jag är rätt nöjd att jag lyckades få de någorlunda snyggt, och tid tog de!

Lyckades till och med göra vinter på Bloggen ^^ Fast jag rä rätt trött på snö nu... ;)


Dag 6

Ibland kan de va så skönt att bara "vara" i stallet. Inte ha något speciellt att göra utan bara fixa lite =) De va jag i morse. Efter att jag matat, släppt ut hästarna och mockat stannade jag kvar en stund och "bara va". Urmysigt!

Blev ingen ridning pga halka idag igen. Fick till och med gå hem, morfar vågade inte skjutsa mig eftersom han körde av vägen sist :P Men de va skönt med en promenad =) Tog svängen genom hagen också och möttes av båda hästarna. Dom lämnade maten (hösilagebalarna) och kom mot mig och gosade lite! Blir man inte bra glad då? =) Kan fortfarande inte fatt att jag nästan fick jaga Galaxy för att få tag på henne i hagen, för bara 2 veckor sen :P Mys!

I morgon ska Marie ta hand om Boffe åt mig, jag ska åka hem till min mamma idag. Kommer inte träffa Boffe fören på torsdag, och jag som knappt klarar att va ifrån honom en halv dag! :P



Sommaren 2007


Min största rädsla

Svårt... Självklart är de värsta som kan hända att typ Boffe dör eller nåt... 
En tanke som jag tänker ibland är att han skulle bli sparkad i hagen och typ bryta benet eller nåt, det är nog min största rädsla. Jag skulle aldrig bli mig själv igen om min plutt va tvungen att avlivas.. :(


Alltså, att Boffe skulle bli skadad eller skulle behöva avlivas. Usch...!



finast


Presentation av mig och Stardom


This is mee!

Felicia heter jag, jag är 19 men fyller 20 om 10 dagar!!! :D

Jag kommer från Lidköping, men har bott i Götene större delen av mitt liv. Nu bor jag dock i Lidköping igen, fast utanför. =)

Mitt hästintresse började den dagen jag föddes säger min mamma. Jag har alltid älskat hästar! My little ponny var mitt favoritprogram och väggarna var fulla med hästaffisher. Det var först när vi flyttade ut på landet när jag va 6 som jag började rida. Våra grannar hade då hästar, och jag blev mycket goda vänner med dom =) På den tiden va det mest att sitta på hästarna medan någon ledde, men jag kommer inte ihåg så jättemycket...
Jag började rida "på riktigt" när granntjejen som var äldre än mig började på ridskolan. Hon lärde mig då allt hon lärt sig på lektionerna, och när jag tjatat tillräckligt på mamma så fick jag också börja på ridskolan! Jag började då inte nybörjargrupp utan hoppade upp lite =)

När jag var 11 fick jag en av grannens hästar i födelsedagspresent! Jag trodde inte de va sant! :P Det var en shettis vid namn pysen (som jag har kvar än idag). Anledningen till att jag fick honom var att ingen tog hand om honom, han var bara sällskapshäst. Så jag fick en, i stort sett vild, ungponny som var ohanterad och oinriden... Ganska oansvarigt att ge en 11åring en sån häst kan jag tycka nu i efterhand... Men Pysen har blivit en riktig drömponny och vi har haft många roliga stunder tillsammans. Dock krävdes det många tårar, blåmärken och en stukad höft... Haha! Kan inte fatta att jag red in en "vildhäst" när jag bara va en liten plutt! =)

När jag växte ur pysen red jag mycket på ridskolan i stället. Jag älskade att hoppa och gick i en speciell "hoppgrupp". Jag tävlade mycket med min favoritponny Zamir, men efterhand tröttnade jag eftersom det inte va tillräckligt med "utmaning" på ridskoletävlingarna. Då bestämde jag mig för att sluta på ridskolan och skaffa en egen häst. Det tog två år innan jag hittade rätt, alltså Stardom. Jag hade 2 andra hästar på foder, men vi passade inte ihop.. Nu i efterhand tycker jag de va lite synd att mina ponnyår försvann och att jag aldrig fick tävlat som jag ville. Men jag har ju trots allt världens bästa häst nu så de väger upp de! =)

Kanske inte berätta så mycket om mig själv, men om mitt hästintresse iaf! :P




Stardom
Som ni märkt så kallas han Boffe. Smeknamnet har han fått eftersom han "buffar/boffar", typ gosar med en, alltså tex knör in mulen i under armen, snuffsar runt lite och letar efter godis :P
Han är född 2000 och jag köpte honom sommaren 2007. Han är aldrig startad på travet, men tränad. Han har en underbar rid-trav, så jag fattar varför han inte blev nån bra travhäst!
När jag köpte honom var han knappt inriden. Sutten på kan man säga. Han hade gått i skritt och trav med ledare och någon på ryggen. Han var en oslipad diamant när jag köpte honom, jag märkte det med en gång! Jag visste att det var rätt häst så fort jag gick in i hagen. "Vart har du vart hela mitt liv"-känska typ :P Jag satt upp på honom i hagen med bara grimma och travade lite, han var en dröööm!

Det har krävts mycket träning, men han är superduperlättlärd =)

Boffe är en mycket smart krabat. Han lyssnar precis på vad man säger, även om han ibland skiter i de!
Han går in och ut själv, sålänge han inte är sur. Men om jag ger frukost för sent så är han vresig hela dagen! Han är en riktig rutin-häst!

Jag kan lita på Boffe till 1002405%. Han skulle aldrig göra nåt dumt. (man ska aldrig säga aldrig, vet) Och han litar på mig också för den delen. Vi är best friends!

Boffe är en rätt bestämd och kräsen liten filur också. Om inte maten finns i boxen när han kommer in blir det ett fasligt liv. Om sen maten inte smakar som den ska så blir det ännu värre! Ibland blir han lite tjurig när man rider också, om inte han får bestämma. Men självklart är det jag som vinner i slutändan ;)

Boffe och jag passar ihop som en pusselbit, skulle inte byta honom mot alla pengar i världen!

Vet inte vad jag ska skriva mer.. Men det blev ju en del trots allt! :P


Jag och Stardom

Tänkte göra samma sak som Stockholmsjenna och säkert många andra, "lär känna mig och min häst på 15 dagar". Jag är ju rätt ny här så de kan va ett bra sätt att presentera oss på tycker jag =)

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 - Min största rädsla
Dag 3 - Hur började mitt hästintresse 
Dag 4 -  Det här finns i min ryktlåda
Dag 5 - Det här äter min häst varje dag
Dag 6 - Min favoritgrej i stallet
Dag 7-  Min hästs vardagsoutfit
Dag 8 -  Mitt bästa hästminne
Dag 9 - Mina drömmar
Dag 10 - En bild på stallet
Dag 11 - Det här saknar jag
Dag 12 -  En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 13 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 14 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!
Dag 15- Presentera en låt du skulle vilja rida dressyrprogram/kür till och en låt du skulle vilja hoppa banhoppning till. Förklara dina val.


Första inlägget kommer strax =)

Dag 5

Det blev ingen ridning idag heller, eftersom det är så halt ute... Antagligen blir de inget i morgon heller, och på onsdag kan jag inte.. Så jag hoppas verkligen det blir bättre väglag på torsdag! Jag hatar verkligen att inte kunna rida när jag vill!
Längtar tills jag får jobb så jag kan flytta Boffis till ett bättre stall med ridbana...
Jag känner mig handikappad utan ridbana! :P Och hur ska jag klara mig utan rundkorallen som vi har hemma hos min mamma? Där gjorde jag allt med boffe! Det är skillnad att jobba med en lös häst på en ridbana som är 20x40 eller vad dom nu kan va, jämfört med en rund på ca 20m i diameter...! Men det är väl bättre än ingen alls, som nu, blä!

Hade en liten mysstund med Boffis idag i stället, det kan ju behövas ibland =)

Masserade Galaxy också. Har gjort de 3 dagar nu och hon är redan bättre. Jag ska allt få ordning på den där tjejen! Hon har gått från att vara ett tjurigt sto som jag inte får tag på i hagen, inte får leda och som rycker till varje gång jag tog i henne, till att vara mycket lugnare när jag leder henne, komma fram till mig i hagen och jag får till och med ta henne på öronen och mulen. Det får inte ens hennes ägare göra! Hihi, nöjd :)


Längtar efter Boffes fina sommarpäls!



Ponnyakuten!

Tittade på ponnyakuten igår på SvtPlay. Tycker faktiskt det är rätt bra.. :P Tänk om man kunde få gjort nåt sånt när man va liten! Skulle ju vart en dröm!

Fy vad jag saknar ponnytiden alltså!


Gbg horse show 2011

Åh vad jag längtar! =D Ska dit med min kusin och hennes dotter, de har blivit lite av en tradition! Ska bli så kul! Speciellt mässan... ^^




Nu ska jag till stallet, uppdatering kommer senare!

Spikat!

Nu är det spikat och klart, på lördag hämtar vi Pysen!! =D Han har vart hos några bekanta under de senaste problematiska året, och nu äntligen ska jag få "hem" honom igen =)

Saker som måste göras innan dess:
- Meddela stallägaren
- Hämta mer hö och spån
- Städa ur hans blivande box
- Göra plats i sadelkammaren


De ska bli såå kul, har saknat min lille plutt =) Tror nog att Boffe blir glad också när han återförenas med sin bästis!
Pysen kommer få en egen skötare också, nämligen mitt kusinbarn. Michelle, 7, längtar som bara den efter att få ta hand om en "egen" häst. =) Han kommer nog bli jätteglad när han får så mycket uppmärksamhet.


Älskipälsk <3


Vissa måsten

Saker jag "måste" köpa:

- Dressyrsadel
- Regntäcke med hals
- Ny dator
- Ny mobil


Hur ska detta gå? Inte så lätt när man har en inkomst på 0:-...


Dag 4

Fy vilket skitväder! Visst, solen sken idag och de va plusgrader, men fy vad halt och blaskigt! Gjorde värsta vurpan utanför stallet och landade på rygg! Som tur va var det bara kul och gjorde inte ont :P Morfar körde av vägen också när han lämna mig ^^

Hur som helst så försökte jag ge mig ut på en ridtur, vilket inte gick så bra.. Provade de där bettet jag snacka om, som jag hade på honom för 2 år sen, men de gick inte så bra med de heller... Fodervärden har förstört munnen på honom totalt! Ska kika in på skara hästsport nästa vecka och rådfråga dom!



Jag red ut en sväng i alla fall. Red på åkrarna eftersom de va så himla halt, men all snö gjorde mig galen! Hatart! Fast det är nog rätt bra träning ändå, han fick en riktigt spänstig trav när han va tvungen att lyfta hovarna högt.
Red upp ett spår på åkern, en ca 10m volt som jag skrittade på. Tränade på att ställa honom inåt och utåt i båda varven en stund, tills jag tröttnade. Han va rätt tjurig idag! Efter de gick vi en sväng bara och travade lite. Red nog en halvtimma tror jag.

När vi kom tillbaka fick Boffis lite gott som vanligt =)


Svettis! Skulle behöva klippa pälsen på honom... Men jag tror de får vänta till nästa vinter.

Dag 3

Det blev ingen ridning idag. Det va riktigt skitväder! De finns varken ridhus eller ridbana vid de stallet där Boffe står nu, så de är lite tråkigt.. Får hoppas att det blir bättre väder i morgon! =)


Men jag va i stallet iaf och fixade lite med hästarna. Boffe va genomblöt och täcket hade läckt in... Måste köpa ett regntäcke med hals!



Galaxy fick lite massage, hon är så nedrans spänd att hon inte vet vart hon ska ta vägen! Men efter va hon lite lugnare =) Muskleknutarna i ryggen måste jobbas på...



Boffe är så knäpp. Han gillar inte att rulla sig när det är dåligt väder, så han rullar sig i boxen i stället!



Dag 2

Dagens träning blev en barbacka tur på en halvtimme med långa tyglar, så att han fick sträcka ut ryggen ordentligt. Han va inte lika pigg som igår, men traskade på och ville springa! Så några travsteg blev de. :P När vi kom tillbaka va han rätt svettig, trots att vi bara tog de lugnt. Konditionen är på minus 100 typ.

Ska bli kul att se vilka framsteg vi kan göra =)


Underbart ridväder va det också!

 

Boffes päls ser hemsk ut.. Men är på bättringsvägen nu när han mår bra igen! =)



Dag 1

Den 15e november möttes jag av en uttorkad häst av skinn och ben när jag åkte för att hälsa på Boffe hos fodervärden. Han hade fått tillbaka hovproblemen som jag precis lyckas få bukt med innan jag lämnade bort honom. Han hade bärrandsröta på 3 hovar, och hade haft en hovböld på 4:e hoven som inte blivit behandlad… Stackars Boffis! Som tur va hade den börjat läka av sig själv. Inte nog med det så hade han allvarlig mask i magen.

Stackars Boffe som brukade vara glad, busig och social var helt förstörd. Både på insidan och utsidan. Om han skulle stått så i 2 veckor till skulle det inte finnas någon mer Boffe…

Jag tog tillbaka honom med en gång, och sedan dess har han fått stå i en mjuk och skön box om nätterna, fått på sig varma täcken, fått massa hö och nyttigt kraft för att gå upp i vikt, daglig hovvård (rötan är borta), fått gå på promenader så att svullnaderna i benen försvunnit, blivit ren och fin igen, blivit avmaskad och är pigg igen!

Han börjar bli sig själv igen, men än är det en bit kvar =)

Så nu äntligen mår Boffe bra och har fått skor för första gången på två år! =) Eftersom hans hovar inte riktigt är hela än efter rötan så fick han skor med sidokappor. Han fick även snösulor och bråddar så att jag kan rida i all nedrans snö!

Så idag började jag sätta igång Boffe igen. Tråkigt att behöva börja om från början... Men vad ska man göra? =)

Vi tog oss en ridtur på ungefär 5-6 km. Skrittade mycket på långa tyglar och värmde upp länge eftersom jag inte vill överanstränga honom. Sen kortade jag in honom och han gick lika fint som han gjorde för 2 år sen! Provade att göra lite skänkelvikningar, öppnor och slutor mest bara för skojs skull, men han gick som jag ville och kom ihåg de också! Dock gick han inte rakt och fint, men jag tycker de va bra gjort ändå =) Har all tid i världen att träna på de! Han va rätt pigg så vi travade en del också. Han gick fint för att inte ha varit ordentligt riden på så länge, men han gillade inte det 2-delade pessoabettet som jag provade, så han krånglade lite och ville inte att jag skulle ta honom i munnen. Han är jättekänslig, så jag ska låna min kusins anatomiska bett som jag hade på honom förr, tills jag kan köpa ett eget. Kostar ju trots allt över tusenlappen…
På vägen hem ville han springa mer, så jag lät honom springa på så snabbt han ville, fast bromsade honom när han försökte galoppera. Snabbt gick de! Har aldrig låtit honom trava så förut, men han är ju trots allt travhäst så…

När vi kom tillbaka till stallet va han genomsvett! Borstade honom noga och la på honom ett svettäcke som fick suga upp allt. Det bara ångade om honom! ^^ Sen klippte jag och fixa honom lite, och han fick lite gottit eftersom han va så duktig =)

I morgon bitti ska jag ta en tur igen.. Ska rida med Marie och Galaxy på lördag så det får bli en halvtimmas barbacka-skritt eller nåt =)


Boffis är bäst! Fattar inte att jag tänkte sälja honom! Det kommer aldrig hända, han är värd mer än alla pengar i hela världen.

Nyduschad Boffe 2008


RSS 2.0