Veckans blogg v.11

Drar igång en ny "veckans blogg". Denna veckan vann Elin, som ni kan läsa om i inlägger under! =)


(Veckans blogg v10 blir istället v11. Vinnaren dras söndag den 13/3)



Reglerna är enkla!
- Lägg till mig på bloglovin
- Kommentera att du vill va med

Uttagningen pågår till nästa söndag 18.00 (6/3). En vinnare slumpas fram och blir kontaktad av mig. Därför är det viktigt att du skriver in din mailadress (bara jag ser den). Om du vinner kommer du bli ombedd att skicka en bild, utan text på, och en beskrivning av dig och din blogg, så var förberedd på det! Din bild kommer sedan bli publicerad i högermenyn i en vecka!
Om vinnaren inte skickar sin bild inom ett dygn så dras en ny blogg.





Veckans blogg v9!

Vinnaren denna veckan blev Elin Forsman! Grattis!


Jag är 23 år (24 i år) Jag bor i Hälsingland på en stor gård där jag och min man hyr en lägenhet. Jag jobbar som personlig assistent, men har planer på att utbilda mig till ridinstruktör. Gärna med inriktning på handikapp ridning.

Jag har två hästar, båda ridtravare. Askö Jan som kallas för Janne. Han är 12 år och Archer 9 år.

Janne har jag haft i ca 2,5 år nu. Han var bra grundutbildad och har aldrig gått på travet, inte ens inkörd. Men han visade sig vara en riktig problemhäst. Hemskt istadig och bråkig vid ridning. Reste sig och bockade för att slippa arbeta, ville ett tag inte ens lämna gårdsplanen ett tag, och bråkade hela ridturen. Men jag har varit envisare och nu kan jag till och med åka iväg på både träningar och mindre tävlingar utan några som helst problem.

Utbildningsmässigt så ligger han just nu på ca L:b L:b. Han varken rör sig eller ser ut som en ”typisk” travare. Han ser mer ut som ett fullblod med eleganta steg.

Archer har jag snart haft i ett år. Han blev inte så bra skött tidigare. Hovarna var inte verkade på över ett år och man och svans var ruffsig och trasslig, han såg ut som ett troll. Han var inte nå mycket utbildad, förstod inte galoppfattnigen och helt omusklad. Travtränad men har inte tävlat nå pga att han inte har någon tävlingsinstinkt.  Han är hemskt snäll och go och vill vara till lags och göra rätt.

Nu galopperar han fint i arbetsgalopp och går i form i skritt och trav, har blivit fint musklad och är i övrigt i fin kondition. Hoppat hinder upp till 60cm.

Min blogg handlar om träning, tävling och utveckling av mina fina hästar.

Mvh Elin Forsman


Blä!

Ingen ridning igår, ingen ridning idag. Antagligen ingen ridning i morgon heller. Tror jag ska låta Boffe stå tills Hovis kommit. Kanske är därför benen spökar. Hoppas på de iaf... :S
Har blivit så omotiverad senaste dagarna. Och då är de lika bra att stanna hemma istället för eventuella onödiga konflikter.
Inte nog med de så håller min dator OCH mobila bredband på att krasha... Så de blir nog inte så mycket bloggande idag.
Är bara trött och irriterad. Har kollat på tv hela dagen... Dags att fixa mig för att åka till körskolan. Jippie...

Är inte på så bra humör som ni märker ;) FATTAR inte varför allt ska krångla samtidigt? :P En sak i taget vore bättre! ;)



Förresten, utsåg veckans blogg igår, kolla mailen. Får se om jag orkar fixa de ikväll.

News

Från och med nu svarar jag inte på "anonyma" kommentarer. Blir enklast så. Fyll i mail eller blogg så svarar jag. Annars hänvisar jag till [email protected].

Chaao!

Dagens fråga!

Vart kommer ni ifrån?



Vore intressant att veta! :P Själv bor jag på röda pricken ;)




Snubbliga hästar

Att travhästar är mer eller mindre snubbliga är mycket vanligt. Ibland kan detta problem vara mycket besvärligt och till och med orsaka att hästen går omkull med stora skaderisker för både ryttare och häst. I en del fall kan snubblandet bero på alltför kpnga tår. Be hovslagaren ta en titt opå hovarna och eventuellt korta av hovarna i tån.

Spända, korta muskler kan orsaka att hästen inte vill lyfta på hovarna ordentligt. En bra hästmassör kan göra underverk.

Ibland kan snubblandet bero på att hästen är uppväxt på jämna hagar och har körts på välprepreparerade banor. Den har helt enkelt inte lärt sig att man kan behöva lytfa på hovarna. Att rida mycket i terräng med ojämn mark kan lära hästen att vara mer uppmärksam på hur den rör benen. Har man möjlighet att ha hästen i kuperade naturbeteshagar istället för på jämna vallar kan det bidra till att problemet minskar.

Ofta snubblar hästen mer om man sitter och ”åker häst” på länga tyglar. Lösningen är då förstås att man rider mer aktivt och kräver att hästen är uppmärksam och med mer framåtanda.

Källa


Behöver lite hjälp.

Jag skulle behöva lite hjälp, eller lite tips:

Sen Boffe kom tillbaka från fodervärden har han haft problem med svullna bakben/kotor. I början va det verkligen hemskt! Men nu när jag börjat rida 5-6 dagar i veckan och lindar benen ca varannan natt så har de blivit bättre! Men så fort han inte kommer ut och rör på sig så svullnar dom igen. Han haltar inte, och har inte ont. Någon som vart med om liknande? Vad ska jag göra åt de?! Tips? =)

Han dricker inte som han borde heller. Förut när jag hade honom hemma i stallet hade han en stor 90 liters "hink" med vatten och han brukade dricka hälften på natten. Men nu dricker han inte ens två 10 liters hinkar! Kan de bero på att han inte är van att dricka mycket? Han va ju trots allt uttorkad när jag tog hem honom igen. Eller käkar han såpass med snö? Vad tror ni?
Har även hört att man kan hälla i äppelcidervinäger i vattnet så de ska smaka godare, någon som provat?

Svar på kommentar!

Eftersom personen ifråga valde att vara anonym så svarar jag här i stället! =)


Elin
om En sak till!:
Alltså nu blir jag lite arg nästan, åtminstone irriterad, när jag läser det här inlägget. Jag tycker du är j*vligt elak mot de som har andra sorters raser på sina hästar, vadå bättre psyke? Det är ju från individ till individ det ju! Lika väl som många pratar skit om travare så gör ju du en diskret kommentar åt de som inte har travare.





Tråkigt att du tog åt dig. Mitt inlägg va inte till för att uppröra, utan snarare pusha dom som har ridtravare till att inte ta åt sig nedlåtande kommentarer om sina hästar. Min åsikt är att många ridtravare, absolut inte alla, faktiskt har ett bra psyke, är smarta, lättlärda och trevliga hästar! Min Boffe är ett väldigt bra exempel på de. Men jag köpte honom inte pga rasen, utan pga hans personlighet.
Som du skrev så är det från individ till individ. Du har dina åsikter, och jag har mina. Och det är väl tur att inte alla har samma åsikter, eller hur? =)

söndag!

Va i stallet i morse, släppte ut och mockade. Blev på jättedåligt humör! Så jag beslutade att åka hem och kanske rida senare.

Först och främst så har Boffe fått strålröta. Hovis ska komma 10e, men ska fråga om hon kan komma tidigare och ta bort dom där jäkla snösulorna också! Sen va hans bakkotor svullna eftersom han stått igår och i torsdags. Inte nog med de så rullade han sig i boxen så allt vispades runt = inte kul! Inte nog med det så hade Pysen vart dålig i magen och bajsat överallt, inklusive i vattenhinken!

Dessutom ringde Elvir nyss och sa att hans syrra kvaddat hans bil inatt... Så nu kan han inte komma hit! Tur att de gick bra med henne iaf...

Får hoppas jag blir på bättre humör helt enkelt.



En sak till!

Måste bara tillägga en sak!

Alla hästar kan galoppera! Det är sant! ;P

MEN, travare får lära sig att dom inte ska galoppera. Sen helt plötsligt får dom de?! Klart dom blir förvirrade! Som sagt, låt de ta tid! =) För man får en jävligt (opps) fin häst och det man ger får man tillbaka gånger 1000! Bättre psyke och smartare häst får man leta länge efter. =)


1st hetsig travare.... <3 <3

lite bilder från gbg hs


















Mitt svar på dagens fråga!

Frågan va

Vad tycker ni om speciella tävlingar för ridtravare med egna regler, bedömningar och program?



I början när jag fick reda på att de fanns ett ridtravarförbund tyckte jag de lät som en kul idé. Men när jag kollade igenom saken nogrannare så kändes de bara oseriöst. Själva idén tycker jag är jättebra! Men att travare ska ha egna regler tycker jag bara är nedlåtande. De bedöms "efter sin förmåga". Hell no! Travare KAN bli bra ridhästar. Så varför ska dom bedömmas som "bra för att va travare". Ridtravar-dressyr bedöms inte på samma sätt som "vanlig" dressyr, de får ett handikapp. Jag tycker det är fel fel fel!

Jag anser att man inte ska visa sig på tävlingsbanan om hästen inte har förmåga till det. Och det gäller ALLA hästar. Men det verkar som det är en ursäkt att tävla travare, för "dom gör ju sitt bästa". Så när man har ridtravare är det accepterat att tävla trots att hästen inte är tillräckligt tränad till de, men ingen kommer med ett halvblod som inte är tillräckligt utbildat.

I nuläget skulle jag inte ställa upp på någon ridtravar-tävling. Och ingen vanlig tävling heller för den delen, för Boffe är inte tillräckligt utbildad. Svårare än så är det inte. Det är inte bara att köpa en travare, hoppa upp och rida gärnet. Det tar tid att utbilda dem till en annan gren. Låt de ta den tid de behöver! =) Hellre rättvisa resultat på vanliga tävlingar än handikapp-resultat på ridtravartävlingar tycker jag!

Så nu får vi väl helt enkelt hoppas på att ridtravarförbundet förbättras och att fler med välutbildade ridtravare tar del. Bort med travarnas dåliga rykte. I rätt händer kan dom också! =)


!

Ryttaren

Namn:
Felicia
Smeknamn: Flis, Fille, FylleFille, FilleBanan, Filly
Klubb: Ingen för tillfället! Tidigare Götene ryttarklubb
Född: 20/1 1991
Längd: 164 - 165 typ
Hårfärg: brunt
Tävlat som högst, hoppning: 110cm
Tävlat som högst, dressyr:  L:c
Hopp- eller dressyrryttare: Båda!






Hästen

Namn: Stardom
Smeknamn: Boffe, Boffis, Boffepluffis, Boffisen, bajshäst (när han är dum ;) )
Född: 31 maj 2000
Kön: Valack
Ras: Varmblodig travare
Ursprung: Sverige
Mankhöjd: 158 cm
Färg: Brun
Tecken: stjärn och 2 vita ben
Tävlad som högst, hoppning: Nada
Tävlad som högst, dressyr: Nada





Dagens fråga!

Vad tycker ni om speciella tävlingar för ridtravare med egna regler, bedömningar och program?




Mitt svar kommer senare!

Lördag!

God morgon! Blir inte så mycket bloggande idag, en kär vän till mig kommer hit. Vi har inte träffats på 2 månader så jag prioriterar henne lite ;P Boffe kanske får vila idag igen, får se hur länge hon stannar =) KAnske uppdaterar lite ikväll igen! =)

Nu ska jag in i duschen och sen på kalas hos moster! Himla påhitt att ha kalas halv elva på morgonen...?!

KRAM!


Svar!

Anonym om Boffis är bäst <3:
Han är jätte lik min ridtravare Archer. :) Nästan varenda bild på din häst är som en kopia av min. Kult! Hur ser hans stam ut?




Klicka!


mmries

Ni kanske lagt märke till att jag skriver om "E" ibland. E är min pojk, vars namn är Elvir. Här är vi! =)


<3


Tråkigt.

Sitter framför tvn och har ont i rumpan, för här har jag suttit/legat typ hela dagen! Skulle vart med en kompis, men hon fick förhinder. Och E är sjuk. Så jag spenderar fredagskvällen i min ensamhet. Tur att mormor köpt chips och en karl-fazer chokladkaka till mig! Jag har sååå tråkigt! :( :P Har kollat facebook, blocket, hästnet, bloggar och allt flera gånger, börjar bli lite segt nu! ;) Och inte går de nåt bra på tvn heller! Men men, vad ska man göra.

Boffis är bäst <3

Tog en liten tripp till stallet igen, fast jag egentligen inte skulle. Kom nyss hem. Hade så tråkigt och saknade Boffis så jag va tvungen att åka dit! Marie kom och hämtade mig, hon skulle ta in idag. Så jag pussade lite på min lilla älskling, tvättade hans sår och satte på en ny gasbinda, och lindade hans bakben =)

Han va så söt! Jag lät honom stå uppbunden lite medan jag pratade med marie. Då börjar de knacka. Det va boffe som stod och slog lite lätt på uppbindningspelaren med hoven. Inte hårt, uta typ "hallå? Har ni glömt mig? Är de inte dags för kvällsmat nu?". Han sa så, jag lovar ;) Haha! Min älskade plutt! <3



Få hästen att slappna av

Många travhästar håller huvudet högt när de rids och körs. Till en del kan de bero på att de är lärda så, genom att travtränaren ofta har uppkäk. Det är en rem som går från nackstycket på huvudlaget till selens däckel och sin hindrar hästen att sänka huvudet. Uppkäken gör att hästen får svårare att falla in i galopp. De flesta tränare använder dock bara uppkäken i samband med snabbjobb och tävling. Den höga huvudställningen kan också bero på stress i samband med travträningen. I många fall får inte travhästen lära sig att skritta i lugn takt när den tränas. Ofta går hästen direkt från stillastående till trav.

De här ovanorna måste man försöka vänja hästen av med. Det är viktigt, både för hästens hållbarhet och för vidare ridutbildning, att hästen lär sig att slappna av och söka sig framåt-nedåt. Det är också något av det svåraste att lära travhästen och kan ta lång tid. Många tar sig aldrig den tiden och det är alldeles för många travhästar som man ser ridas i "stjärnkikarform".

När hästen går på ojämn mark, mäste den sänka huvudet för att se var den ska sätta hovarna. Skogsridning, i lite besvärlig teräng, är därför mycket användbart för att få hästen att sänka huvudet. Även ridning över cavalettibommar har samma effekt. Genom att lägga bommarna i en solfjäderform är de lättare att variera steglängden. Det gör att hästen måste koncentrera sig mer och se var den ska sätta hovarna. När hästen har vant sig vid bommarna, kan man höja upp dem, först på insidan och sedan på utsidan.
 
Även ryttaren måste vara lugn och avslappnad; "sådan ryttare, sådan häst" gäller i hög grad.

Källa


Observera att påståendena är författarens åsikt.

Bildlänk!

Kommentera om ni vill byta bildlänk! =)



Dagens ridpass!

Red ut i typ en timma. Skrittade mest och tränade på att förflytta honom sidleds. I traven tränade jag på att sitta ner och få honom att gå i långsamt, behagligt tempo. På vägen tillbaka gjorde vi två galoppfattningar igen =) Första gången blev de bara några språng, men andra gången galopperade han på som bara den, fick knappt stopp på honom ;) Har nu kommit fram till att han bara tar vänster galopp, även om vi svängde åt höger, men det är inget jag tänker lägga fokus på än. =)

Han va jätteduktig idag =) gick så fint så! Men vid ett tillfälle blev han bråkig, och när jag kom tillbaka så märkte jag varför. Han hade skurit sig på isen eller nåt och fått ett jack precis över hoven =( Det blödde inte längre, men såg lite köttigt ut! Så jag satte på ett bandage som trycker ihop jacket lite så att de inte kommer in massa skit och så! Det är säkert ingen fara, såg inte så farligt ut och han hade inte ont =) Men de va så himla typiskt! Jag brukar nästan alltid ha boots på honom, men nu sket jag i de... Då skulle han inte fått såret!



Provade lite av dom nya grejerna som jag köpte på mässan också =) Ursäkta dom kassa bilderna, orkade inte anstränga mig. Min kamera börjar verkligen ge sig! Dessutom har boffe tröttnat på att va fotomodell så han ser sur ut hela tiden ;)


Denna satt lite konstigt, men visst kan man flytta knutarna så den passar bättre? :S


Rutig grimma, syns knappt


Helt vanligt regntäcke utan foder med konstiga "bogveck" fast typ "rumpveck".. Såg ut som han skulle kunna få skav av de också.. Men han kommer nog inte ha de så mycket, är mer ett billigt slit och slängtäcke! =)


Äslade detta! Fast ylle luktar iiinte gott alltå :P De satt jättebra =)


Dagens outfit ;) Lindorna va sjukt långa, måste klippa dom i rätt längd!

I'm hoome! =)

Puh! Dödstrött är jag! Kom precis hem från Göteborg =) Har spenderat dagen på skandinavium. Mycket trevligt! Fast shoppingen va bäst :P :D Tog ganska mycket bilder, kanske lägger upp lite i morgon, orkar verkligen inte nu! ^^ Gick upp 05.45 i morse så jag ska nog snart krypa ner :P
I morgonbitti ska jag upp tidigt igen, dock inte lika tidigt! Ska ge hästarna frukost och sen rida =) Sen ska jag prova alla nya sakerna också! ^^ :D




Jag köpte:
- röda fleecelindor
- ljusblåa fleecelindor
- rosa/limegrönt fleecetäcke till Pysen
- matchande grimma och grimskaft till Pysen
- Rutig grimma till Boffe
- Lila repgrimma
- Mörkblåa benskydd
- Mörkblått schabrak
- Lila huva
- Piké till mig
- Grönt regntäcke
- rutigt ylletäcke
- stallboken

och hästlotter såklart ;)


Skulle köpt bett också, men antingen va de fel storlek eller sviindyra. Känner inte för att köpa ett helt vanligt tränsbett för 700 spänn... Hur onödigt är inte de?!

Vad har ni gjort idag? =)









Anmäl er till veckans blogg v9!

Bild publicerad i en vecka + inlägg om bloggen =)

KLICKA! =)



Sovdags snart!

Jag är superdupertrött! Så jag tänkte lägga mig tidigt i kväll för att orka med morgondagen =) 06.45 kommer min kusin och hämtar upp mig för att röra oss mot göteborg =)

Innan jag lägger mig måste jag:
platta håret
ta fram kläder
fixa väskan,
ladda plånboken
ladda systemkameran
ringa E och säga natti

Intressant.. ;)

Kommer sakna Boffis, va där i morse och ska inte dit fören fredag morgon. Alltså 2 hela dygn! Huur ska jag klara mig? ;)


Ska ni till Gbg horse show i morgon? =) Eller någon annan dag?


prins


Värt att tänka på

Oklippta hästar tål i regel måttlig, torr kyla bra. När det är kallt ute reser sig hårstråna i pälsen en aning så att ett isolerande luftlager bildas. Sätter man på ett täcka trycks pälsen ihop, och om täcket är för tunt kan det faktiskt hända att hästen fryser i stället för att bli varmare.

Förbättre bloggen!

Igår var dagens fråga till er vad jag kan förbättra med bloggen.


Josefine vill se mer ridbilder/filmer. Och det vill jag också! :P På mig alltså! ^^ Eftersom jag oftast, näst intill alltid är själv när jag rider är de svårt! Men jag ska försöka locka med mig någon lite oftare =) Senare i vår ska jag ju förmodligen börja träna för min kusin också, så då ska det nog va möjligt att få se lite filmer =) Än har vi inte kommit så jättelångt, men de kan ju va kul att se filmklipp ändå, för att se utvecklingen! =)

Mikaela skulle vilja veta vad som händer i mitt liv, och inte bara om hästarna. Kan hålla med, jag skriver inte så mycket om mig själv, men en anledning till det är att hästarna är mitt liv just nu :P Jag är arbetslös och har för några månader sen flyttat från min "hem stad". Dessutom har jag rensat i min bekantskapskrets, och umgås bara med några få vänner och min pojkvän just nu. Så de finns inte så mycket mer att skriva om! ^^ :P Men om jag hittar på nåt som inte är hästrelaterat så lovar jag att skriva om de ;)

Erika hittade precis till min blogg, men tycker att det som gör en blogg rolig är: bilder, filmer, bra uppdatering och att man svarar på kommentarer man får. Jag har med mig kameran nästan varje dag för att ha färska bilder, det blir så tråkigt om man bara visar samma bilder hela tiden, eller hur? Film kommer antaglingen i framtiden. Och vad gäller uppdatering så skriver jag flera inlägg om dagen =) Mest för att jag inte har något annat att göra ;P Haha! ^^ Jag försöker också svara på kommentarer i den mån som går! Jag vet hur tråkigt det är när man inte får svar på son kommentar! Men självklart finns de tillfällen då man inte har möjlighet att svara, och de händer även mig. Tro de eller ej! ;) Jag följer alltså Erikas kriterier för en "rolig blogg"..  Haha! ;P


Tack tjejer =)


Som sagt, jag tar tacksamt emot kommentarer med era åsikter, kööör bara! =)








Mina starka fördomar mot travare ;)

Jag har alltid haft svårt för sånadär "hästforum" typ, eftersom många hästmänniskor har en förmåga att trycka ner andra. "Jag kan allt"-folket. 

Men, igår kikade jag runt lite. Det va någon som ville ha tips eftersom dennes fd travare var hetsig och stressad vid ridning. Så jag skrev:

"Massage är mitt tips. Många avdankade travhästar blir stela och får ont, därför kan dom bli stressade och stirriga i ridningen. Om du masserar din häst mjukar du upp muskler, samtidigt som du får en bättre kontakt till din häst. Om hästen litar på dig får du en lugn häst. Det låter som du måste få hästen mer avslappnad helt enkelt, fokusera inte bara på ridningen! =)"

(Vet, jag är fixerad vid massage ;) )


Någon som blir upprörd av detta påstående?
Tydligen:

"Jag måste oponera mig mot ditt ord "avdankade". Det låter så himla negativt. Denna häst, vad jag har förstått, har tränat men egentligen inte kommit ut på tävling. Så särskilt avdankad tycker jag inte att hon låter. Vilken häst som helst mår bra av massage och det är inte alls ett dåligt råd. Men att säga att en travare ofta är stela och har ont tycker jag visar på mycket stor okunnighet kring detta med travare. De är inte stelare än andra hästar som inte dressyrridits och har heller inte mer ont än ridhästar i allmänhet. Ditt uttalande bygger på fördomar. Självklart är de inte lika mjuka och böjbara som hästar som dressyrtränats men i övrigt är de inte alls stela."


Så tydligen kan jag ingenting om min egen häst, och har starka fördomar mot travare... ^^ =)



Kommentaren var inte riktad till denna person, och istället för att säga "bra tips" så klagar man och märker ord. Ganska onödigt tycker jag men vanligt inom hästvärlden, eller vad tycker ni? Däremot är det svårt att va trevlig tillbaka när någon är tyken ^^





Boffe, min AVDANKADE travare, som inte är tävlad på trav. Han duger inte till nåt. Jag hatar travare, dom kan absolut inte bli bra ridhästar.... ;) Haha..

<3


Galopp idag igen =)

Har precis vart och ridit. Intervaller trav - skritt blev de =) Gick kanon!


Vi tränade på:
-Övergångar
-hålla jämn takt
-halter

Provade på ökad trav också, och då menar jag inte travar-trav. Det gick förvånandsvärt bra faktiskt. Han va så fin =)

Gjorde två galoppfattningar på samma ställe som igår, första gången tog han typ tre språng men andra gången tog han betydligt fler =) Sen fick han beröm hela vägen hem! ^^


I morgon ska Boffis vila, för jag ska till götebooorg! :D Är de någon av er som ska dit i morgon? =) Till tha häst-show alltså ;)






Veckans blogg!

Glöm inte veckans blogg gott folk! =)


En liten besökare...

... utanför köksfönstret!



Varför rida i form?

Det ser vackert ut med en häst som går med nacken krökt, men det är inte för att de är fint som man bör rida sin häst i form, utan för att den då vinklar bäckenet framåt/nedåt genom att spänna bukmusklulaturen. Då välvs ryggen en aning och hästen får lättare att bära ryttaren. Att hästen går med nacken krökt behöver dessutom inte betyda att hästen går i form.
Går hästen med högt buret huvud får hästen svårt att vinkla bäckenet och ryggen sänks. Steget blir kort och stumt. Sänker den huvudet, kan den vinkla bäckenet och ryggen höjs.
I början av ridträningen strävar man efter att hästen ska gå i en låg form, det vill säga med huvud och hals ganska lågt. Efterhand som hästen blir starkare kan man rida hästen i en högre form.
För att lära hästen gå i form måste man alltså först och främst få den att sänka huvudet. Därefter kan man försöka få den att höja ryggen.

En metod att få hästen att göra det är att rida på en stor volt och försöka få den att ta stöd mot yttertygeln. Innertygeln leder vägen i volten.
Om man inte är en van ryttare kan de vara svårt att känna när hästen går i form. Ta därför hjälp av en bra instruktör.




Om hästen går med högt buret huvud får den svårare att vinkla bäckenet och ryggen sänks.

Om hästen sänker huvudet kan den lättare vinkla bäckenet framåt/nedåt och ryggen höjs




Mina snygga bilder. (är tyvärr inte lika bra i paint som irl ;) )


Första galoppsprången på 1,5år! :D

Har precis käkat en redig middag efter några slitsamma timmar i stallet ;) Helt sjukt vad mycket jag äter när jag "håller igång"! ^^ Och ändå har jag gått ner i vikt! ;P Ridning är rätt bra träning trots allt =) Och allt annat som måste göras varje dag i stallet också för den delen ;)


Huur som helst. Lösgörande arbete idag, i början iaf.
Tränade på att rida på volt så jag ställde ut koner på ängen så de skulle bli enklare att rida på en jämn volt. Det är inte Boffes starka sida, men de gick jättebra faktiskt! =) Även om framåtbjudningen va noll! :P Fick driva som bara den! Han har lite svårt att få med sig bogen i svängarna, men de blev bättre och bättre =)

Såhär red vi:



Vi började på den stora volten, i skritt och trav. Höger varv gick inte så jättebra i början, han ställer alltid huvudet åt vänster när vi travar, så de måste vi träna mer på! Efter hand började jag göra små volter runt konerna också, först i skritt och sen provade vi i trav. Gick oväntat bra i trav faktiskt! =) Sen tränade vi på halter mellan konerna, både från skritt och trav, och att behålla formen genom halten och övergångarna. Duktig va han =)


Sen tröttna han :P Han va sååå seg! ^^ Fick knappt fram honom i trav ^^ Så då gick vi ut en sväng så han fick sträcka lite på sig =) Red in på en väg i närheten av stallet där de va pudersnö, och där lät jag honom trava utan större krav =) På den vägen finns 2 ganska stora backar, när vi travar uppför dom brukar Boffe ofta försöka halvgaloppera upp...

Och då... Tänkte jag WTF! Gjorde en liten fattning och vipps så tog vi några galoppsprång upp för backen :D FÖRSTA  gången på ett och ett halvt år! :D
Han tyckte de va lite konstigt, men kul ;) Så i nästa backe gjorde jag samma sak, men då tog han ett bock/bakut-språng och saktade av. Men tydligen fatta han att de va kul, så efter någon sekund sprätte snön efter honom och han galopperade upp för hela backen :D

Hade tänkt vänta med galopp tills snön försvunnit, men jag har ju trots allt ridit "regelbundet" på honom i två månader nu så jag kände att de va dags ;P Jag tycker det är viktigt att ridtravare kan bära sig bra i skritt och trav innan man börjar med galopp, och det tycker jag Boffis gör nu =) Så jag tror jag ska börja göra 1-2 fattningar varje gång, bara några språng liksom =) En bra början!

Han är bäst, min älskling! =)


Borstade pysen också, han har börjat tappa sin jäkla vinterpäls nu.... Lillkillen har så fin man, eller hur? =)



Mellis!


Bara jag som tycker filten är överdrivet stor? :P Hälften skulle räcka!

<3


God morgon!

Ska snart bege mig mot stallet. Morbror kommer med hösilage, och sen ska jag rida =) Lösgörande arbete är de tänkt, får se vad jag hittar på!


Förresten så hade jag ännu fler läsare igår =) Happy happy!

Uppdaterar om ridturen senare =)





Dagens fråga!

Vad tycker ni om min blogg? Bra/Dåligt? Vad ska jag förbättra?



Vore kul att veta eftersom jag fått såpass mycket mer läsare de sista, så jag kan göra bloggen ännu bättre!

Se där ja! =)


Jag vill jag vill jag vill!

Jag vill verkligen köpa en till häst! Jag kollar annonser varje dag, drömmer och längtar! Men det är inte så lätt när man är fritidsforskare. Jag behöver en till häst. Så fort jag får möjlighet ska jag köpa en. Skulle kunna ta vilket skitjobb som helst för att ha råd!

Om jag köper en till häst så är jag nästan säker på att jag vill ha en till ridtravare, fast en som är mer utbildad än Boffe. Orkar inte utbilda två hästar på samma gång. Det skulle liksom va bra för att finslipa lite på min ridning! Jag har inte ridit på en välutbildad häst sen jag va 14 och hade ett halvblod på foder. Och jag har verkligen blivit kass på att rida känns de som. Det tog liksom stopp där. Visst lär jag mig av att utbilda Boffe också =) Men fattar ni vad jag menar? Det vore så skönt att ha en häst som va "klar" också ^^

Och jag som älskade att hoppa. Jag va en riktig hopp-tjej! Skulle va underbart att kunna börja med de igen, men det kommer ta ett bra tag innan Boffe är där. Jag vill (A)



Meeen självklart älskar jag min lilla prins mest i hela världen! =D (Fast jag tror de finns tillräckligt med plats för en till i mitt hjärta) Höhö. Skämt å sido, är inte så löjlig egentligen... ;)




"Vilken platt mage du fått!"

Härlig kommentar. Är det möjligen ridningen som börjat sätta sina spår? ;)


Jag som katt:


Visste ni att:

Många travare har muskelknutor och spänningar i muskulaturen efter den avslutade travkarriären. Förutom att de orsakar smärta för hästen, kan dessa spänningar göra hästen ovillig att göra vissa rörelser (tex galopp). En bra massör eller equiterapeut kan göra underverk med en stel häst. Har man möjlighet att regelbundet ge hästen massage kan man öka prestationsförmågan och förebygga allvarligare skador. Massagen ökar blod- och lymfacirkulationen, vilket bland annat gör muskler och senor mer elastiska och att slaggprodukter och mjölksyra försvinner snabbare ur kroppen.

Måndag!

Dåligt med uppdatering idag! Har inte vart hemma på hela dagen! I morse va jag i stallet några timmar, red och grejade. Sen åkte jag till min kusin och planerade inför Gbg horse show-resan. Efter de va det bara att skynda iväg till körskolan! Och nu äntligen är jag hemma!

Kan börja med att säga att jag hade nytt besöksrekord igår, IGEN! Vad händer eller? :D Blir galet glad =) Rekord i dag igen eller? ;)

Seeen så har jag publicerat veckans blogg, och lagt upp nästa veckas tävling som ni kan anmäla er till=) Rulla ner så ser ni de!


Har inte så mycket att skriva om dagens ridpass... Vi red ut, skrittade mest och travade lite. Hade ganska mycket dragkamp! ^^ Så de gick inte sådär jättebra. Men sista kvarten va han lugn och avslappnad =)

Lite hetsig uppdatering sådär ;) Kommer säkert mer under kvällen =)

Kram <3


Veckans blogg v9!

Drar igång en ny "veckans blogg". Denna veckan vann Mikaela, som ni kan läsa om i inlägger under! =)




Reglerna är enkla!
- Lägg till mig på bloglovin
- Kommentera att du vill va med

Uttagningen pågår till nästa söndag 18.00 (27/2). En vinnare slumpas fram och blir kontaktad av mig. Därför är det viktigt att du skriver in din mailadress (bara jag ser den). Om du vinner kommer du bli ombedd att skicka en bild, utan text på, och en beskrivning av dig och din blogg, så var förberedd på det! Din bild kommer sedan bli publicerad i högermenyn i en vecka!
Om vinnaren inte skickar sin bild inom ett dygn så dras en ny blogg.



Veckans blogg v8!

Visst har vi drömmar för att det skall uppfyllas? Mitt namn är Mikaela Ljungberg och i min blogg kan ni läsa om mitt liv och mina drömmar som jag verkligen kämpar för. Min stora passion i livet är hästar och det är verkligen något jag brinner för!  Jag har även förkärlek till min fina hund Gizmo och jag tycker väldigt mycket om att umgås med mina vänner.


Min blogg är inte inriktad på någon speciell kategori, vilket de flesta bloggar idag är. I min blogg kan du läsa om mitt liv i allmänhet. Jag skriver om allt mellan himmel och jord, om det som faller och sker för tillfället.


Men vem är då jag?
För er som inte vet är jag är en otroligt social person. I 18 år av mitt liv har jag alltid varit nyfiken på vad som kommer att hända senare i mitt liv. Jag är dessutom en person med ett  väldigt stort kontrollbehov, vilket utspelar sig alltid i min vardag. När jag bestämt mig för något så blir det alltid så.


Jag kom ut ur min mammas mage den 6:e Augusti 1992 i förhoppningar om att jag skulle bli en välskapt och snäll unge. Välskapt blev jag, men inte alltid så snäll. Jag är en person som säger vad jag tycker och tänker. Håller man käften så hörs man aldrig, vilket jag lärt mig mycket av.  Jag har stora förväntningar på mitt liv och blir det inte som jag vill blir jag väldigt besviken..


Mikaela fick även en syster fyra år senare vid namn Elin. När Elin vid nio års ålder tjatade till sig att hon skulle få börja rida på ridskola tyckte jag att det var helt meningslöst och att hästar var fina att se på men att det luktade skit. Efter mycket tjat och snack om hästar fick Elin även mig att börja rida och känna mig ett med hästen, då jag var dryga 15 år.


Jag ångrar väldigt ofta att jag började så sent och ibland kan tycka att jag inte kan tillräckligt mycket för min ålder. Men det senaste halvåret har jag utvecklats något enormt tack vare min envishet, vilja och även min otroligt duktiga förre denna ridlärare.


Man kan tycka att hårt mot hårt är jobbigt och tufft. Men nu efteråt så är jag så otroligt stolt över mig själv att jag kämpat mig igenom svett, tårar och smärta för allt detta. Idag är min dröm att efter sommaren plugga vidare inom häst och utvecklas ännu mer, men även att skaffa mig en egen häst till hösten.


Men eftersom jag är en tjej som gillar mycket andra saker så betyder det att jag även gärna umgås med min familj och vänner. Jag spenderar gärna många timmar framför filmer och musik. Historia är något som intresserad mig mycket och någon dag kommer jag att ta världen med storm och resa runt och se alla historiska föremål, även stå vid porten till Auswitch och se allt det hemska andra världskriget lämnat efter sig eftersom jag är ett stort fan av det. Med detta betyder det även att jag älskar Engelska vilket  jag är hyfsat bra på tala. I yngre dar kunde jag spendera timmar framför krigsspel på datorn samtidigt som jag pratade med de engelsmännen jag spelade emot. Vilket idag gett mig en stor fördel till mitt tal och ”accent”.

 

Nu har ni fått veta en liten del av den stora del som finns att veta om mig. Jag skulle kunna berätta massvis med saker om mig och mitt liv men då skulle det blir massor med sidor av text vilket är väldigt uttråkande. Så fråga på om det är något ni vill veta. Jag svarar alltid helhjärtat och ärligt!  Jag hoppas att ni följer min blogg där ni kan läsa om min strävan mot mina stora drömmar ♥


 


Arg!

Vad arg man blir när man ser på videoklipp där folk inta kan rida! Såg en annons på hastnet där de va länkat till youtube. Dom hade flera hästar till salu. Klippen va hemska! STACKARS HÄSTAR! Den halvtjocka tjejen red alla hästarna lika illa. Hon skumpade runt och bankade med skänklarna och drog i tyglarna som bara den. Vid ett tillfälle drog hon åt hästens huvud så hårt att mulen trycktes mot bogen. I galoppen hade hon ena tygeln vid höften och drog som fan så att hästen skulle böja huvudet. Hur kan man med?! Och HUR kan man få för sig att lägga upp såna hemsta klipp på nätet?!

Dessutom va ena hästen halt.

GALNA MÄNNISKA! Jag hoppas någon kommer och gör likadant mot dig.

Gillar inte sånt. Blir arg!


Söndag!

Kom precis hem från stallet =) Boffe har vilat idag, så jag har bara borstat, gosat och fixat hovarna idag. Lindade hans ben också, han får ha dom över natten ibland eftersom han har dålig blodcirkulation!
Tänkte prova Josefines massage-tips, men jag hann inte! Får göra de i morgon istället =) Ska till stallet på morgonen, och ska ge mig ut och rida tänkte jag. Ska rida ut är de tänkt, men frågan är vart jag ska rida. Har inte lärt mig vägarna häromkring än! :P

Usch, nu fick jag magknip. :S Måste nog käka lite! Det är så härligt att ha magsjukdom, magkatarr och en bortopererad gallblåsa. Jag <3 Magen



Hörs i morgon!




Veckans blogg för v8 är utsedd!

Sex stycken bloggar va anmälda, och jag har nu dragit lott och utsett en vinnare! =)

Vinnaren har blivit kontaktad via mail, så kolla mailen! ;)

I morgon publiceras veckans blogg för v. 8 =)


Ni som inte vann kan såklart anmäla er till veckans blogg v.9, detta kan ni göra från och med i morgon =) Det kostar ju inget, så kööör bara ;)


Visste ni att:

Årligen föds ca 4000 föl av varmblodstravare och ca 400 av kallblodiga travare. Endast 65% respektive 50% kommer till start inom travet. Av dessa är det många som bara tävlar något/några år, för att sedan tas ur träning då de inte håller måttet. Vbl får tävla till och med de år de fyller 10 (ston) och 12 (valacker) och kallblod 12 respektive 15 år. Det innebär att de har många år kvar efter sin travkarriär.





Källa
från tävlingstravare till ridhäst


Mitt svar på dagens fråga

Frågan va: Vad tycker ni om halsförlängare? Använder ni de? Varför/varför inte?


Jag är starkt emot halsförlängare.

Många verkar tro att halsförlängare är bra, eftersom det får hästen att "gå på tygeln". Men det hästen gör är ju att böja på nacken. Bara för att hästen böjer på nacken betyder de INTE att hästen går i form. Jag har väldigt svårt för själva uttrycket "gå på tygeln", för i mina öron låter de just som de jag nämnde, att hästen böjer nacken.

Jag tycker det är fel fel fel att tvinga ner hästens huvud till ett onaturligt läge. Mitt tips är att lära sig rida istället! Jag tycker dock att om halsförlängaren används med försiktighet så kan de va lämligt för BARN som precis börjat rida.


När hästen går i form ska den söka sig framåt-nedåt och bli "lång". Det halsförlängaren gör är att den gör hästen kort i stället, den trycker ihop istället för att sträcka ut. "Hästen blir ju mer avslappnad". Nej, det påståendet kan jag inte hålla med om. Hästen spänner sig snarare mer eftersom den "sitter fast". Tillslut ger den upp, men behöver inte gå i form för de. Den blir bara framtung.

Man SKA inte tvinga ner hästens huvud. Man ska inte tvinga en häst över huvud taget. 

En häst går i form när den
  1. Är avslappnad
  2. Litar på ryttaren
  3. Är tillräckligt stark för att bära upp sig
  4. Är lösgjord
  5. Respekteras av ryttaren


Skippa halsförlängare, lägg mer krut på bakdelen i stället och ha inte för mycket fokus på bettet. Det är min åsikt.


Kan även tillägga att jag kanske nån gång ibland faktiskt använder halsförlängare, vid longering! Då med största försiktighet. När hästen har huvudet i rätt position ska inte halsförlängaren kännas av. Jag använder den inte för att hästen ska "gå på tygeln".

Det är inte bara att spänna halsförlängaren som bara den och "åååh vad fint h*n går".

Så, jag förstår inte varför man använder halsförlängare vid ridning. Det är inte hästen det är fel på. Träna träna och åter träna =)


Vad vill ni läsa om?

Tänkte, eftersom jag fått fler läsare de sista så kanske det är något speciellt ni vill läsa om? Just tell me! =)


Senare idag kommer följande inlägg
Mitt svar på dagens fråga
Dagens stallvisit
Veckans blogg avslutad




Ny bildlänk!

Gjorde en lite mer vinter-aktig bildlänk =) Nyare bilder också! Ni som bytt bildlänk med mig får gärna byta till denna, lämna en kommentar =)


Dagens fråga!

Vad tycker ni om halsförlängare? Använder ni de? Varför/varför inte?



Mitt svar på frågan får ni senare idag


:D

Igår hade jag nytt besöksrekord, igen! :D Jag blir så glad! :) Hoppas på att några av de nya läsarna är här för att stanna!

Har sagt de förr, och säger de igen; Frågor, åsikter och kommentarer tas tacksamt emot! =)


En liten påminnelse också, idag kl 18 avslutas "veckans blogg". Anmäl dig, hur enkelt som, HÄÄÄR! Veckans blogg kommer synas i menyn hela nästa vecka och kommer säkert få lite nyfikna nya läsare =)


Tack! <3


2 vs. 3

Vilket föredrar ni, 2-delat eller 3-delat tränsbett?



Själv tycker jag 3-delat är bättre än 2-delat eftersom det är mer brytpunkter och inte får en lika "skarp" kant i gommen.


Ett dygn kvar

Sista chansen, klicka! =)
Veckans blogg får ett inlägg om bloggen och bild publicerad i menyn i en vecka =)


Dagens ridpass!

Boffe skulle ju egentligen fått vila idag, men eftersom han inte gått så hårt i veckan fick de bli en ridtur iaf =) Va så sugen! :D Red med Marie ochGalaxy idag igen. En ganska lång skrittrunda blev det, lite skog, lite asfalt och lite grusväg. Travade några små steg också. Boffis va jättefin och lugn, men ändå pigg! =)



Blir vila i morgon i stället =)
<3


Säljes!

Har rensat lite och lagt upp hästgrejer på tradera =) Inte så mycket, men ta en kik!


Klicka HÄR för att komma dirr till mina auktioner!


Happy face

Nytt besöksrekord igår igen! <3


Nu ska jag kila iväg till stallet. Det är -13. Hatart! Igår när de va -6 höll jag på att frysa röven av mig! Blir termobrallor idag! Hörs senare! =)



Okunskap

Jag är en sån som stör mig på saker

Just nu stör jag mig på folk som inte har tillräckligt med kunskap för att ha en häst, men ändå har gamla travare.

Det är inte bara att köpa en pensionerad travare och vips har man en kanonbra ridhäst. Varmblodstravare är avlade för att trava, så är det bara. Alltså är inte alla travare lämliga ridhästar, men självklart finns de många, OM man utbildar dom på rätt sätt.


Jag tycker inte att avdankade travare blir "räddade" när dom hamnar i händerna på okunniga människor.


Kunskap är makt, gott folk!

Ny header igen!

Mycket bättre, eller vad säger ni?

Dagens ridpass!

Boffis va en ängel, idag igen =)

Red ut med Marie och Galaxy. För er som inte vet så är inte Boffe van vid att ridas "i grupp". Jag har alltid ridit honom ensam, så sist jag red ut med M och G så krånglade han som bara den, fick fnatt och gick omkull i ett dike. Men denna gången gick det jättebra! =) I början red jag först, så han inte skulle bli sur, men eftersom han va så avslappnad så provade vi att ha G framför oss och det gick jättebra!

Boffis va huuur goo som helst! Så fort jag kortade tyglarna gick han jättefint! Behövde inte ens be honom :') Han böjde nacken nåt ljuvligt fint och trampade in under sig =) Tog knappt i tyglarna alls, han va så lugn och avslappnad, min älskling. Och hela vägen hade han öronen hängandes, han brydde sig inte om nått! <3

Vi skrittade mest, travade lite bara. Red mycket i skogen bland stockar och stenar =) Vi kollade in den där vägen som jag hittade igår också, tyckte de va så fint där, speciellt när solen sken!




Annorlunda mellanmål! ^^


Köpa!

Har gjort en "köpa på mässan"-lista! =D Såhär ser den ut:


- Vintertäcke 400g med hals
- Regntäcke ofodrat med hals
- Fint ylletäcke
- Fleecetäcke
- 2 set Fleecebandage, ljusgröna/beiga/ljusblåa
- Ett Shabrak, ljusgrönt/mörkblått
- Bett till Boffe och Pysen
- Ridstrumpor
- Träns med pullarnosgrimma
- Grimma till Boffe, kanske läder
- Snygga benskydd fram+bak, svarta/bruna

Köper väl antagligen inte allt, de blir dyrt! :P Men detta är vad jag ska kika efter iaf =D

???

Läste någonstans om en häst som "går på bogarna". Vad menas med de egentligen?

3 dagar kvar


Sovmorgon!

Gick upp för en stund sen. Solen skiner och det är -7 grader. Har längtat till stallet hela natten och morgonen! ^^ Ska dit vid 2 för en härlig ridtur =) Hoppas temperaturen stiger lite innan dess :P

Sen slog de mig; i morgon ska Boffe vila. Så tråkigt! ^^ Jag vill verkligen rida! Har legat och funderat på vad jag skulle göra med honom, men sen kom jag på att han gått hela veckan hittills, så han måste få sin vilodag. Booooring! ^^ Haha, har fått en skvätt av häst-sjukan de sista tror jag :P Tänker inte på nåt annat! <3


Min älskling








Klicka! Nu!


Det här visste du nog inte om mig!

Jag har glasögon!





Jag är ½ turk!



 Min ena fot är en storlek större än den andra, blev trampad av en 600kg häst...



Jag HATAR ärtor mer än allt annat på hela jorden.



Jag har opererat bort min gallblåsa.





Jag har bott i USA.


Jag har sju syskon.


Jag har spindelfobi.
(och då menar jag FOBI)


Jag har astma.


Dagens ridpass!

Min älskling va underbar idag! =)

Skulle ju skrittat ut idag, utan större krav. Men de blev så tråkigt, så jag sket i de ;P

Det blev en joggingtur i stället =) Eller först värmde jag såklart upp ordentligt och mjukade upp honom i skritt. Sen gick vi i samlad trav ganska långa sträckor med lite skritt i mellan. Jag tränade mycket på min sits och att hålla tyglarna ordentligt, brukar slarva! :P

Boffe va jättepigg! Så när han blev för hetsig så gjorde vi halt. Då lugnade han sig ett tag, men blev hetsig igen så de blev en del halter! Tränade på trav direkt ur halten och halt från trav också =)

Han va jätteduktig och gick fint hela tiden! Blev bara rädd en gång: Först åkte en stor blå buss förbi - Boffe bryr sig inte, men bakom bussen stod det farliga brevlådor....! ^^ Haha!

När vi va på väg tillbaka till stallet va Boffe fortfarande jättepigg! Det märks att han börjar få bättre kondis =) Så vi gick en extrasväng på 20 min. Hittade en väg som inte används nu på vintern, så de va pudersnö och ingen is! =D Där lät jag honom trava så fort han ville! (nästan..) Han blev jätteglad! Bromsade honom precis innan han började galoppera. Ville inte att han skulle trava för fort heller och sträcka sig! Men vid ett tillfälle la han i 6ans växel kan man säga. Shit! =D Det gick så snabbt så de kändes som jag svävade! ^^ Kunde inte hålla mig för skratt! Haha!

Efter de va hade han inte lika mycket överskottsenergi längre =) Min plutt.



I morgon ska jag rida ut med Marie och Galaxy. Vi gick ju omkull sist eftersom Boffe krångla så, hoppas de går bättre denna gången!







fåntrattspannlugg

HAHAHAHAHA xD

Upptäckte precis att jag skrivit "amnäl" i bilden i högermenyn ^^

Kul! ^^ Orkar tyvärr inte ändra de nu :P Tror nu fattar ändå! ;)


ridtravare i fokus

Vad tycker ni om ridtravare i fokus? Brukar ni kolla in den sidan?

Själv är jag medlem och kikar in då och då, men jag tycker själva sidan är seg! Många inlägg som man kommer in på är från 2008 och 2009.. Skulle va trevligare att komma till nyare inläggen i stället! Men det är en bra sajt ändå tycker jag =) Speciellt om man har ridtravare! ;) Man kan hitta mycket tips och sånt =)

Tycker ridtravare i fokus behöver piffas till lite!

Besöksrekord!

Igår hade jag besöksrekord på bloggen! =D Ni anar inte hur glad jag är! =)

Skrev ett inlägg igår om att mina läsare dubblats sen förra veckan, så jag blev verkligen chockad när jag såg siffran igår!

Har även fått många fina kommentarer från nya läsare =)

Tack =)



Morgondagen...

I morgon ska jag upp tidigt! Ska ge frulle och släppa ut hästarna. Hovis kommer också, Galaxy tappade en sko idag så den ska slås om, fast jag tror knappt de går, hoven är helt paj :S
Sen ska jag till arbetsförmedlingen.... Så onödigt, men måste man så måste man! Alltså sparar jag alla stallsysslorna tills i morgon eftermiddag =) Ska rida ut med min prins, och städa i ordning i stallet/sadelkammaren eftersom jag inte hann klart idag! =)

Får se när jag hinner blogga. Är ju en upptagen arbetslös vet ni! ;)

Sov gott! ;)

Kom igen nu!

Tänkte bara påminna er igen, om veckans blogg. Ingen har anmält sig än, alltså är det ganska stor chans att vinna om man anmäler sig ^^ "Vinnaren" får ett inlägg om sin blogg och bild uppe i menyn hela veckan =) Så kom igen nu! ^^

Har ju som sagt fått mer besökare de senaste, och en del är säkert intresserade av att kika in på din blogg! =)

Klicka på bilden i högermenyn ---------->


Onsdag!

Har haft fullt upp hela eftermiddagen, så idag blir det "sent" bloggande!

Vid 2-tiden kom min kusin, Sara, och hämtade mig. Hon följde med till stallet och longerade Boffe. För er som inte vet har Boffe krånglat mycket det senaste, och har hotat lite med bakbenen när jag longerat. Sara är lite mer high på såntdär så hon skulle känna lite på honom. De va inga problem! Han hotade några gånger, men han vill ju inget illa, så bara hon fortsatte driva på honom så sluta han sen.
Sara trodde snarare att problemet var att jag va osäker, vilket absolut stämmer! Jag tycker det är lite obehagligt när han "genar" på volten, riktar huvudet utåt och viftar med inner-bakbenet. Men nästa gång ska jag helt enkelt bara köra på och "lita mer på mig själv" som sara sa =) Hon sa också att han inte verkade speciellt taggad, han tyckte inte de va kul alls, därför krångla han.

Men Boffe hann i alla fall bli hingst en stund och visade upp sig såå fint! De tyckte han va kul ;D Han är så härlig när han blir sån! ^^ Får värsta arab-halsen, lyfter hela svansen upp i vädret och travar som en gud!

Vi höll inte på så länge, sara skulle mest känna lite på honom =) Och jag blev lite glad, för Boffe fick mycket beröm för att han va så fin! =) Hon tyckte att han hade jättefint steg, riktig "svung" i traven. Och de har han faktiskt, jättefin trav! =) Sara sa att han kommer bli en toppenhäst om vi bara fortsätter att träna, vilket vi absolut ska! =)

Det som är så underbart med Boffe är att han alltid jobbar under sig även om man inte ber honom om de. Man känner/ser verkligen hur han lyfter ryggen!

Inte så fin bild, men här ser ni, han får nästan rak rygg =)


Prinsen =)






Mamma kom till stallet sen också. Hon hjälpte mig att flytta alla krokar och hängare i sadelkammaren, nu är det mycket bättre! Mer plats och mer organiserat =) Hon hjälpte mig att sätta upp mina egentillverkade boxgardiner också ^^



Jag är med och tävlar om...


Kanonkul!

Mina läsare har dubblats sen förra veckan, jättekul verkligen! Kanske har med min ändrade design att göra? Än är jag inte helt nöjd, men jobbar på de! =)

Är mer än tacksam för era åsikter, kommentera på bara! Om det är nåt ni undrar så är det bara att fråga på! =)

Tack <3


Och glöm inte veckans blogg, kom igen nu! ---------->



Tlööt

Är trött som in i norden. Ändå sov jag hur skönt som helst inatt!
I morgon har jag sovmorgon, såå skönt! Sen vid 3-tiden kommer mamma, och hon ska följa med till stallet och hjälpa mig att ändra i sadelkammaren lite. Syrran och kusinbarn Michelle ska greja med pysen. Och kusin Sara ska eventuellt hjälpa mig att försöka longera Boffe, eftersom han har "glömt bort" hur man gör!

Får se om jag uppdaterar nåt innan jag åker till stallet, annars hörs vi i morgon kväll! Chao!




Design!

Är inte så värst bra på bloggdesign, men håller på att utforska lite! Provade att göra en ny header, inget komplicerat precis för jag är sämst på såntdär! ^^

Men, vad tycker ni? Va de bättre förut? :P

Har aldrig fattat....

hur ett gagbett fungerar. Men nu vet jag...!


På rätt väg

Kom precis hem från stallet!


Hästarna fick mat inne idag, så medan dom åt fixade jag en extra tråd på hagen eftersom Pysen har rymt varje dag sen i fredags. Nu ska han bannemej stanna i hagen! Inte för att han rymmer och typ "sticker iväg", ne, han går ut ur hagen och traskar runt lite på ängen och hälsar på folk som går förbi...! ^^

Jag red ut också =) Det kändes riktigt bra! Känns som vi är på rätt väg igen nu! =) Idag krånglade han bara två gånger, ena gången va vid ett ställe där det är en brunn i diket, han brukar alltid bli rädd där av nån anledning... Även om brunnen va täckt med snö idag... Andra stället är ett hus, han blir alltid orolig där också eftersom någon drämde igen garageporten en gång när vi gick förbi.

Förutom de så gick det bra! Han va jättelugn och fin =) Vi skrittade en bit och värmde upp med lite skänkelvikningar och så. Sen travade vi ett bra tag, eller joggade typ i lugnt tempo. Provade lite tempoväxlingar också. Ställde inte så mycket krav på honom idag utan hade mest en trevlig rudtur tillsammans liksom =) Men vi tränade lite på halter och halvhalter som vi brukar, och jag tränade på att sitta ner ordentligt i traven. Blev riktigt behagligt tillslut! =) Provade också trav från skritt några gånger, han va jätteduktig! =) Gav honom överdrivet med beröm hela tiden, bättre med för mycket än för lite! =)

När vi kom tillbaka va Boffe jätteivrig att få komma ut i hagen. Ställde in honom i boxen i 2 sekunder innan jag skulle släppa ut honom, hade inte mockat... Han sprang runt i boxen och vände på allt, ställde sig och kissade, och direkt efter la han sig ner och rullade sig i de mumsiga varma kisset... Underbart. Så jag fick borsta honom igen innan jag kunde lägga på täckena, alltså tog de längre tid och han blev ivrigare och ivrigare! :P När vi väl kom ut möttes vi av 2 lyckliga gnäggningar! ^^ Boffe is the boss!




Knas

Glöm inte..

... veckans blogg!

Klicka HÄR för att anmäla er!




Puss och kram, sov gott!

Debut!

Tänkte berätta om dagens ridtur! Blev inte så mycket gjort, va jättestressad eftersom jag skulle till körskolan! Och alltid när jag är stressad blir jag ofokserad och allt går åt pipan..

Så det fick bli en liten stund på ängen idag bara. Lillasyster red Boffe först, skrittade en sväng och provade att trava lite, som uppvärmning typ. Han va jättesnäll och lugn, men så fort jag satt upp blev han knasig. Sparkade, va allmänt sur och drog mot amanda (lillasyster) hela tiden som stod i mitten med kameran. Han va riktigt lat!

Och som väntat så gick allt åt pipan. Orkade inte ens fixa rätt längd på stigläderna, vilket blev väldigt obehagligt och jag satt som en kratta. Blev även sur på den där nedrans sadeln! Man sitter sååå kasst i den! Så fort jag får möjlighet ska jag köpa nya.

Ridpasset va väldigt okontrollerat och vi red i stort sett bara runt utan att göra något speciellt. Va sjuukt ofokuserad, alltså blev Boffe det också. Tråkigt. Men men, i morgon tar vi tag i de igen! Hoppas de inte är lika kallt bara, höll på att frysa röven av mig.

Jag och lillasyster skrittade ut en sväng med pysen och Boffe också, Pysen fick va handhäst eftersom han kan bli lite busig! Gick bra faktiskt! Ska nog ta med honom ut någon gång, utan ryttare! =)


Och nu, mina damer och herrar... Bild-debut på ridbilder med mig och Boffe! Inte så speciellt vackra, jag red kasst och boffe krångla, som sagt.

















<3

Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans dag, kära läsare!

<3



Jag är med och tävlar om...


Måndag!

Ligger i sängen med huvudvärk och ont i magen... Men snart tänkte jag bege mig mot stallet och rida. Lillasyster ska få rida lite också. Blir nog en del foton =)


I eftermiddag ska jag till körskolan också! Ska börja teorin idag! På tiden... Såå jag måste se till att hinna med allt i stallet innan dess, vilken antagligen inte kommer gå så bra eftersom jag är segast i världen.


Uppdaterar mer ikväll!

Psst, glöm inte anmäla er till "veckans blogg" ------------------------->

Vecka 7

Måndag: Uteritt + lite dressyr på ängen

Tisdag: Uteritt med pysen och lillsyrran

Onsdag: Markövningar

Torsdag: Uteritt i skritt

Fredag: Vila

Lördag: Lösgörande arbete på ängen

Söndag: Återstår att se!


Presentation 3

Pysen
Vi vet varken pysens föräldrar eller ålder. Tippar på att han är ca 14-15 år. Jag fick honom av våran granne på min 11års dag. Anledningen till att jag fick honom var i stort sett att ingen tog hand om honom. Han hade gått på lösdrift med dom andra hästarna sen han va 2 år, men aldrig blivit hanterad i stort sett! Alltså va han en riktig vilding. I början fick min mamma fostra honom. Han anföll nämligen barn. Så jag kunde inte gå ut med honom ensam… Varför ger man en sån häst till en 11åring kan man fråga sig, det har jag gjort många gånger! Men jag var iaf fast besluten vid att få honom till en trevlig liten ponny, vilket han blev! =) Jag har ridit in honom helt själv och lärt honom allt jag kan. Det krävdes en hel del kan man säga..! Vet inte hur många gånger jag släpat efter honom när han stack, jag släppte då fan inte fören han stanna! ^^
Jag tänkte inte på de då, men det var rätt bra gjort av en 11åring tycker jag!

Pysen älskar att galopptävla med dom större hästarna. Han skulle passa super på galoppbanan! När jag red honom så brukade vi alltid köra fullt ös på ängarna, barbacka såklart. Det gick så snabbt att man inte ens skumpade! Men oh så många gånger jag flög pga hans berömda bockningar!

Vi hoppade mycket också, lilla pysen och jag. Uppåt 80 cm. Han äälskar de också! Har löshoppat honom nästan 1 meter! =) Och han är ca 95cm i mankhöjd


Nytt på bloggen!

Tänkte börja med veckans blogg jag med!


Reglerna är enkla!
- Lägg till mig på bloglovin
- Kommentera att du vill va med

Uttagningen pågår från söndag 18.00 till nästa söndag 18.00. En vinnare slumpas fram och blir kontaktad av mig. Därför är det viktigt att du skriver in din mailadress (bara jag ser den). Om du vinner kommer du bli ombedd att skicka en bild, utan text på, och en beskrivning av dig och din blogg, så var förberedd på det! Din bild kommer sedan bli publicerad i högermenyn i en vecka!
Om vinnaren inte skickar sin bild inom ett dygn så dras en ny blogg.


På G!

Har en ny grej på gång på bloggen! Ny för mig i alla fall... :P

Ska försöka fixa klart de ikväll ;)

Söndag!

Blir lite oseriöst bloggande i helgen som ni kanske märkt. Är ju och hälsar på min mamma så jag är hästfri i helgen! I kväll ska jag åka hem igen och tänkte skriva "presentation 3", om pysen =) Ska ta med mig min lillasyster också, så i morgon ska vi rida =) Hoppas det är fint väder så hon kan ta lite bilder ;)








Nöjd!

Storstädar i mitt gamla rum och hittade mina älsklingsridbyxor som jag sparat. Bruna helskodda manchester á la svin dyr! Hade dom när jag va 14-15 år. Och... Jag har dom på mig nu!! :D Hahaha, shit att jag fick på dom! Hade fan anorexi då och nu väger jag 10 kg mer nu... :P Fattar inte hur de går ihop. Dock är dom lite för tajta för att rida i ;) Men ändå ;D

Kanske ska traska runt i dom och töja dom lite! ^^

Jag bjuder på den...

Hittade en gammal bild från 2003 när jag va på ridläger....


Men först, så här ser jag ut nu




Håll i er..............











Jag, 12 bast............ herre gud säger jag bara.

Presentation 2

Stardom/Boffe
Smeknamnet har han fått eftersom han "buffar/boffar", typ gosar med en, alltså tex knör in mulen i under armen, snuffsar runt lite och letar efter godis :P
Han är född 2000 och jag köpte honom sommaren 2007. Han är aldrig startad på travet, men tränad. Han har en underbar rid-trav, så jag fattar varför han inte blev nån bra travhäst!
När jag köpte honom var han knappt inriden. Sutten på kan man säga. Han hade gått i skritt och trav med ledare och någon på ryggen. Han var en oslipad diamant när jag köpte honom, jag märkte det med en gång! Jag visste att det var rätt häst så fort jag gick in i hagen. "Vart har du vart hela mitt liv"-känska typ :P Jag satt upp på honom i hagen med bara grimma och travade lite, han var en dröööm!

Det har krävts mycket träning, men han är superduperlättlärd =)

Boffe är en mycket smart krabat. Han lyssnar precis på vad man säger, även om han ibland skiter i de!
Han går in och ut själv, sålänge han inte är sur. Men om jag ger frukost för sent så är han vresig hela dagen! Han är en riktig rutin-häst!

Boffe är en rätt bestämd och kräsen liten filur också. Om inte maten finns i boxen när han kommer in blir det ett fasligt liv. Om sen maten inte smakar som den ska så blir det ännu värre! Ibland blir han lite tjurig när man rider också, om inte han får bestämma. Men självklart är det jag som vinner i slutändan ;)

Boffe är brun med stjärn, vit ytterkrona v.f och oregelbunden vit kota v.b.
Han är e. Why not, u. Someone to watch. 


Boffe och jag passar ihop som en pusselbit, skulle inte byta honom mot alla pengar i världen! Vi är best friends!



Fredag!

Har ändrat lite på bloggen som ni ser! Gillar inte alls den där headern, men får ha den tills jag kan göra en bättre med bra bilder och så!

Jag la till bild på mig och pysen i menyn och ändrade boffes bild. Det är meningen att de ska bli länkar, därför skrev jag en presentation av mig nyss som är länkad via bilden på mig ;) I morgon kommer Boffes och på söndag Pysens! =)


Har hunnit med att va i stallet en stund idag också, men pga "snöstormen" så gjorde jag bara det som behövdes! I morgon ska jag dit superduper tidigt! Sen ska jag hem till mamma resten av helgen =) Ska bli kul, har inte vart där på flera veckor! Tänkte rota igenom mina gamla hästgrejer i stallet och kolla om det är nåt jag kan använda/sälja. Sen ska jag packa ihop i mitt gamla rum också! =)

Boffe va galet glad och galet söt idag!


Nylagat och förminskat täcke!


Satt som smäck!



Kvällsmat på hela näsan! =) Knäppsöt

Presentation 1

Som sagt så heter jag Felicia! Jag fyllde 20 år den 20/1 och är alltså systembolagsdebutant!
Jag bor i skaraborg precis vid vänern. Här trivs jag som en fisk ;) 
Jag är en riktig lantis-tjej som älskar lugn och ro, men självklart tycker jag om att festa till det och hitta på roliga och galna saker!
Förutom mitt hästintresse gillar jag att rita, sy, träna och dans.
Jag gick estetiska programmet med dansinriktning på gymnasiet och tog studenten 11 Juni 2010, lyckligaste dagen i mitt liv!
Jag har bruna ögon, långt brunt hår, är 165cm lång och väger.. för mycket ;) Haha
Just för tillfället är min enda sysselsättning hästarna då jag tillhör majoriteten av sveriges ungdomar.
Rent allmänt är jag en rätt velig tjej som inte vet vad jag vill och ofta ändrar mig flera gånger innan jag bestämmer mig.

Mitt hästintresse började redan när jag föddes, men när jag var 6 år började jag hålla på med hästar på heltid ;) Jag fick min första ponny när jag fyllde 11, Pysen, som jag själv ridit in och uppfostrat. När jag var 13 fick jag en stor häst, en ridtravare, som vi tyvärr fick lämna tillbaka och som avlivades kort därpå. Strax efter hade jag ett halvblod på foder, men bestämde mig sedan för att köpa en egen häst som blev Boffe. Och på den vägen är de =)



Väderguden gör uppror

Fyy satan vad sur jag är nu. SNÖSTORM?! Jag som skulle rida ut idag. Kollade vädret igår, "mulet och mestadels uppehåll". Sen bestämde sig väderguden för att göra uppror.

Blir en sväng till stallet sen för att göra alla sysslor bara. Och gosa lite. Men först ska jag laga Boffes täcke. Köpte ett jättefint tjockt, förstärkt fleecetäcke för ett tag sen som han har under utetäcket, men de va liiite förstort så de hamnar bakom manken. Så nu har sömmarna vid bogen slitits upp. Ska laga och sy in de lite så de passar bättre =)



Kollar lite hästannonser

13-årig häst som ska gå i pension...? :P Inga skador eller nåt, säljs som sällskap. Kul att gå som sällskap när man fortfarande är "ung och frisk"?



Fråga:
När är en häst gammal?


Läggdags!

Har pratat i telefon i 5 timmar... !
Först pratade jag med min bästa vän som pluggar i örebro, 2 timmar.
Sen ett snabbt godnatt samtal med E. 
Och efter de ringde jag mamma och vi hade tydligen en del att prata om! Så nästan 3 timmar där.

Shit, vilken tid de tar att prata! Fatta vad mycket man hinner göra på 5 timmar egentligen! ^^

Men nu måste jag lägga mig, börjar bli hungrig... Men jag får vänta till frukost ;)


Natti!


Hur smart är inte denna?!


Fortsättning på föregående inlägg...

När jag köpte Boffe hade han haft bärrandsröta. Daglig hovvård i 2 år och hovarna var tiptop! När jag tog tillbaka honom från fodervärden (som jag tjatar om hela tiden...) så hade han fått tillbaka rötan, men de hade inte gått så långt som tur va!

Den dagliga hovvården ser ut såhär:
Tvätta av hovarna
Leta efter + gröpa ur om de är "ruttet"
Tvätta de fd "rötgroparna" med koksalt
Torka rent
Stoppa i kopparsulfat i eventuella gropar
Täta med tjärdrev om groparna är stora/djupa
Hovfett på/under hoven
Hovförstärkare en gång i veckan
=)

Detta görs när han tas in på kvällen så att hovarna står torrt över natten! =)

Han får också dubbel dos biotin!


Såhär kan bärrandsröta se ut om de går illa. Klicka!




Boffes hovar:

 (Det gula är hovfett ;) )


november



Februari



Tycker han har långa tår och korta trakter i bak också, hovis ska få kika på de nästa gång!


Har era hästar bra hovar?

Jag som tyckte Boffe hade dåliga hovar...

Tur att man har en bra och nogrann hovslagare!!!!



Framhov (Fjordhäst) med fång. Enligt ägaren skodd av hovslagare fem veckor tidigare. Skorna ramlade av.




Framhov (Nordsvenskt kallblod) med höga trakter och djupa sprickor hela vägen upp och in i kronranden. (Hovens onaturliga form orsakar spänningar som sedan leder till sprickor). Hästen har smärtor och kan  bara röra sig med möda. Enligt ägaren skodd av utbildad hovslagare.



Framhov med fång. Höga understuckna trakter, lång tå. Enligt ägaren av utbildad hovslagare helt nyskodd, med sula, under sulan tjärinpackning.



Fång - enligt ägaren verkad av hovslagare två veckor sedan



Trasig framhov (Fjordhäst).



Skitväder!

Har så otroligt tråkigt och är inte sugen på att hänga med Boffe när det är sånt skitväder! :P
Ska traska bort till min kusin i stället och leka lite med hennes barn, hjälpa till att sätta ihop en byrå, fika och prata hästar! ^^ Betydligt trevligare än att sitta här med datorn i knät hela dagen :P

Seeee you later!



Ska man skratta eller gråta?

Igår


Idag


Död åt snön

köpaköpaköpa

Varje gång jag är i stallet kommer jag på nåt nytt som jag behöver/måste ha! Kanske någon som har följande saker som ligger och skräpar i sadelkammaren? =) Ska kika lite på mässan i Gbg sen också!


- Ofodrat regntäcke med hals, 135cm

- Fleecelindor och schabrak i roliga färger

- Stora benpaddar, 4st

- Benskydd fram & bak, snygga! Cob/full

- Pelhambett + 3-delat fullcheekbett 12,5cm

- Fleecetäcke(n), 135 cm

- Repgrimma

- Regntäcke till shettis, 105cm


Woohoo!

Red Boffe förut. Det gick bra. BRA! Fattar ni?! DET GICK BRA!! :D Haha, kan nästan inte fatta de ;) DET. GICK. BRAAA!

I början va han lite spänd och tittig, men jag försökte ge honom något att göra hela tiden så att han inte tänkte på alla farliga "monster" (ponnyakuten ;) ). Ställde ut hinkar (man tager vad man haver) i en rad på ängen, sen red jag stora serpentiner och stora volter mellan. Det gick jättebra! Jag hittade nya knappar på honom och använde nästan bara sätet, förutom lite ledande tygeltag. Eftersom de gick så bra så provade jag att göra mindre serpentiner och volter, lite snubbligt i början men sen gick de bra =) Fast när vi gick på volt i höger varv va han rätt spänd och ville inte gärna skritta, utan började trava hela tiden och snubblade och hade sig, så de får vi träna mer på!

När jag hade mjukat upp honom ett tag så tränade jag på halvhalter och skänkelvikningar. Det gick faktiskt förvånandsvärt bra! Har tränat mycket på halter de senaste, så nu stannar han bara jag andas ut tungt efter ett djupt andetag och "sätter mig" tungt. Alltså blir de lättare med halvhalter! =) Ska börja mer med de nu, så han blir mer focuserad. Övergången till trav är inte riktigt tiptop än. Travade litegranna bara, eftersom han va så duktig =) Sen fick de räcka! Slutade när det gick som bäst! =)

Red barbacka förresten. Ska göra det mycket nu i början tänkte jag, mest för min skull. Behöver få tillbaka balansen osv. Och så tycker jag att man kommer "närmare hästen" med hjälperna. Om det är någon som kommer få träningsvärk i morgon så är det jag! Oj sicken mjölksyra jag hade! Vilket betyder att jag red mycket med sätet och skänklarna antar jag! ^^


Visst har de vart underbart väder idag?! Våren, komsikomsi! =D

Försökte ta lite fina kort, men icke. Är så trött på den fula vinterpälsen och täckena. Bort!

Pysen va bättre fotomodell än Boffe.







pix!

Ska ta med min systemkamera till stallet sen. =) Va längesen jag använde den... En Canon eos 350D, helt okej amatörkamera! Är dock sämst på alla funktioner! ;) Får se om det blir några fina pix =)


Ändrade planer!

Beslutade att åka till stallet vid 3 tiden i stället, efter maten ;) (mormor lagar lutfisk..)
Jag va hos min kusin och gick ut med hunden en stund nyss bara =) Sigge heter han, sååå sööt! Jag trivs inte utan hund! Jag måste haa! ;) Haha! När jag sa till mormor att jag ville köpa en hund svarade hon: "skaffa dig ett jobb i stället!" Word! Haha! ^^


För er som inte vet så har min "familj" en hund eller vad man ska säga. Bor ju inte där längre, så jag har inte träffat Junior, som han heter, på flera veckor! :( Innan vi skaffade honom var jag en kattmänniska, men nu är jag mer hundmänniska! ;) Saknar honom som bara den!

Detta är Buddy Junior (pappan heter Buddy ;) )


Fotade mycket förr (förra året), Junior va alltid min modell




Är han inte sötast i världen?

Slappmorgon, igen!

Ligger fortfarande i sängen. Marie tog hästarna i morse i stället så ska jag ta in i em. Men jag tänkte bege mig till stallet vid tolvtiden och rida. Känner mig inte så pepp dock... Hoppas de går bra!
Ska va lite hundvakt idag också så jag ska traska förbi min kusin på vägen till stallet, hon är på IKEA idag! ;)

Berättar hur de gick senare  =)


Utfyllnad!

Stylade Boffes lugg idag. (Fd knopp! ^^)


Tisdag!

Gjorde typ ingenting idag. Försökte, men neeeepp. Boffes mottaglighet var likamed noll. Men, han sparkade bara mot mig en gång idag, framsteg... Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, men; jag faaaattar inte vad som hänt med honom?! Sen han gick omkull med mig förra veckan har han bara blivit värre, såklart..

Det är väl bara att fortsätta kämpa. Men det är så svårt!

Gjorde samma tillitsövningar som jag gjorde sist, då gick de ju bra, men som sagt så va mottagligheten likamed noll idag så det gick inte alls. Spelade ingen roll vad jag gjorde, han va totalt ofocuserad. Så jag slutade innan jag tappade tålamodet, vilket i och för sig är ett framsteg för mig.. :P

Provade att "longera" honom, eller gå runt mig lite rättare sagt. Men icke. Han är så rädd om rumpan så det inte är sant, i alla fall på långt håll.. Därav sparken..
Vet inte hur många gånger jag longerat honom i våra dar, typ 2948756282 ggr. Men nu låtsas han att han inte vet hur man gör..

Känner mig ännu mer handikappad nu utan rundkorallen som fanns "hemma". Skulle verkligen behöva den!

Ett litetlitetlitet framsteg skulle betyda guld just nu när allt bara är kasst. Tappar orken!

Hoppas de går bättre i morgon. Ska hålla humöret uppe.



Gay?

Feminin häst jag har eller? ;)


Länka!

Ändrade rubriken till mina bildlänkar nyss, från "ridtravarbloggar" till "hästbloggar". Så nu får alla va med! ;D Hihi :) Nu är det bara att säga till om du vill byta bildlänk, äääven om du inte har en ridtravare =)

Puss och kram från mig! ;)





Stardom aka Boffe

Kort presentation av Bloggen för er som missat/nya läsare:

Hästen som jag skriver om på Bloggen är min varmblodiga travare Stardom. Stardom är hans riktiga namn men han kallas Boffe. Dom flesta bilderna är alltså på honom, headern också! =)

Boffe är född 2000, jag köpte honom 2007. Han är aldrig startad på travet. När jag köpte honom va han inte inriden utan bara skrittad och travad med ledare. Mellan juli 2009 och november 2010 va Boffe utlånad på foder och efter det fick jag tillbaka en förstörd häst. Bloggen handlar alltså för tillfället om Boffes igångsättning och träning för att bli sig själv igen! =)  Huvudtemat för bloggen är Boffes utveckling. sakta men säkert...!



Andra hästar som jag skriver om ibland:

Pysen - min shettis som jag fick när jag var 11 och har ridit in/tämjt från ohanterad "vildhäst". Boffes bästis ;)

Galaxy - En ridtravare i stallet som ägs av Marie, som jag också skrivit lite om.










Slappis!

Sitter och slappar, kollar på Top model/kollar tradera/kollar bloggar/letar häst på samma gång!

Uppdaterar lite om dagen senare! =) Finns inte så mycket att uppdatera om dock :P Men jag ska göra mitt bästa!

Ska också försöka bli lite mer motiverad, allt krångel med Boffe får mig att deppa ihop, som kanske märks lite här.. Skärpning!


Mmmmåndag!

Kom hem från stallet nyss. Red en sväng på Boffis. Hittade en spännande väg in i skogen och kom tillbaka 1,5 tim senare! ^^ Ops!
Han skötte sig ganska bra. Stanande bara några gånger och vägrade gå framåt... Blev bara rädd tre gånger. Tryckte inte ut rumpan i vägen! Bra bra. Red dock med långa tyglar hela tiden. Jag FÅR bara inte "ta" honom i munnen...

Efter 1,5 tim barbacka på Boffe så har jag ont i rumpan! ^^

Nu blir det paus från stallet tills i morgon eftermiddag. Ska åka till E idag tänkte jag.







Pusha varandra!

I've said it before...

Efter att ha bloggat i en månad så har jag märkt att det finns mycket häst-bloggare som har väldigt bestämda åsikter. Mycket kommentarer som jag får, och alla andra också för den delen, är negativa och tråkiga kommentarer. "Du ska göra si och så, du gör fel, man kan inte göra så, det är taskit mot hästen, bla bla bla" Är trött på folk med taskig attityd! Kan man inte va lite mer positiv och pusha varandra istället! Jag skulle inte vilja att folk tycker jag är en otrevlig bitch, därför beter jag mig inte som det heller. Visst, tips och kommentarer tas tacksamt emot, men välj orden väl istället för att tagga till! =)

Därför blev jag glad när jag fick denna kommentaren ang detta inlägget. Har ingen aning om vem denna tjejen är, och hon vet nog inte vem jag är heller, men ändå "bryr" hon sig. Mycket tacksamt!


Linda om Jag klarar inte detta ensam!:

hittade till din blogg av en slump när jag sökte på ridtravare ..
Vilken fruktansvärd historia med din häst :(
Har en kompis som lämnade bort sin häst på foder och fick hem den i typ samma skick som din ! Vilka rötägg det finns .
Hoppas du "får tillbaka" din häst som han var , men det kan komma flashbacks för honom likaväl som för dig !
Kämpa på ... Kram


Tack för din omtanke Linda! Hoppas du kikar in på bloggen igen nån gång! =)




Pusha varandra istället för att rata!


Veckoplanering!

Vecka 6

Måndag
Uteritt; Skritt + ett par korta travsträckor. Leda första 15 min. Barbacka, rida med sätet, långa tyglar. Träna på övergångar/avbrott/halter. 45 – 60 min

Tisdag
Avslappningsdag; Massage och mys + NH övningar i Skritt och lite trav 30 min.

Onsdag
Ridning; Lösgörande arbete på ängen i skritt. Barbacka. Inget större krav på ”bettet”, träna på att använda sitsen. Volter, serpentiner, skänkelvikningar, tempoväxling. 30 min

Torsdag
Longering/NH; skritt och trav 30 min

Fredag
Uteritt; i skog och mark bland stockar och stenar! 45 min.

Lördag
Promenad; 30 min

Söndag
Vila



Med reservation för dåligt väder ;)


Ponnyakuten!

Tänkte kolla på 5:e avsnittet av ponnyakuten innan jag somnar =) Natti!


Dröm!

Hade en obehaglig dröm inatt om en händelse som hände för ett tag sen. Känns som det gjorde att hela dagen blev depp. Det var ju bara en dröm liksom! Men jag kan inte släppa den skiten, känns som det kommer sätta spår resten av mitt liv. Gillar inte att jag är så "svag"...

Har ni också fått en otäck känsla hela dagen pga en dröm nån gång?

Jag klarar inte detta ensam!

(Långt men läsvärt inlägg)

Ne. Så känns de nu. Jag klarar inte detta själv! Vad har hänt med min häst? Vill att han ska va sig själv :(
Jag måste ha hjälp! Funderar på att börja träna för min kusin redan nu, och låta henne rida honom också. Tänkte göra de först när han fått upp konditionen och kommit igång med galopp och allt. Men detta går bara inte. Det känns som jag får en kniv i hjärtat varje gång han beter sig konstigt, för sån va han inte FÖRUT!

För er som inte vet så va Boffe utlånad på foder i 1,5 år. Det var meningen att dom skulle köpa honom men när det väl kom till krita ville jag inte (som tur va!). Vi hade kontakt med dessa människor och dom berättade hur bra boffe mådde och bla bla bla. Av en ren slump fick jag hästsuget tillbaka och bestämde mig för att hälsa på Boffe. Och vilken mardröm det blev...

Det var kväll, mörkt och geggigt. Vid hagen möttes jag av en genomblöt, lerig häst som inte ens rörde på öronen när jag kom. Han bara stod och hängde. Jag gick in i hagen för att hälsa på honom och märkte så klart direkt att han inte mådde bra. Kände lite på benen på honom, och fick ett hugg i armen som tack. Tog av täcket och kände att han va alldeles benig. Jag tänkte: "Vad i helvete...?" Men de fanns inte så mycket jag kunde göra. Tänkte, dom kommer väl och tar in honom snart. Så jag bestämde att åka dit dagen efter när de va ljust.

När jag kom dit dagen efter stod Boffe kvar på precis samma ställe och såg precis likadan ut. Jag gick in i stallet för att kika, och det såg precis likadant ut. Han hade inte vart inne. Gick in i hagen för att hämta honom och hörde hur det kurrade i magen på honom, som bara den! Han hade INTE fått mat heller?! Vid det laget kokade det i mig. Men värre skulle de bli... När jag ställde honom i stallgången och tog av täcket igen... Det va värre än jag trodde. Får tårar i ögonen bara jag tänker på det. Det fanns ingen häst kvar. Hela ryggraden stack upp från manken ända till svansroten. Skuldrorna va spetsiga och stack ut. Skinnet på bogen bara hängde. Rumpan va kantig som en tärning. Ansiktet var urmärgat och ögonen ledsna. Han va uttorkad och hade ingen energi alls.
Inte nog med det. När jag lyfta på hovarna hittade jag en mindre mysig bärrandsröta, och på bakhoven va det ett konstigt hål som senare visade sig ha vart en hovböld...!!!?!?!?! VILKA JÄVLA SVIN! Hur kan man missa att ens häst haft hovböld?! Jo, man skiter i att kolla till den..

Det visade sig också att Boffe inte blivit riden senaste halvåret och att tjejen som hade honom hade ljugit för sin pappa när hon påstått att hon åkt till stallet men inte gjort de.. Det visade sig också att han fått äta "gräs" i hagen tills mitten på oktober... Haha, vilket gräs?

Att tillägga är också att det fanns en ponny i samma skick som dom också hade på foder.

Jag krävde tillbaka honom med omedelbar verkan. Nyhemflyttad från stockholm, nyopererad och arbetslös fick jag nu en häst att ta hand om.

Nu tror man att de inte kan bli värre, men de blev de, när min kusin ringde och sa "jaha, du ska sälja boffe nu? Jag såg annonsen på blocket." VAAAD III HEEEELVEEETE!??!?! Dom asen hade lagt ut en annons på MIN häst! Tacka gudarna för att jag åkte dit den där kvällen.. Senare samma dag va annonsen borta, konstigt? Konfronterade dom och frågade vad dom höll på med. Pappan svarade "Ne de vet jag inget om.. Men det är en tjej som vart och smygridit Boffe, kanske va hon". Pucko. Fy fan vilka jävla svin de finns.

Som ni förstår så är det inte konstigt att Boffe är som han är nu. Han har ju blivit misskött som bara den och tappat allt förtroende för människan. Han har blivit förstörd i munnen, antagligen för att hon ridit med bara bettet. Hon har inte krävt något av honom, han har fått som han velat hela tiden vilket betyder att det blir krig varje gång jag vill gå åt ett håll och han åt ett annat. Min myshäst som jag alltid låg på i hagen ville inte att man skulle ta i honom, de va de ju ingen som gjort på evigheter..

Senaste veckorna har han börjat bli jätte osäker också. Han har aldrig vart rädd för något förut.. Men nu är han rädd för snö, brunnar, diken, katter, ja allt möjligt!

Så nu har jag bara tappat hoppet typ. Jag vet, det tar tid. Men de känns inte som jag har den tiden, jag vill att han ska va sig själv NU! :( Visst, de har blivit lite bättre, de har de. Men när de sedan går åt pipan helt plötsligt igen blir jag så ledsen! Men jag får väl skylla mig själv, det är ju trots allt mitt fel, det va ju jag som lämnade bort honom...




Slappdag!

Idag har inte gjort nåt! Och inte igår heller för den delen. I två dagar har jag vart trött, hängig och haft sån där huvudvärk man får när man tittar på tv hela dagen och inte rör på sig.

Vaknade 10, käkade frukost, gick och la mig igen... Men nu ska jag sticka till stallet tänkte jag, ska bara käka! Tror jag tar med Boffe på en långpromenad! Vore mysigt att rida, men eftersom han krånglat så mycket vill jag inte bråka med honom mer just nu. Blir till att bara "umgås" med min älskade plutt idag =)

Solen sken ju förut, typiskt att de blev mulet nu... :( Aja, skriver mer sen! Tar med mig kameran också och ser om Boffis vill va fotomodell idag! Tjoho!

Hipp hipp!

Hurra!

Grattis bloggen på 1 månadersdagen! ;)

Kom inte på nåt sätt att fira, så tyvärr ^^ Haha!


Gårdagen!

Orkade inte uppdatera igår!
Michelle va med mig i stallet och red Pysen lite. Finns inte så mycket mer att säga så här kommer lite bilder.





Kass bild på mig och Boffis, men jag bjuder på den eftersom jag inte har så många!

Lördag!

Kom nyss hem från stallet. Har gosat lite med hästarna och fixat allt för dagen. Så nu ska jag krypa ner hos E och ta igen den där "lördags-sovmorgonen" som inte blev av! ;) Kanske drar med mig honom till stallet sen och går en promenad med hästarna =)


bhäst


Solsken!

Ska ta en tripp till min kusin för hästsnack! Vi har ju fördelen att ha samma intresse! ;) Det är föresten hennes dotter som är "skötare" på pysen =)

Sen går jag till stallet därifrån, dom bor jättenära =)

Får se vad jag hittar på vi vårsolen! Skriver om de senare!


Avslappning och tillit

Ett litet enkelt tips om hur man får sin häst avslappnad och hur du blir dess trygghet. Detta är bara lite grunder, det finns massa olika sätt enligt olika åsikter, men detta är lite av de jag håller på med. Och kom ihåg att det krävs tid och tålamod! ;)

Jag anser att nyckeln till tillit är beröring och markövningar! I stället för att "klappa" hästen så "smeker" jag. Belöning för mig är inte godis (vid denna typen av arbete) utan belöningen är beröm och eftergift, och de räcker gott och väl! =) Målet är som jag skrec att du ska bli hästens trygghet.

1.
Ställ upp hästen i stallgången eller liknande och borsta som vanligt. Gå sedan över hästen med dina händer. Stryk kroppen med ett lätt tryck i behagligt tempo.

2.
Lägg fingrarna mot hästens pannamellan ögonen. Du ska ha mellanrum mellan fingrarna och inte lägga mot handflatan. Tryck sen lite lätt och gör en cirkel-rörelse ca 1 cm så att du känner att skinnet "kanar". Gör inte för länge på samma ställe, utan du kan flytta runt handen lite på pannan. Gör sen samma sak på ganascherna och vid sidan av minnen (den mjuka och lena stället ^^) Boffe älskar när jag gör detta och blir mycket avslappnad.

3.
Om hästen accepterar att du rör vid öronen: stryk öronen från rot till topp. Du kan ta örat i hela din hand och "dra" framåt, inte hårt! Långsamt. Ta sedan örat så att du får tummen på insidan vid spetsen och pekfingret på utsidan, gör lite små cirkelrörelser med tummen. Boffe älskar detta också!

Om hästen inte gillar detta så stryk med baksidan av handen från pannan upp till öronen. Inte länge, hästen vänjer sig tillslut.

4.
Om du har en väldigt uppspelt häst så kan du börja med träns, men jag rekomenderar att börja med grimma, för att så småningom inte ha något alls. Sen behöver du en lång lina.
Börja leda runt hästen som du brukar på tex en äng eller i paddocken.

5.
Stanna hästen och försök sänka hästens huvud, utan att slita och dra! Tryck lite lätt mot nacken med ena handen och dra lite lätt i grimman neråt med den andra. Så fort hästen tar ner huvudet lite så släpper du efter = belöning. Vifta sedan med linan på ryggen, benen osv och visa att den inte är farlig. Inga snabba rörelser! Beröm genom att smeka hästen. Om hästen blir jätterädd så "smek" hästen med repet till att börja med och beröm efter varje gång.

6.
Ställ dig typ 3 meter framför hästen med linan i händerna. Du ska nu se till att hästen är uppmärksam på vad du gör. Så fort hästen tittar på något annat så lör du lite lätt på linan så att den tittar på dig i stället. Om den inte lyssnar då så stampa i marken, hoppa eller vad som helst så att han vänder uppmärksamheten mot dig. MEN, skräm inte hästen! :P

7.
Nu ska du flytta hästens rumpa! Stå fortfarande en bit ifrån, denna övningen fungerar inte om du stpår för nära.
Sikta in dig på hästens rumpa, böj dig aningen framåt och gå mot den. Sträck ut armen mot rumpan där du håller linan. Om hästen inte flyttar så vifta lite med linan och smacka. Så fort hästen flyttar rumpan ett steg bort från dig (framdelsvändning) så reser du dig upp och berömer. Gör på båda sidorna och öka antal steg efter hand. Fattar ni? :P

8.
Stå fortfarande ca 3 meter framför med magen mot hästen. Kolla på hästen hela tiden, den ska va uppmärksam. Backa, hästen ska gå efter annars dra lite lätt. Sväng åt olika håll, hästen ska gå efter. Gör halter genom att sträcka på dig och stanna. Om hästen inte stannar så får du göra "större" stopp, typ hoppa in i halten. Om inte hästen stannar då heller utan går mot dig så använd armarna också, men inte för högt så dom blir rädda! =)

9.
Nu ska du bjuda in hästen i din "personliga zon", alltså innanför de 3 meterna som du har hästen. Hästen ska lära sig att respektera din personliga zon och alltså lära sig att hålla avstånd till dig.
Stå 3 meter framför med linan i handen, böj dig aningen framåt och sträck händerna lite mot hästen. Hästen ska gå mot dig, annars dra lite. Du ska stå still på samma plats. Hala in linan. Res på dig när hästen kommit fram, ge beröm.
Sen ska du be hästen att gå ut från din personliga zon igen. Backa hästen genom att vifta lite med händerna i riktning bakåt i höjd med dina öron typ. Säg gärna "backa". Använd linan om det behövs.

10.
Nu kan jag nästan lova dig att du kan leda hästen hur enkelt som helst, den följer efter dig när du vänder osv. Hästen ska hela tiden hålla sig bakom dig, annars vänder du riktning och drar lite i linana. När du stannar ska hästen stanna bakom dig, och inte jättenära.

Efter ett tag kan ni prova i trav också, och efterhand tempoväxlingar, vilket kan va bra för hästar som är lite hetsiga i gångarterna.



Om du kan kontrollera hästen från marken så kan du automatiskt göra de från hästryggen också =) Hoppas ni fattar min beskrivning.. ;)


Mer funderingar!

Kom på en sak angående det jag skrev igår om att satsa på hästar som yrke.

Drömmen om att ha en hyfsat stor hästgård och bedriva någon form av ridskoleaktigt har legat i ide tills typ nu.
Och jag måste nog säga att det är min syo:s fel som jag hade i 9an. Ni vet han som ska "vägleda en till rätt gymnasieval". Jag var helt inne på att gå naturbruksgymnasie med hästinriktning, men han bara skrattade..? Han frågade hur mitt liv såg ut om 10 år (va 15 då, så om 5 år nu då), jag svarade "jag bor på en hästgård och har någon form av hästverksamhet". Han fortsatte att skratta och svarade: "ja... drömma går ju...". Sen förklarade han att om min (dåvarande) bästa kompis som tävlade SM i dressyr skulle säga att hon ville gå hästhållning på gymnasiet skulle han inte hindra henne, men jag som var hobbyryttare skulle bara slösa tid.. Vi hade väl samma intresse trots att mina föräldrar inte hade råd att köpa en ponny till mig för 100.000 och fara land och rike runt?

Nu i efterhand blir jag riktigt arg på denna människan, så säger man inte till en 15 åring som alltid tar åt sig av vad andra säger och tycker och inte vågar stå för sitt eget! Och det är fan pga honom som jag slopat den drömmen. "Drömma går ju"....

Har lust att skicka ett brev till honom när jag väl har allt de där och skriva "IN YOUR FACE!"



Har man inget bra att säga, så håll truten! Det är min åsikt =)



Blöt pluffisnuff

1 månad!

Om 3 dagar fyller Bloggen en månad! ^^

Jösses, bara en månad?! Hittills har jag hunnit med 93 inlägg, ganska bra för att va nybörjare va?

Känns som det borde firas.. Hur tycker ni jag ska fira bloggens "en månads-jubileum"? ^^





första ridturen på Boffe, 2007

Bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin! <---

Hoppade på trenden, gud va smidigt de va! =)

Själv hade jag några "prenumenrnter", vilka kan de va? ^^



Vår?

Vad är det som gömmer sig i rabatten? Kan de möjligtvis vara våren?


Kusinvitamin

Hade lite tråkigt, kikade runt och upptäckte att Boffe och Galaxy (den andra travaren i stallet) är kusiner! =) ^^

Inte för att det är så ovanligt då meeen... ;) Speedy Crown har ju trots allt 1215 avkommor! :P :P





Funderingar!

Eftersom jag är arbetssökande (som det så fint heter) så känner jag mig nästan tvungen till att börja plugga i höst. Pallar inte att gå arbetssökande (som det så fint heter ;) ) i höst också! Men det är ju lite svårt att bestämma sig... Jag har funderingar på att bli lärare i framtiden. Gärna förskolelärare eller nåt i den stilen. Men jag känner att framtiden likagärna kan va om 20 år!

Så nu funderar jag starkt på att utbilda mig till ridlärare. Det är ju ändå en dröm att få hålla på med hästar som sitt yrke i stället för som hobby. Men jag har alltid vart den som tycker att drömmar är för svåra att uppnå, istället borde man satsa på ett säkert kort (lärare) så man kan försörja sin familj och bla bla bla.

Jag har alltid velat bli ridlärare men tänkt "de tjänar man inga pengar på". Men är pengar verkligen allt? Hmm...

Jag känner mig inte tillräckligt bra för att bli ridlärare. Man måste ha meriter som dressyr LB och hopp 1,10, och visst, det klarar jag väl men jag har inga bevis på de (typ tävlingar)... Sen måste man ha en häst som är såpass utbildad också, och det har jag inte...! Man måste ha hästskötarexamen, vilket jag i så fall måste skaffa mig först.

Så frågan är, ska man satsa på det man VERKLIGEN vill hålla på med eller ta ett säkert kort? Säkra kort har alltid vart min grej eftersom jag "aldrig lyckats" med något känns de som, men för en gångs skull vore de skönt att göra de, att lyckas...

Har så svårt att se saker från den ljusa sidan. Men visst kan jag satsa på ridningen fram tills hösten, skaffa mig ett halvblod på foder så jag kan komma in i ridningen ordentligt igen och höja mina meriter, gå en kurs och fixa den de där jäkla hästskötarprovet, skaffa mig skulder från csn och tillslut bli ridlärare. Det är inte kunskapen det är fel på, det är självförtroendet. Men det känns ändå mer motiverande att bli något jag brinner för och redan har 15 års erfarenhet av än att lägga 4 år på något som jag aldrig gjort förut bara för att tjäna pengar.

Visst, om det skiter sig med ridningen kan jag ju bli lärere sen! Om jag bara kunde va lite mer POSITIV så skulle inte detta va ett svårt val!

Torsdag!

Va i stallet i morse, släppte ut och fixade allt som skulle göras. Sen åkte jag hem. Bestämde mig för att jag och Boffe behövde en liten paus från varandra tills i morgon eftermiddag.

Som ni kanske förstår från gårdagens inlägg så gick de inte så bra igår, och jag tappade orken! Boffe krångla som bara den. Vi va ute i nästan två timmar! Morr... Det tog 30 MINUTER att få honom att gå över en liten bäck. Han testar mig som bara den, sån här har han aldrig vart förut! Småstegrar, backar hundratusentals meter, sparkar mot träd och stenar, "ramlar" ner i diken, vägrar gå framåt då och då, trycker ut hela rumpan i vägen och är allmänt störd!

Blir så himla depp när han gör så...! Han har ju aldrig vart sån förut! :( Får väl skylla mig själv att jag lånade ut honom på foder till några som inte krävt ett piss från hästen! Han har ju fått göra som han velat i 1,5 år... Så nu måste jag börja om heeelt från början känns de som. Ledsen i ögat.

Det blir ingen ridning på ett tag iaf. Får se om jag orkar motionera honom i morgon, men i helgen ska jag börja NH träna honom ordentligt igen och fortsätta med de ett tag framöver tills han får tillbaka förtroendet för mig.



Fy bubblan för envisa åsnor.

Är trött, irriterad och har huvudvärk efter flera timmars kamp med Boffe. Orka inte skriva idag, uppdaterar i morgon! Då kommer lite tillits-tips också (som jag själv borde satsa på just nu..)


See yaah

Boring!

Ska egentligen till stallet vid 3-tiden idag, ta emot halm, rida och va där tills det är dags att ta in hästarna. Men jag har SÅÅÅÅ tråkigt! Och det är så himla fint väder! =) Så jag tror jag åker dit typ snart ;P Kan ju passa på att longera Pyseplutt också så han får röra på fläsket. E kanske kommer idag också, men då får han fan va med mig i stallet... ;)

Ska försöka fixa min budget-boxgardin först så jag kan sätta upp den/dom idag! =)



fetto

Bloglovin?

Vad är Bloglovin? Jag fattar inte.. Borde jag skaffa de?





Bästa Pluffis

Depp!

Har pratat med E i telefon i två timmar, deppsamtal! Det fick mig att tänka på att jag älskar min hästar mer än något annat. Boffis och pysen har krävt en del tårar, men inte flera liter ;P horses before hoes helt enkelt! Eller vad säger ni? ;)

Frysmärkt!

Galaxys frysmärkning



Boffes frysmärkning ;)

Första februari tvåtusenelva

Kom precis hem från stallet! =) Har vart där två gånger idag. Hade utsläppet i morse, sen va jag på arbetsförmedlingen (död åt dom..!) så jag fixade alla sysslor på eftermiddagen i stället =)


Hade lite tid över, så jag gick till biblioteket (älskart!) och lånade 3 hästböcker för att få lite inspiration! Eftersom Boffe krångla så igår så red jag inte idag, utan gjorde lite tillitsövningar med honom. Det gick jättebra! =) I början va han lite spänd, men efter ett tag slappna han av och somnade nästan när jag masserade pannan och öronen på honom ;) Han ÄLSKAR när jag gosar med hans öron, kliar masserar, drar lite och så ;) Konstig häst?! :D

Före


Efter <3 Avslappnad häst?! ;D


Ursäkta dom dåliga bilderna, min kamera börjar ge sig och de va mörkt! Och nej, det snöade inte ;)

Efter att ha tränat boffe i typ 20 min gick vi in i stallet och för att mysa. Eftersom han va så avslappnad så fick han stå lös =) Jag borstade, klippte svans och hovskägg, fixade hovarna, "pälsglansade" ^^, lindade hans ben och bara gosade i typ en timma sammanlagt. Det är så skönt att inte ha bråttom utan bara kunna ta de lugnt! =) Sen mockade jag i Boffis box medan han stod kvar i stallgången, där han fick sitt kraftfoder eftersom han vart så duktig ;) Den lilla grisen lämnade mineralerna idag igen! Hällde på lite vatten, sen fick han inte komma in i boxen fören de va slut ;P Nu la jag mineralerna i den uppblötta betforn som han ska få i morgon bitti, får se om de funkar bättre! =)

I morgon har jag sovmorgon! =) Sen blir de stallet! Bonden kommer med halm. Vet inte om jag ska rida eller fortsätta med lite övningar på marken, får se =)



Säg till om ni vill veta mina "avslappnings och tillits"-tips! =)



Love


RSS 2.0