Börjar jag se klart?

Kanske. Känns lite så idag. Har haft en riktig "jag ger upp"-dag... Allt känns meningslöst, och jag har tillbringat allt för många dagar/veckor framför tvn! Det är tufft att vakna på mornarna och tänka "varför ska jag gå upp".

Nu har jag spenderad 9 månader på att fundera på vad jag vill göra. Först ville jag ta upp mitt hästintresse igen. Sen ville jag åka till thailand. Sen ville jag ta upp mitt hästintresse. Sen ville jag flytta till stockholm, vilket jag gjorde, men kom fram till att jag ville ta upp mitt hästintresse, igen. Sen ville jag börja plugga, men ångrade mig eftersom jag inte vill lämna Boffe. Sen ville jag bara bo här där jag hör hemma och jobba, men har inte fått nåt jobb (och inte ansträngt mig så värst heller..) Sen ville jag satsa på ridningen. Sen ville jag åka till thailand igen, och usa, och australien oc bla bla bla. Men hela tiden går tankarna tillbaka till hästar och ridning.

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om min dröm att hållla på med hästar i framtiden, starta eget, bli ridlärare osv. Jag har aldrig kämpat/lyckats med något jag verkligen vill. Kanske är de dags nu?!

Idag hamnade jag i de läget igen när jag började drömma, och för första gången kändes de faktiskt som jag kunde lyckas! Hittade den utbildningen som jag letat efter! Den passar mig som handen i handsken! 2 år är den, ni kan kika här om ni är nyfikna =)

Jag känner inte för att gå en utbildning på 4 år och bli tex lärare, om jag inte är helt säker på att jag vill jobba med de! Vilket jag inte är säker på.. Gillar inte att slösa min tid, och absolut inte mina pengar!
Men med en utbildning där jag får mer häst-kunskap har jag användning av även om jag till slut bestämmer mig för att jag vill jobba med något annat. Hästarna har alltid funnits där, och det är ett intresse som jag inte vill ge upp! 2 års utbildning med något som jag verkligen älskar känns 1000 ggr bättre!

Problemet är bara att jag är lite ringrostig i ridningen. MEN, egentligen ser jag de inte som ett problem. För en gångs skull ser jag de på ett positivt sätt! Jag kan satsa på att utvecklas inom ridningen från och med nu och sätta upp mål för att kunna söka hösten 2012. Det kan gå, om jag är lite mer positiv... Det ska gå...

Dessutom har jag fått nys om ett jobb i höst. Absolut inget spikat, men något jag absolut skulle kunna tänka mig! Så nu håller jag tummarna på att den verksamheten kommer igång och blir lyckad, så kanske jag blir hunddagisfröken i höst!

Då skulle allt va perfekt! Jobb = cash = bättre stall och mer pengar att lägga på ridningen. Och, för den delen, om jag ska utbilda mig behöver jag en mer utbildad häst. Har ju sagt att jag ska skaffa en till så fort jag får möjlighet, perfekt ju! =)

Känns så skönt att för en gång skull se framtiden på ett positivt sätt! Hoppas nu de blir som jag tänkt, för jag orkar inte tänka på detta mer! :P MEN, om jag känner mig själv rätt kommer jag ändra mig 1000 ggr... HATART!

Ne, nu ska jag försöka satsa.


Bloggtävlingar!

Skulle vilja ha min egen bloggtävling nån gång! Fast jag tror jag får vänta tills jag fått lite fler besökare.. har tappat ganska många nu när jag inte vart så blogg-peppad på ett tag :P
Men, en del som har bloggtävlingar har bara haft blogg typ 1-2 månader... Då undrar jag hur dom får sponsor!? Kontakter kanske :P

Ni som har/haft bloggtävlingar, hur har ni gått till väga? =)

Något på tok?

Boffe hade inte druckit nåt i natt... Eller typ 1-2 liter kanske. Vilket jag tycker är ganska skumt med tanke på att han va genomsvett efter passet igår! Släppte in honom i boxen efter, och han hade knappt rört vattnet på hela natten... :/ Han hade heller inte ätit upp höt.. De gör han alltid! De va visserligen vare en tuss kvar, kanske ett halvt kilo, men ändå!

Då slog tanken mig; Hur kan man ha vattenkopp i boxen egentligen?! Då ser man ju inte hur mycket hästen dricker! Vi har de i stallet, men dom är inte inkopplade, för jag gillar dom inte! Bär hellre tunga hinkar varje dag och har koll! Vad tycker ni, vattenkoppar eller inte?


Strömsholm = fint och ridtravare = fult

Missuppfattningar kan uppstå när egna slutsatser och tolkningar av uttalanden görs...

http://www.travronden.se/edrum.jsp?article=47766


London Baby!

Eftersom jag bara brukar skriva om mitt häst-liv...... ;)


Den 25e Maj åker jag till London med mina kära vänner för att hälsa på en annan kär vän! =) Ska bli skiitkul! :D Åkte dit runt 25e Maj förra året också så de blir en repris :P Kanske ny tradition ;) Va så himla härligt väder då så vi kör på samma tidpunkt i år igen!
Hide Park, Camden och Primark kommer de läggas mest fokus på! :D Älskart! Hoppas vi ser nån musikal också! :D Och givetvis blir de partaj! Finns dock typ inga snygga killar där... Booring ;)
Vi kommer hem den 30e, så de är bara några dagar, men de räcker =) Sist va vi där en vecka men då hade vi aktiviteter varje dag eftersom de va en skolresa!
Vill inte va borta från Boffis allt för länge heller.. Ska fråga min kusin och en kompis om dom kan hjälpa mig medan jag är borta =) Bäst att va ute i god tid!

Åker med dessa söta flickor! Bästa trion!











Och vi ska hälsa på denna damen =)


Anna är i thailand
Linnea är i London
Josefine i kungshamn
och jag här...
Hatar att vi inte träffas varje dag som vi brukade på gymnasiet...
Reunion i London 25 - 30 Maj <3

Svettis

Motionerade Boffis lite från linan idag igen. Värmde upp länge i skritt och trav. Han lyssnade inte ett dugg typ! :P Va hetsig och vägrade trava lugnt. Han gick inte i form :P Utan flängde runt och kollade på allt runt omkring! Han drog mycket i linan också, vilket han inte brukar.. Så jag är rätt trött i armarna nu!
Gjorde några galoppfattningar i vänstervarv, gick inte så bra. Sen galopperade han några varv i högergalopp. Hetsig som tusan. Helt genomsvett blev han!
Tillslut tröttna jag på att han drog armarna av mig så jag "drog ner" huvudet på honom och där fick han stå tills han slappna av. Sen provade vi galopp i höger varv igen och de gick mycket bättre =) Han galopperade tre varv utan avbrott =)
Sen va han skiittrött och ville inte ens trava av :P Så vi gick en liten promenad för att få ner flåset lite =)

I stallet blev de rengöring av hovarna och behandling av muggen, som inte blivit bättre.... :/ Upptäckte de för en vecka sen och de har fortfarande inte blivit bättre! De är inga skorpor, men sprickor i huden där de blir typ vätska... Han börjar tröttna på att jag gör rent, de svider ju! Så han lytfer inte gärna på hovarna..!
Skulle behöva nån mirakelsalva eller nåt!

I morgon blir de vila för Boffis! Ska släppa ut i morgon så jag sticker till stallet i morgon bitti iaf!


Frågor!

Har en liten fundering och fråga till er som hopptränar med era ridtravare. Började ni träna för tränare redan från början eller hoppade ni "själva" först ett tag?

Jag vill börja hoppa Boffe så småningom... Men jag tror inte jag vill börja rida nån grupp innan vi "vet vad vi sysslar med". Kanske är dumt, men jag är sån som inte gillar att göra bort mig :P Vill va hyffsat säker innan "vi visar oss". Löjligt?
Hoppas på att kunna börja hoppträna lite smått ensam för min kusin till att börja med =) Får nog bli i sommar!

Sen måste jag erkänna att jag är lite osäker på att träna i grupp, eller för tränare över huvud taget pga alla fördommar mot ridtravare... Blir så arg på mig själv, skäms jag över min egen häst?! :P Jag är sån som alltid tar åt mig, skulle nog inte klara att folk kollar snett på mig pga min häst, som jag älskar över allt annat!!

Brukar ni bli illa bemötta utav tränare/ridkamrater pga hästens ras?
Har till och med hört en tränare som inte lät en tjej träna för honom för att hon hade en ridtravare...

Pictures


































Helt inne på Tekna!

Är verkligen sjuukt sugen på att köpa en dressyrsadel nu! Kan inte tänka på något annat! ^^ Så nu längtar jag ihjäl mig efter deklarationen, för jag vet att jag får pengar tillbaka! :P (dör om jag inte får de)
Då blir de ny mobil och sadel! =)

Hittade precis en begagnad tekna, 6 månader gammal för 3800 spänn! Vill ha! :P Svart med normal - vid bom.

Frågan är vilken bomvidd som passar.. Tror den vidden blir bra.. Annars är de ju bara att värma om den till mer vid! :P Vill ha NU NU NU! ^^

Fast jag har funderat lite på färgen... Tycker de är enklare att matcha svart utrustning, sadelgjord och träns och sånt.. Men de är ju lite roligare med färg. Teknas bruna färg är ju faktiskt snygg.. Men passar bruna hästar i brun utrustning?

Vad tycker ni? Brun eller svart? Eller ska priset få avgöra (om jag köper beg)?


Underbart

Kul att vakna och se ut som Quasimodo... Mitt ena öga är svullet och hänger, har fått en gigantisk vagel! Bra start på dagen :P

Dammsagaren, människans bästa vän

Alla borde ha en dammsugare i stallet! :P Sjukt smidigt! Idag dammsög jag hela stallgången. Lite överpretentiöst kan man tycka :P Men de har vart så dammigt från all torkad lera som lossnat från hästarna, nu blir de nog inte lika rykigt när man sopar! :P

Nästa projekt blir sadelkammaren ;)

 

Red ut en liten stund barbacka i morse, mest bara så Boffis fick röra på sig. Fast de där med barbacka va nog ingen bra idé.. :P Hade päls både här och där! ^^ Och min rygg har vart helt cp efter de.. Vet inte varför, men när jag rider barbacka så får jag alltid ondare i ryggen.. Speciellt när jag inte använder säkerhetsväst! Så nu har jag så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Får röntgensvaret i veckan… Hoppas dom hittat nåt fel! :P

Hur som helst, jag va ute ungefär en halvtimma. Red mest i skritt på långa tyglar, men samlade honom en gång och travade en liten bit. Använde de anatomiska Myler bettet förresten =) Har inte använt de på några månader eftersom Boffis protesterade mot alla bett då, men nu tänkte jag att jag skulle variera lite när jag ridit med pelham ett tag =) Måste bara sätta fast en kedja på så jag kan använda häven också!

 

Ska försöka ladda upp bilder senare! Men nu måste jag lägga mig lite, har så jävla ont i ryggen så de känns som jag ska spy!! :S

Förresten, är de bara jag som haft problem med blogg.se idag??


Damsugare is the shit!

Har vart och myst med min älskling i em/kväll =) Hade med min systemkamera och tog massa bilder i hagen också, tänkte ladda upp dom i morgon =)

Jag tränade Boffe från marken idag. Först gjorde vi några tillitsövningar som vi brukar, sen lite trickträning som vi börjat med precis. =) Gjorde lite flytta-övningar också.
Sen longerade jag honom ganska länge. Han va rätt seg i skritten, ville bara springa hela tiden! Men vi tränade på att stanna och flytta bogen utåt osv. Sen fick han jogga ganska länge för att bli riktigt varm. Han va lugn och avslappnad och lyfte ryggen fint och sökte sig framåt nedåt. =)
Sen tränade vi på lite galopp också. I vänster varv gjorde vi bara fattningar och avbrott efter några få språng. Han kan inte riktigt bära sig i de varvet än. Men i höger varv blev jag riktigt förvånad!!! :O Gjorde bara två fattningar. Första gången galopperade han ett varv! Vilket är jättebra! :D Så duktig va han! MEN, andra gången galopperade han två hela varv =) I ganska lugn takt och drog inte utåt =) Då blev jag glad! :D Han är ju ganska grön på de där med galopp nu  =)

Eftersom de gick så bra så slutade jag! Han fick lite godis, sen hoppade jag upp och travade/skrittade av honom i bara grimman. Kände mig riktigt fånig när jag red ^^ Kunde inte hålla mig för skratt! xD Boffe har sån jävla underbar trav så de inte är sant! :D Satt utan att hålla mig i, men sen ökade han så jag fick ta tag i manen. Lagom till att vi sprang förbi en gubbe så asgarvade jag :P Även om han travade snabbt så satt jag liksom skönt :P De va kul ;) Bästa hästen ;) <3

När jag kom tillbaka hade jag ett rääätt så hårigt ass :P Haha, vinterpäls... ^^
Hade med mig en avdankad damsugare som kom väl till hands :P Dammsög både mig och boffe! ^^ Han blev faktiskt renare! :P Allt damm från leran försvann! Jag är så jäkla smart ;)

Boffis fick lite massage och stretching också. Sen polerade jag hans hovar och tvättade muggen =)





Bjuder på lite smakprov från bilderna jag tog =)



Tips tack!

Som jag skrivit några gånger så är jag i stort behov av en dressyrsadel! Ska köpa en så fort jag har möjlighet. Så nu tänkte jag fråga er:

Har ni några tips på en prisvärd dressyrsadel för max 5000 spänn, ny eller begagnad, till häst med något svängd rygg? =)



Är med och tävlar om..

Klicka på bilden för att tävla!
Kika in här också!




----


tävla här 


---


tävla här

Söndag!

Har tappat blogg-suget nu när jag inte ridit så mycket de senaste, plus att min kamera lagt av. Såå tråkigt! Men de blir säkert bra igen ;)

Sitter och lyssnar på Melissa Horn nu. Blir typ kär när jag hör henne. Det är de enda jag kan lyssna på nu typ! Love! Minns tillbaka tills i somras när jag såg henne live, så jävla grym! Då va jag lycklig! De som hände efteråt kan däremot gärna glömmas...


Har vart ute på en liten ridtur idag. Lyckades skada axeln innan, men jag gav mig ut ändå. Dock fick det bli en skritt-tur på långa tyglar eftersom jag bara kunde använda vänsterarmen :P Vi red en sväng i skogen. Boffe är sämst på att lyfta på hovarna! Underlaget va inte de bästa på alla ställen heller, lite is, så vi fick avvika från stigen då och då :P Boffe är allt bra knäpp iaf. När vi kom till ställen där de inte gick att gå över så tänkte jag stanna och kika ut en annan väg att ta, men Boffe va så otålig som vanligt, så han hittade sina egna vägar :P Lite kul faktiskt! "här kan jag inte gå över, ne då får jag väl svänga in hääär i stället då och gå runt!" sa Boffe ;) Inte så bra att han bestämmer vägen i alla lägen dock.. :P

När vi kom tillbaka så va jag i stallet ett bra tag och grejade =)

Blir ingen bild i dag då... Eftersom jag inte har några nya....! Blä!

När jag får tillbaka pengar från deklarationen ska jag köpa en ny mobil, så jag kan ta kort igen! Och en dressyrsadel... ;)


Bara för att jag har så jäkla tråkigt!

1. fullständigt namn? Felicia Anna Nauruz Jonsson
2. exakt ålder? 20 år och 2 månaer
3. bor? På kållandsö
4. bor med? mormor :P
5. husdjur? häst, hund, katt
6. färg på ditt hus? vitt
7. när är du född? 20/1 1991
8. klass? I ^^
9. vilket år tar du studenten? 2010
10. något jobb? Typ, börjar om 2 veckor
11. när ska du sova ikväll? Beror på om jag drar på party ;)
13. duschat idag? nix
14. kramat någon idag? ja
15. pussat någon idag? nej
16. vad har du ätit? Frulle, skagenmacka, sushi
17. dagens klädsel? Chinos, converse, linne, kofta
19. dagens sötnos? Lilla leah, 1,5 år som ville ha "mea kaka!" 
20. dagens roligaste? kollade americas funniest home videos förut...
21. har du många vänner? kan jag inte påstå. Har rensat bort alla falska.
22. hur många har du kysst? Ingen aning
23. vem kramade du senast? Mamma
24. Hur många har du haft sex med? -
25. hur många har du kysst/strulat med som mest inom en 24h period? 5
26. hur många har varit otrogna med dig? 4...
27. har du pojk/flickvän? njaaej
28. vem pratade du med i telefon senast? Josefine <3
29. vem fick du senast sms ifrån & vad stod det? Victor - "Jag tänker inte försöka övertyga dig mer, kommer du så gör du om annars får du ha en bra kväll"

FAVORIT:

31. film? kollar inte på mkt film..
32. låt? Iris
33. mat? sushi!
34. dryck? vatten
37. stad? London!
38. land? Spanien
39. ämne i skolan? Matte
40. år? 2009 va ett trevligt år :P

SENASTE:
41. personen du tänkte på? Josefine :P
43. gången du spydde? 1 oktober när jag hade gallsten
44. gången du grät? i tisdags
45. pizzan du åt? kebab med pommes för 2 veckor sen
46. gången du var i göteborg? 24e februari
47. gången du var i stockholm? 12e november när jag flyttade därifrån
48. gången du var full? Juldagen
49. gången du var hög? 2a september
50. personen som såg dig gråta? mormor

ANTINGEN ELLER:
51. svart eller vitt? svart
52. hund eller katt? katt
53. ut & festa eller hemma & mysa? Båda
54. tv-spel eller datorspel? Inget
55. singel eller upptagen? 90% singel
57. lunarstorm, helgon eller playahead? ingen
58. ragga eller bli uppraggad? Båda
59. big brother eller paradise hotell? Båda!
60. svart hår eller blont? blont
61. blåa ögon eller bruna? blåa
62. choklad eller lakrits? båda
63. göteborg eller stockholm? Sthlm
64. högerhänt eller vänsterhänt? Högerhänt.
65. coca cola eller fanta? cola
66. pizza eller kebab? pizza
67. randigt eller prickigt? inget
68. älska eller älskas? båda
69. leva eller dö? leva

ANTAL:
70. personer du älskar? 6 + mina hästar
71. personer du hatar? Hata är ett starkt uttryck! Säger dock 2. 
72. personer som sagt jag älskar dig? 2 pojkar om mina 2 bästa vänner
73. personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? 5
74. glassar du ätit på en dag? ingen aning 
75. festivaler du varit på/ska på detta året? nada, inte min grej
76. gånger du haft minnesluckor? många gånger 
77. piercingar har du? Öronen + hade i naveln men togs bort när jag opererade magen 
78. personer du saknar just nu? ingen?
79. gånger ditt hjärta brustit? 2,5

VEM:
80. vill du kyssa nu? En sexig man vore inte helt fel
81. ska du träffa imorgon? ingen spec
82. sjöng du senast för? sjunger inte 
83. hade du senast en msnkonversation med? använder inte msn 
84. spelade du tv-spel med senast? spelar inte tv-spel 
85. pussade du senast? Elvir...
86. vill du kasta en sten i huvudet på? mig själv
87. förtjänar att dö? Alla jävliga människor i världen, speciellt pedofiler och våldtäktsmän
88. är din idol? Kendra och Cortney kardashian
89. vill du sova brevid inatt? En sexig man vore inte helt fel

VAD:

90. gör dig glad? choklad och pengar
91. gör dig ledsen? Falska människor och otrevliga människor
92. vad vill du helst göra nu? Vinna på lotto 
93. önskar du att du slapp göra? ?
94. vill du ha nu? Pengar eller en sexig man 
95. önskar du dig i födelsedagspresent? En till häst 
96. längtar du till? London 24 - 29 maj =) 
97. tycker du om dina betyg? Så jävla pinsamma
98. ångrar du i ditt liv? att jag inte vågat säga ifrån och att jag umgicks med falska människor 
99. är det bästa som har hänt dig? Boffis!

Mer tävlingar!









Är med och tävlar igen :P









Är med och tävlar!


I'm in lööve!

Jag och Boffis har haft en jätte romantisk eftermiddag idag =) ;) haha! Vi har gosat och grejat i flera timmar =)

Boffe va skit-lerig när jag kom till stallet. Har gått utan täcke idag igen! Så de va bara att sätta igång att borsta! Gick inte så jävla bra dock :P Han fäller ju som bara den! Så de lossnade ju bara päls när jag borstade, och de dammade som satan!
Sen skurade jag hans ben och hovar. Bakbenen tvättade jag med lactacyd, eller kotorna rättare sagt för att få rent mugg-grejset. Efter de behandlade jag med äppelcidervinäger! Tänkte wtf, huskurer funkar alltid bäst! Så jag skippade helosanen idag =) Tvättade även ett litet sår som han lyckades få på kotan... Han är kass på att kontrollera sina ben! Bara trampar sig hela tiden..
Han fick även en massage =) De va ett tag sen så de behövdes. Och han tyckte de va så sköönt så! Han ville "klia" tillbaka hela tiden ;) Speciellt när jag klämmde på mankammen eller vad man säger, ända upp till huvudet på honom typ. De ääälskar han! ^^

Motionerade honom lite också mellan myset. Tog honom på linan och gjorde lite "flytta"-övningar. Sen longerade jag honom ett tag. Tog 2 galopper i varje varv också. De gilla han =) Är nog dags att börja träna mer på galoppen nu när all snön är borta. Tycker de är bättre att han klarar de ordentligt utan ryttare innan jag börjar träna på ryggen på honom ordentligt! =)
Sen gick vi en liten promenix och gjorde lite övningar. Typ att han ska stanna bakom mig, backa när jag backar, flytta sig till andra sidan när jag håller upp handen osv. Han va jätteduktig och koncentrerad =) Sprang även och tvärnitade, sen backade för att kolla om han skötte sig, vilket han gjorde =)

Vi hade alltså en toppendag idag jag och min älskling ;)


Mugg!

Boffes bakben va ovanligt svullna i morse... Speciellt de svarta benet som inte brukar bli så svullet. Han har ju gallor då och då, men nu va dom ännu mer än va de brukar va! Men, jag upptäckte att de va mugg som spökade... Både tur i oturen... Han ömmade jättemycket när jag pillade bort skorporna, stackarn =( Inte konstigt att jag inte såg de igår, trodde de va lera först!
På höger bak va de skitmycket och skinnet va alldeless rött och irriterat =( På vissa ställen såg de ut som de va påväg att blöda... Tvättade med lactacyd och smörjde med helosan.

Har aldrig behandlat mugg förut, har ni några tips?

Vår!

Måste sticka bort till stallet och ta av Boffe täcket. Nu är de 12 grader i skuggan, och de är strålande solsken! Stackarn håller väl på att dö av värmeslag där borta! Blir inte lika kul att ta in en lerig häst ikväll dock :P Hellre lerigt täcke! ^^

Veckans blogg!

Jag heter Jessica Boström, som min blogg också heter.
I min blogg skriver jag bland annat om min häst, min dag, bilder kommer titt som tätt.
Min häst heter Conrad's Go och är ett varmblod, som är omskolad till ridhäst.
Kolla gärna in, stanna gärna också;)




Är med och tävlar om...









Tävla här
Och kika in på www.chevalridsport.se




Tävla här




Jag är med och tävlar hos http://www.sorbyryttarna.blogg.se om en rosa träning/tävlings-outfitt, var med du också ! Gå in på deras blogg för mer information om tävligen eller för att anmäla dig.


Överskottsenergi!

Ja de är klart! Ökade kraften för några veckor sen och nu har jag knappt ridit på en vecka. Så ikväll fick Boffe bara betfor och några korn-korn ^^
Va ute och gick med honom och han va ett riktigt monster! Bara flängde runt och hade sig, skulle kolla på allt, busa osv :P Pigg som satan va han! Och jag va inte på humör för de :P Försökte lugna ner honom men han lyssnade 1 sek, sen började han flänga runt igen. Försökte till och med "trycka ner" huvudet på honom så han skulle slappna av, han va på helspänn med huvudet högt. Brukar lägga handen på pannan på honom så sänker han huvudet, men icke! Inte denna gången! Han sänkte huvudet i några sekunder, men de räkte inte för mig :P Tillslut gav jag upp, men när vi kom tillbaka till stallet så började han slappna av, så jag gjorde lite "flytta" övningar bara för att vinna över honom typ :P


Idag har de vart 7grader plus här! =D Så jäkla gött! Fast så värst fint väder har de inte vart. Tog på mig lika mycket kläder till stallet som jag brukar när de är några minus, gillar ju inte att frysa :P Men fy va jag svettades! ^^ Helt underbart att traska runt utan jackan i stallet ju :P

Nackdelen med plusgraderna är ju all gegga i hagen dock... Boffe hade verkligen njutit av den. HELA täcket va täckt med torkad lera. Likaså hela benen, halsen, huvudet och öronen. Helt ärligt så orkade jag faktiskt inte borsta av hela honom :P Gör de i morgon bitti! ^^ Men jag tvättade av hovarna iaf och smörjde dom. Leran är "livsfarlig" för hans hovar eftersom bärrandsrötan kan komma tillbaka.


Vissa människor är bara föör sjuka!

Förresten, kom på en sak jag glömde förut:

Vi har haft inbrott i stallet



Eller vi tror de iaf... Både jag och marie som har stallet ihop har haft en känsla av att det är något som inte är som de ska när vi kommer dit... Det känns som om föremål flyttar på sig osv. Och idag fick vi det bekräftat, typ... När jag kom till stallet i morse satt det en SPIK fastsatt i Boffes täcke. Den satt i ett av hålen vid stropparna på bogen. Vilken jävla idiot har satt den där?! Sen kom jag att tänka på att det kanske va därför Boffe va så avvaktande i morse. Han har aldrig vart så sur när jag gått in i boxen... La öronen bakåt och ryggade bort från mig... Kan de va därför han är så konstig ibland?

Fick även veta att det tydligen vart en tjej som hållt på så förut i de stallet. För er som inte vet så står Boffe i samma stall som han stod när han va utlånad på foder. Eftersom jag flyttat hit i närheten så fick han stå kvar där. Så, när fodervärden "tog hand" om honom så va det en tjej som va och red honom i smyg... Tydligen ganska många gånger... Jävligt skum tjej. Hon la också ut Boffe på annons på Blocket två gånger...!!!? Men blev ertappad av MIG! Det va då jag började förstå att de va något skumt på gång...
Kan de va denna cp-människa som är och spökar igen? Hon borde skjutas.

Nu ska vi helt enkelt gå och prata med Stallets grannar och be dom hålla utkik. Vi bor ju båda två ca 2 km från stallet, och hon som äger gården är bara där då och då. Vi ska också sätta upp en "tillträde förbjudet"- skylt och övervakningskamera...

Vilka jävla svin de finns eller?!?! Vem skulle vilja skada min lilla Boffis?! Den som vill de är inte värd att leva!


Fuck off!


Boffe har pms

Ja, det är sant! Finns ingen annan förklaring ;) Senaste dagarna har han vart så jävla sur! Speciellt i boxen! Bajshäst. Så i morse när jag släppte ut hästarna så stod Boffe och bankade i boxen. När dom väl va ute så började han mucka med galaxy som bara den! Dom fick stå i en annan hage på fm idag, va säkert därför han va sur. OCH när vi kom vid två-tiden för att släppa in dom i deras vanliga hage så hade Boffe ÄTIT UPP galaxys täcke.... Jäkla PMS-häst! :P Det va ett stort hål på hennes rumpa, ca 50x50cm, helt upprivet och allt foder va borttuggat... :P Psyk?! Dessutom va han svettig, så jag antar att han jagat dom andra hästarna :P
När jag kom till grinden för att öppna till "rätt" hage så kom han i full galopp, så han blev nog rätt glad :P Men när jag sa "Booooffeeee?! Vaaaad har duuuu gjooort?!" så blev han inte lika glad utan sänkte huvudet och gick sakta mot mig och gosade in sig i armhålan på mig. Kan man bli arg då? Näääe <3 ^^


Jag har fyndat idag också =) Har hämtat hö. Det blev inte av i fredags så vi tog det idag. Så nu har jag hö så de räcker i ca 3,5 månader och jag betalade 1000 spänn för bra, analyserat hästhö! Det är vad jag kallas fynda!

Nu ska jag fixa mig och sticka iväg på 17-års kalas hos min kusin! :P Känns konstigt att lill-kusinen fyller 17, för det får mig att känna mig så HIMLA gammal :P ^^ 20-års krisen kanske? Haha


Negativa klubben

Förstår att mina läsare minskat de senaste. Jag är en negativ bomb! Och idag exploderade jag i stallet :P Är det något jag ska undvika när jag är på dåligt humör så är det att rida! Så nu tar jag en liten ridpaus. Kan bli 1 dag, kan bli 1 vecka. Det är liksom ingen ide att ge mig ut och rida och straffa Boffe för att jag är så negativ. Kan bara inte se någonting positivt just nu! Många händelser har bakats ihop till en stor snöboll som rullar på och bara blir större. Måste fixa allt först och komma på rätt spår igen.

Skäms verkligen när jag kommer på mig själv hur jag är mot hästarna när jag är neggo. Jag hämtade Boffe i hagen förut, utan att ens hälsa... Bara tog grimskaftet och gick. Utan att säga ett ord borstade jag lite snabbt och slarvigt och slängde på sadel och träns. Jag kollade honom inte ens i ögonen! :P Vi som alltid brukar gosa och mysa när jag pysslar om honom! 
Efter 20 meter från stallet kom jag på "fan, inga snösulor kvar..!!!?!?!??!". Blev så jävla irriterad på fuck-snön som kom inatt!! Vände nästan tillbaka :P Men sen tog jag några djupa andetag och fortsatte ändå:P
Inte konstigt att han va lite tjurig, jag va ju de, utan att jag tänkte på de först :P Gav inte lika mycket beröm som jag brukar och blev typ arg så fort han gjorde "fel". Stubinen va lite väl kort. Stackars älsklingen <3

INTE NOG MED DE
så smet pysen. Han vet precis vart fodret står, så han gick såklart dit och VÄLTE hela foderbyttan, en sån där stor med lock ni vet, och mumsade i sig illa kvickt. Gissa om jag blev arg... Pysen sprang in i boxen :P

Och galaxy som alltid är så hispig och respektlös ska vi inte tala om. Det kokade i mig när jag skulle leda in henne. Hon bara plöjer på. Sist gick de nästan hål i skorna när hon trampade mig med broddarna, och det vill jag då inte va med om igen! Men men, inte hennes fel att hon är ouppfostrad :P Gick lite fram och tillbaka med henne iaf så hon skulle lugna sig och fatta att hon ska stanna BAKOM mig och inte ...

Kan inte bli värre tror man då, men jo, då drämmer jag näven i stenväggen?!?! Blev så arg att jag nästan slog till väggen igen ;) OCH dessutom, när jag kom hem låg en räkning på 950:- för missad tid hos käkkirurgen... MORR! Jag avbokade ju för bubblan den tiden! :P ARG!

En sista sak. Nu är min kamera helt borta. Den går inte starta. Argargargargarg!

När ska saker och ting börja gå bra igen kan man undra?! "Efter motgång kommer framgång" är blott en myt!

Förstår mycket väl om ni inte orkar läsa min negativa blogg i nuläget. Lovar att skriva med positiva inlägg när jag är happy igen ;)



Check it out

Klick klick! =)

    


Dagens fråga!

Tycker ni det är viktigt att rida hästen i form när man rider ut?




Det tycker jag. Jag ser alla ridturer som en chans till utveckling och rider därför alltid Boffe i form när jag rider ut. Jag tar vara på tillfället att bygga lite extra muskler typ. Rider alltså alltid dressyr när jag rider ut kan man säga. Flyttar, kortar, länger, halter osv. Jag är rädd om min kille och vill inte att han ska flänga runt och belasta ryggen fel och så :P Speciellt när jag rider på hårt underlag! Kanske är lite löjligt men... :P
Fast då och då är de klart att jag rider ut och bara låter honom sträcka på sig, både i trav och skritt. Inte så ofta dock.
Kan även tillägga att jag inte gillar flängridning.

Tölt!

Kom på en sak som jag glömt skriva om! Häromdagen när jag va ute och red så va Boffe lite tjurig. Han hade noll framåtbjudning och ville bara lunka i sin egen takt. Så när jag ville trava så töltade han typ... När jag red lätt travade han, men när jag satte mig ner så började han tölta... Vilket inte gillas! Jag vill inte att han ska kunna tölt typ :P Alltså jag menar, om jag ska rida dressyr på honom så har han ju ändå ingen användning av tölt. Skritt, trav och galopp är de som gäller för herrn!

Hur tänker ni om de? Ni som har ridtravare. Kan dom tölta? Låter ni dom tölta eller tycker ni som jag? Att en "vanlig" ridhäst inte ska tölta? :P

Där ser man!

Jahaja, inläggen jag skrev igår kom tydligen upp under natten :P Wierd.. ^^

Kan iaf tillägga att det inte blev någon ridning igår som jag tänkt. Och inte idag heller. Måste akta ryggen känner jag. Får se vad farbror doktorn säger sen, har tid kl 13 =) Sen har jag hästpaus tills i morgon eftermiddag, va där i morse en sväng och fixade allt.

Nee just de! Fan, vi ska ju åka och hämta hö i morgon! Undra hur de går med min rygg :S Vi åker med lastbil och hämtar stora balar hö denna gången. Det är en bit härifrån, men de kostar 1.20:- kilot för bra analyserat hästhö, så de är värt de tror jag! Ingen hästpaus alltså. Måste nog ge mig ut och rida i morgon då. Hoppas de är lika fint väder som idag =)




Vårjackan och solbrillorna åker på idag! =D

.

Det va ju synd att alla inlägg jag skrivit idag inte kommit upp. Skitkul verkligen... =)
Orka skriva om? Nej. Så de blev ingen uppdatering idag.
Nu ska jag söva! Och i morgon ska jag till läkaren med min dåliga rygg (landa på huvudet när man ramlar av är inte ok) så de blir ingen ridning. Får la se om jag uppdaterar i morgon. Har tappat lusten lite eftersom DET ALLTID LAGGAR!!! Blogg.se kan ta sig i bbbrasan.

Natti!

Fuck

Skrev precis ett långt inlägg men de försvann. Jag är inte såhär glad ---> =)
Tänker jag skriva om de? Nej.
Så jag skriver mer ikväll!


Nu får de va nog!

Nu är jag trött på att bara sitta hemma och deppa ihop! Har skitit i allt de senaste och nu får de va nog! Det är så himla deprimerande att vakna på morgonen och tänka "varför ska jag gå upp..??" och sen ligga kvar i sängen och kolla på E! resten av dagen tills det är dags att åka till stallet :P

Så idag har jag faktiskt "tagit tag" i två saker. Jag ringde vårdcentralen och berättade om min onda rygg som bara blir värre och värre. Fick en "akuttid" i morogon kl 13 eftersom hon ansåg att de va rätt brådskande :P Egentligen ville hon att jag skulle komm nu i em, men jag ska ju rida ;) För er som inte vet så ramlade jag av Boffe och landade på huvudet för ca en månad sen och sen dess har min rygg vart PISS!

Sen så ringde jag 3 nyss. Har dragit ut på de ett tag, är så dålig på att ringa och "klaga" på saker. Tycker verkligen de är skitjobbig och kallsvettas som bara den när jag väl gör de :P
Bitchen på 3 "fattade inte vart jag ville komma med mina klagomål" Så hon kopplade vidare mig... Så nu har jag iaf sagt upp mitt abonnemang och ska skicka tillbaka mitt mobila bredband om jag INTE är nöjd med. SÅ JÄVLA SKÖNT! Äntligen slipper jag 3! :P

Senare ska jag också skriva en artikel till Ridtravare.ifokus. Det måste göras! Har inte bestämt helt vad jag ska skriva om än dock. Jag ska också skriva en jobbansökan till Fazer =)

Strax ska jag ta mig en promenad till stallet, behöver lite motion! Det blir en långtur i skritt utan några krav (typ). Det va längesen! Tänkte rida med bara grimma så han får vila munnen lite. Ska se hur de går för jag funderar på att köpa något bettlöst =) Hoppas min kamera funkar idag.. Va ett tag sen jag tog nya bilder  nu..! Tänkte eventuellt göra en liten överraskning också, får se om de hinns med ;)



^^


Boring!

Tycker min blogg vart väldigt ointressant de senaste... Visst har jag rätt? Har nog lite med de jag skrev förut att göra. Känns som jag gör/skriver samma saker varje dag! Vad ska jag göra?! Vad vill ni läsa? ;)



Inte ok

Måste verkligen skaffa en gel-sits eller nåt till sadeln. Känns som jag har blåmärken på rumpan! :P Idag kunde jag inte ens sitta ner i traven för att de gjorde så ont! Ska bli så jäkla skönt att köpa ny sadel sen när jag sparat ihop lite cash ;)


En annan sak som inte är OK är att jag inte hunnit skriva nån artikel till ridtravare.ifokus :S Känns så jäkla dumt :S Måste få de gjort i veckan!

Halvsjuk

Har legat i sängen sen jag kom hem från stallet. Helt plötsligt mådde jag bara skit och fick feber.. :/ Men jag hann med att rida i morse iaf! Det gick ganska bra, förutom i slutet för då va han så jävla dum! Han är envis som en åsna! När han inte vill göra som jag säger så börjar han alltid backa och sätta huvudet i en sån position så man inte kan kontrollera honom. Helst backar han ner i ett dike eller ett stup bara för att skrämmas lite. Då spelar de typ ingen roll vad jag gör, han vinner alltid i dom situationerna.. Då blev jag SUR! Höll på en halvtimma, sen gav jag upp och lät honom gå där han ville... Hade inte riktigt ork, kanska va för att febern va på G!

Funderade mycket när jag va ute och red också. Även om det går bra när jag är rider så känns de som jag gör samma sak varje dag... Börjar bli lite enformigt... Jag rider samma gamla vägar varje gång typ och det är nästan bara asfalt. Tråkigt!! Känns som jag måste komma på nåt nytt att göra. Längtar tills jag kan börja träna! Har börjat bli lite sugen på att byta stall också... Även om jag trivs så känns de som jag behöver lite förändring! OCH ridbana...!

Har ni något tips för att piffa till ridningen lite? =)

Bärrandsröta

(Äääääntligen!!! ;) )

Fick en fråga häromdagen om vad bärrandsröta är, som Boffe haft. Så jag tänkte skriva lite om de och hur jag fått bort de! =)

Bärrandsröta är en sorts hovröta som sitter i hovens mellanlager eller vad man ska säga. Om man kollar på hoven så är det ju en "rand" i ytterkanten runt hela hoven (syns dock inte om hästen är skodd :P), där i sätter sig rötan. Rötan kommer från bakterier i marken. När det är blött och geggigt ute är det superviktigt att hålla hovarna rena på tex natten eftersom hovarna är mer mottagliga för rötan när dom är blöta/mjuka. Om man inte behandlar rötan i tid kan det bli hålbildningar i mellanlagret. Det kan gå så långt att rötan kryper långt upp och skadar hovkapseln = hälta och hovbölder. Daglig rengöring är A och O!!!



Man märker rötan genom att tex dra med hovkratsen i "randen". Om det lossar mjukt hovpluver så skrapa lite extra. Rötan luktar skit! Så ett tips är att lukta på "pulvret" :P Om det stinker så bör du gräva/skrapa bort allt de mjuka tills det är hårt igen. Om det blir ett hål så kan man behöva slå en pling till Hovis =) Kolla noga igenom alla 4 hovarna! Det kan gå långt innan man märker rötan, så det kan va värt nu när det börjar bli geggigt ute, för det är ett riktigt helvete när det väl börjar, tro mig!

För att få bort rötan så gröper hovis ur håligheter där rötan suttit. H*n tar alltså bort hela rötan/det mjuka stinkande. Sen är det bara daglig hovvård som gäller. Tvätta hovarna med vanligt vatten, gröp sedan ut håligheterna och ta bort all smuts, tvätta även i hålen. När allt är rent brukar jag torka hoven och hålet så man ser att de verkligen är rent, sen tar jag en medicinspruta med äpelcidervinäger och vatten (eller koksaltlösning) och spruta in i hålet. Efter de tar jag kopparsulfat (köp på färgaffären, en burk på 1kg ga 150 - 200 spänn) och stoppar in i hålen. Till sist tätar jag med tjärdrev som jag trycker in i hålen med hjälp av en hård "pinne" av nåt slag. Det sägs att det inte är bra att täta, men när det är geggigt tycker jag det är mycket bättre att göra de! Om det är torrt brukar jag vädra lite, alternativt på natten =)

Jag tycker även att man bör ge biotin eller liknande så att den "nya" hoven som kommer växer snabbare och blir stark och frisk!

Det finns många sätt att behandla! Jag har provat de mesta och detta är vad jag tycker har funkat bäst.
Man kan även använda blå spray, men det va inte tillräckligt effektivt så rötan kom tillbaka trots medlet.
Kan även tillägga att jag INTE rekomenderar att sätta på en sko för att täta. Det blir bara värre. Men när rötan verkligen är borta är det lika bra att slå på skor eftersom skon skyddar bärranden. Det är dock bra med en liten öppning så man kan förtsätta rengöra. Hovis öppnade lite mer än detta sist hon skodde



Det blev en lång text! Hoppas ni får användning av er läsning ;)

Blä!

Vad glad man blir när man skriver ett långt jävla inlägg som inte visas! Så jäkla irriterande! Hoppas jag kan ladda upp de senare... Eller i morgon...

Detta kommer säkert inte heller funka nu bara för de xD

Dagens ridtur!

Red ut en sväng i morse. Gick rätt bra, han va lite envis i början och blev rädd för saker då och då. Men sen sökte han sig i form och gick riktigt fint tillslut. Helt sjukt vilka framsteg vi gjort i traven de senaste =) Jag sitter bättre och Boffe rör sig bättre.
Vi tränade på halter, övergångar, flytta för skänkeln och tempoväxlingar. Han har blivit jätteduktig på att läsa av "mitt kroppsspråk" eller vad man ska säga. Det räcker med att jag flyttar fram skänkeln en cm och spänner magen och rumpan så stannar han =) Behöver inte röra honom i munnen alls! Samma sak gäller avbrott från trav. Enda gången jag behöver använda skänklarna "övertydligt" för att han ska förstå är när han ska flytta sig åt sidan, men han "fattar" mer efter varje gång =)

Tänkte på de när jag red, tur att man har en sån lättlärd häst! Boffe lär sig hur snabbt som helst! Det räcker med att man gör en sak 2-3gånger så kan han de sen. Kanske inte perfekt men han fattar ändå grejen =) Tänkte också på hur bra han lyssnar när jag säger nej :P Om han typ börjar trava när jag inte vill så säger jag bara "neeej", så saktar han av :P Eller förut när det låg hö på marken som han ville smaka på och jag precis hade tränsat så sa jag "neeej", och han lyfte upp huvudet, backade lite och suckade ^^ Min lille plutt <3

Fick inga nya bilder idag, börjar allvarligt fundera på om de verkligen är min kamera det är fel på! Blir så irriterad! Tror den snor batteri när den inte är på... Den funkade när jag satte i batterier i morse, men en timma senare va den tom... Inte ok!


Bjuder på lite gamla godingar i stället =)






















Veckans blogg v12!

Drar igång veckans blogg för nästa vecka! Bara att anmäla sig! =)


Reglerna är enkla!
- Lägg till mig på bloglovin
- Kommentera att du vill va med

Uttagningen pågår till nästa söndag 18.00 (20/3). En vinnare slumpas fram och blir kontaktad av mig. Därför är det viktigt att du skriver in din mailadress (bara jag ser den). Om du vinner kommer du bli ombedd att skicka en bild, utan text på, och en beskrivning av dig och din blogg, så var förberedd på det! Din bild kommer sedan bli publicerad i högermenyn i en vecka!
Om vinnaren inte skickar sin bild inom ett dygn så dras en ny blogg.





Veckans blogg v.11!

Denna veckans vinnare blev Tilda! Klicka på bilden nedan för att komma till hennes blogg!'



Min blogg handlar om min vardag med hästarna och mitt lite annorlunda sätt att se på hästhantering. Jag är inte en person som är ute efter att tävla och vinna, jag vill ha kul tillsammans med min häst. Det innebär inte att endast jag har kul, för mig är det minst lika viktigt att även min häst tycker det är kul. Jag jobbar mycket med att kommunicera med hästarna, vinna förtroende och respekt. Jag blandar min ridstil med lite islandsridning, engelsk ridning, lite från western och väldigt mycket NH-tänk. Utöver det har jag även börjat trickträna så smått. Följ min resa in i framtiden!



Socialt umgänge

Har inte vart hemma idag så jag har inte kunnat blogga! =) Har vart med my best friend idag. Elofe, även kallad Elin :P Besökte henne i hennes nya lägenhet som va skitstor och jättemysig! Sen luncha vi i stan och kollade lite affärer. Skulle egentligen tagit in hästarna, men marie ringde och sa att hon ändå va där, så jag slapp =) Därför stannade jag hos Elin tills nu, kom precis hem.
Vi tog en tur till vår gamla hemstad också. Hon hade lite ärenden där, så jag passade på att följa med och åka hem till mamma och hämta min "vårjacka", kappa eller vad man ska kalla de. Tyckte de va dags =) Mamma hade även lasange klar, så vi stannade på middag :P Man KAN bara inte tacka nej till mammas lasange, den är bäst!
Efter de så körde Elin hem mig. Blev en ganska lång biltur, det är ca 6 mil från min hemort till mitt nuvarande hem, så vi hann med mycket skvaller! ;)
Va skönt att umgås lite eftersom jag mest bara vart med min häst de senaste :P Och vi bestämde att de måste göras oftare!

Fick även försenad födelsedagspresent av elin =) Blev skitglad! :D Jag fick ett helt ansiktskit med rengöring, vatten, dagkräm, nattkräm och mask. De behöver jag verkligen.. Har typ kommit in i puburteten på nytt ^^ Och jag skäms! :P Så nu hoppas jag att detta funkar, sitter faktiskt med ansiktsmasken på mig nu ;) OJ, den ska visst tvättas bort nu... :P Skriver om dagens ridpass senare. Ska även försöka berätta lite om bärrandsröta som Boffe haft. =)

See you later!

Dagens fråga!

Använder ni paddar när ni lindar benen på hästarna?




Jag lindar aldrig utan paddar. Tycker det är bättre att va på den säkra sidan eftersom det lätt blir "fel" när man lindar. Det fördelar trycket och lindorna sitter bättre. Dessutom använder jag bara fleecelindor, aldrig elastiska. Dom kan göra mer skada än nytta tycker jag. Att tillägga är också att det krävs träning träning och åter träning för att linda på ett bra sätt. Är rädd om lillkillens ben =)

<3

Ljuset, när allt är så mörkt.


Okunskap

Som jag sagt förut är jag en sån som stör mig på saker. Just nu stör jag mig på folk som inte har kunskap nog att se när deras hästar mår dåligt.

Tex
Häromdagen såg jag en blogg som visade massa bilder på dennes hästar. Alla tre va, enligt min mening, för tunna. Kantiga hästar som ryggraden stack upp på. "Åh så fina" "Fina muskler" Bla bla bla. Då blir jag lite irriterad. Ser inte människan att dom är undernärda? Visst, det kan ha med vinterpälsen att göra, Boffis har faktiskt blivit lite tunn nu. Men det verkade inte som att personen såg att de va något fel. Då blir jag irriterad!

Ett annat exempel är Boffes fodervärd. HUR kan man inte se att en häst är uttorkad, såpass undernärd, hängig och har hovböld? Jag förstår mig bara inte på vissa människor?!

Jag såg också en "före och efter"-bild på en ridtravare för ett tag sen. Första bilden va direkt efter travet och andra bilden va ett år senare som ridhäst. "Kolla vad fin han blivit". Man såg revbenen på hästen... Jättefint...




En annan sak jag stör mig på har också med "åh vad fin han är" att göra. Folk som lägger ut bilder på sina hästar när dom är "fina". Alltså kröker på nacken, gärna med hjälp av halsförlängare eller någon annan "hjälp"-tygel och pessoabett med tygeln i nedersta ringen. STRÖANDE!

;)


Tråkigt nog ser jag mest ridtravare i den situationen. Återigen pga att många skaffar dessa hästar utan tillräcklig kunskap.

Bästa ridturen, ever!!

Idag är jag en lycklig hästtjej :D ^^

Boffe va helt underbar idag! Han blev som en helt annan häst med pelhambettet. Shit! Först tyckte han de kändes lite konstigt, slängde med huvudet och tungan. Men efter ett tag lugnade han sig och blev som en ängel! Vi fick ett as bra stöd för bettet och handen. Jag behövde knappt ta honom i munnen. Det verkade som han tyckte de va jätteskönt att slippa tränsbettet, med de brukar han bita och slå ihop käkarna hela tiden.

Åh min lilla älskling! Fattar inte hur duktig han va! :P Han va avslappnad men ändå framåt. Jag krävde inte så mycket av honom mer än att han skulle gå i låg form. Men sen blev jag så sugen att greja lite med honom eftersom han va så duktig. Så jag gjorde lite skänkelvikningar och slutor. Och jag blev så lycklig! Tänk att ett bett kan göra så stor skillnad! Han flyttade sig 100ggr bättre för skänkeln! Blev skitförvånad! ^^ Jag brukar alltid va tvungen att ta massa ledande tygeltad, men icke! Bara lirka lite med tyglarna så fatta han =) Och traven!!! Oj oj oj! Helt jävla underbar! :D Han va sååå snygg! :D Jobbade på som fan! Så när vi kom tillbaka va han genomsvett! Även om vi skrittade mest och va ute ca 60min.

Så jag skojar inte när jag säger att de va bästa ridturen ever! Han har aldrig vart så fin! :D Betyder de att vi är på G nu? ;) Allt kändes så positivt när de gick så bra =) Det kändes som att de verkligen kommer bli kanon i slutändan! Så nu är jag ivrig på att köpa en dressyrsadel och börja träna för tränare ;)

Förresten! Ang bettet. Har aldrig ridit med pelham förut, men jag testade att rida med två tyglar. Har ingen delta än ju, och jag tycker det är bättre att rida med två tyglar. Nu kanske ni tycker jag är knäpp som gjorde de när jag "inte kan", men hur ska man då lära sig?! ;) Lite sunt förnuft så går de bra! Läste även ett tips om att ha 2 olika färger på tyglarna i början för att hålla ordning på dom, bra tips faktiskt =) Så småningom ska jag köpa släta lädertyglar ist.










Bärrandsröta

Fick en fråga häromdagen om vad bärrandsröta är, som Boffe haft. Så jag tänkte skriva lite om de och hur jag fått bort de! =)

Bärrandsröta är en sorts hovröta som sitter i hovens mellanlager eller vad man ska säga. Om man kollar på hoven så är det ju en "rand" i ytterkanten runt hela hoven (syns dock inte om hästen är skodd :P), där i sätter sig rötan. Rötan kommer från bakterier i marken. När det är blött och geggigt ute är det superviktigt att hålla hovarna rena på tex natten eftersom hovarna är mer mottagliga för rötan när dom är blöta/mjuka. Om man inte behandlar rötan i tid kan det bli hålbildningar i mellanlagret. Det kan gå så långt att rötan kryper långt upp och skadar hovkapseln = hälta och hovbölder. Daglig rengöring är A och O!!!



Man märker rötan genom att tex dra med hovkratsen i "randen". Om det lossar mjukt hovpluver så skrapa lite extra. Rötan luktar skit! Så ett tips är att lukta på "pulvret" :P Om det stinker så bör du gräva/skrapa bort allt de mjuka tills det är hårt igen. Om det blir ett hål så kan man behöva slå en pling till Hovis =) Kolla noga igenom alla 4 hovarna! Det kan gå långt innan man märker rötan, så det kan va värt nu när det börjar bli geggigt ute, för det är ett riktigt helvete när det väl börjar, tro mig!

För att få bort rötan så gröper hovis ur håligheter där rötan suttit. H*n tar alltså bort hela rötan/det mjuka stinkande. Sen är det bara daglig hovvård som gäller. Tvätta hovarna med vanligt vatten, gröp sedan ut håligheterna och ta bort all smuts, tvätta även i hålen. När allt är rent brukar jag torka hoven och hålet så man ser att de verkligen är rent, sen tar jag en medicinspruta med äpelcidervinäger och vatten (eller koksaltlösning) och spruta in i hålet. Efter de tar jag kopparsulfat (köp på färgaffären, en burk på 1kg ga 150 - 200 spänn) och stoppar in i hålen. Till sist tätar jag med tjärdrev som jag trycker in i hålen med hjälp av en hård "pinne" av nåt slag. Det sägs att det inte är bra att täta, men när det är geggigt tycker jag det är mycket bättre att göra de! Om det är torrt brukar jag vädra lite, alternativt på natten =)

Jag tycker även att man bör ge biotin eller liknande så att den "nya" hoven som kommer växer snabbare och blir stark och frisk!

Det finns många sätt att behandla! Jag har provat de mesta och detta är vad jag tycker har funkat bäst.
Man kan även använda blå spray, men det va inte tillräckligt effektivt så rötan kom tillbaka trots medlet.
Kan även tillägga att jag INTE rekomenderar att sätta på en sko för att täta. Det blir bara värre. Men när rötan verkligen är borta är det lika bra att slå på skor eftersom skon skyddar bärranden. Det är dock bra med en liten öppning så man kan förtsätta rengöra. Hovis öppnade lite mer än detta sist hon skodde



Det blev en lång text! Hoppas ni får användning av er läsning ;)

Planer

När jag va i stallet förut så funderade jag lite på vad jag vill göra kommande året! Jag är alltid så negativ när jag får nån idé och tänker "de kommer ju aldrig gå". Nu är de slut på de. Dags att bli positiv och tänka på sig själv för en gångs skull!

Därför tänkte jag berätta om mina planer för kommande året. Men om jag känner mig själv rätt så kan både planerna och vägen dit ändas ganska snabbt... Hur som helst så vill jag ha de såhär:


- Först och främst ska jag få klart körkortet, helst innan sommaren.

- Jag ska skaffa mig ett jobb. Sommarjobb har jag redan fått, så om jag inte får nåt annat snart så ska jag ha jobb i höst. När jag fått de ska jag skaffa en lägenhet, antingen i "stan" eller här i byn. Om jag flyttar till stan så ska jag skaffa en bra stallplats till Boffe med ridbana och nära till ridhus. Om min lön tillåter ska jag också skaffa en skruttig gammal bränslesnål bil. Jag ska också skaffa två kattungar, eller en hund om de funkar med jobbet!

- Jag ska börja träna dressyr och markarbete för tränare i höst.

- Om allt rullar på ska jag börja hoppträna i början på nästa år.

- Jag ska bli fit igen, med början när de blir riktig vår!

- Om jag ska fara runt med Boffe så måste jag köpa en hästtransport också. Om jag har möjlighet, och vet att jag har jobb i höst, så ska jag köpa en i sommar. Ett skruttigt renoveringsobjekt för max 5000 spänn ska jag köpa och fixa till.

- Jag ska ta BE körkort och typa upp min transport.

- Jag ska köpa en sele och börja köra in Pysen i sommar.

- Jag ska köpa en till häst så snart jag kan. Det är hästar jag vill hålla på med just nu helt enkelt. Vet inte om de blir inom ett år dock.. Tänker inte skaffa en till häst om jag inte är helt 100 på att ekonomin går ihop. Det blir antagligen en ridtravare. Antingen en ung oinriden, en äldre välriden eller ett missuppfattat projekt (gillar inte att kalla de problemhäst utan kallar snarare ägarna för problemmänniskor).

- Jag ska köpa en dressyrsadel i sommar.

- Sen ska jag fundera på vad jag ska göra nästa år ;) Tar en del i taget nu.



Känns bra med lite planering, får se om de blir genomförbart ;)

Vad har ni för planer kommande året? :D

Lör dag

Nix pix. Ingen ridning idag. Hade inte humöret för de kan man säga. Istället tog jag de lugnt hela dagen. Fick värsta massagen av mamma eftersom jag hade så ont i ryggen. Eteriska oljor och meditations musik. Hon är lite av en spågumma min mamma ;)
Har haft skitont sen jag och Boffe gick omkull för över en månad sen och landade på huvudet. Det blir värre varje dag! När mamma kände på ryggraden på mig så skrek jag högt när hon kom till ländryggen! Så illa trodde jag inte de va :P Så jag blev beordrad att gå till vårdcentralen i veckan.
Vid fem tiden skjutsade mamma hem mig. Va så skönt att slippa åka buss.. När jag är ensam tänker jag för mycket! Orkade inte med de. Och inte kan jag lyssna på min mp3 heller, för den har jag fått av Elvir... :(

När jag kom hem va de bara att byta om och sticka till stallet. Det blev lite senare än vanligt, och Boffe visade tydligt sitt missnöje som vanligt :P Ställde honom i stallgången innan han fick komma in i boxen, vilket han inte gillade! "Jag är hungrig!" sa han ;) Borstade lite, lindade benen och smörjde hovarna lite snabbt bara =)
När jag tog in Galaxy blev jag "broddad" som tack... Hon plöjde på som bara den, som vanligt. När jag stannade för att hon skulle skärpa sig så stannade såklart inte hon, utan trampade rätt på min tå med sin brodd. Inga stålhättor här inte! Fan va arg jag blev! Det blev en grop och nästan hål i mina "nya" mountainhorse kängor. Är det nåt jag har svårt för så är det ouppfostrade hästar. Men men... Inte min häst -  inte mitt problem.

I morgonbitti ska jag upp tidigt och sticka till stallet. Skulle tydligen bli ganska bra väder! Men man vet ju aldrig :P Då ska jag iaf rida ut med nytt bett =) Ska nog börja med att prova ett rakt (svängt) pelham ett tag. Får se om han gillar de =)



Alfabetet

Annorlunda
Barnslig
Cp
Dum
Egen
Fis
Galen
Helt ute och cyklar
Invandrare
Jobbig
Kramig
Lögnaktig
Man
Nej
Oförlåtlig
Pratkvarn
Qk
Respektlös
Svikare
Tjurig
Underbar
Vass
Xylofon
Ynklig
Zebra
Åpen
Älskling
Över

Upp och hoppa!

Har inte sovit gott inatt... Låg på en madrass ï lillasysters rum = ont i ryggen och hundpussar hela natten. Ska ta och kika bussar för att bege mig hemåt. Vädret ser inte så lovande ut men jag måste rida! Har fått en hink med bett från en kompis som jag ska testa idag. Sen blir de väl en uteritt.

Tänkte börja ta tag i saker idag också. Det är fan på tiden. Inte deppa ihop!
Måste skicka saker jag sålt på Tradera
Måste börja gå/springa igen
Måste söka jobb (hömhöm..)
Måste ringa 3 och säga fuck off
Måste ringa agria

Min lista på saker att göra har en tendens att bara bli längre. Är så kass på att "ta tag i saker" :P


Vad skulle jag göra utan min prins?

Hemmakväll

Blev ingen myskväll med Elvir. Vissa saker blir bara inte som man tänkt sig... Kommer antagligen aldrig mer se den människan igen, känns konstigt. Men vad ska man göra...? Gråta en stund, skaffa en hund och leva ensam resten av livet.



Tog flykt till min mamma på Kinne-kulle istället. Har inte vart här på flera veckor. Min säng och mina kartonger står på vinden, och mitt rum är fullt med rosa möbler. Blir väl till att sova på soffan i natt. Konstigt.


Allt är konstigt och jag är ensammast i världen.


Tjurskalle

Va i stallet i morse. När jag kom dit va de nåt som va fel.. Fuck, jag hade självklart glömt att blöta betfor! :P Så Boffis fick tugga på lite hö innan jag red så fick betforn stå tills efter. Jag tog god tid på mig att fixa iordning honom. Först borstade jag och tog bort lite vinterpäls, sen lindade jag hans ben supernoga med mina nya röda lindor, sen pussades vi och kramades lite och hade allmänt mysigt =) Kollade över hela hans kropp också, klämde och hade mig. Hittade en konstig grop vid bogen, han måste blivit sparkad eller nåt.. Men hade inte ont som tur va! =)

Till ridturen då. Red dressyr. Det kunde gått bättre om man säger så, han va en riktig tjurskalle! ÅH vad arg jag blev! Såfort jag kortade honom och petade honom lite med skänklarna så kickade han med bakbenen, vilket han brukar göra när han inte har lust att göra som jag vill. Sen tog han bettet från mig och vi hade dragkamp. Han gick fult som bara den och jag satt och skumpa. Rätt åt honom.. ;P Han till och med slängde huvudet åt sidan och bet mig i benet?!?!? Konstiga häst. Det märks alltså fortfarande att han inte är sig själv sen han va hos fodervärden. Alla har ju dåliga dagar, men han har ALDRIG bitit mig på de sättet förut.

Efter ett tag började han lyssna bättre. Jag va fast besluten i att jag skulle vinna denna gången. "Vi slutar inte fören jag är nöjd". Vi gjorde lite volter, serpentiner, skänkelvikningar i skritt och trav och halter. Efter allt slit och släng så fick vi fram ett behagligt tempo och jag kunde slappna av mer och satt mycket bättre i traven. Riktigt skönt va de! Tillslut tänkte jag inte ens på att jag satt ner, skumpa ingenting ;) Måste erkänna att min sits blivit lite bättre de senaste när jag verkligen lagt manken till att träna. =)

Efter ridturen va jag kvar i stallet nästan två timmar. Fixade Boffis box jättenoga, mockade ur pysens box och la in nytt strö och sen pasasde jag på att fixa i Galaxys box också eftersom marie hjälpt mig så mycket de senaste.

Jag upptäkte också att det fanns mindre hö kvar än vad jag räknat med. Hade bara 4 småbalar, vilket inte räcker länge.. Bra jobbat! Så på måndag kanske de blir en tur med transporten för att hämta hö!

Blev inga bilder i stallet idag heller... Bytte till nya batterier, men kameran funka inte ändå... Hiva skiten bara! Längtar tills jag kan köpa ny mobil, då behöver jag inte en kass digitalkamera längre :P Just nu har jag en sån där 500:- mobil med vga kamera ^^ Hade inte lust att köpa en dyr ny när min blev stulen i höstas eftersom de va andra gången på ett år... :P Nästa gång blir de försäkring ;)

Nu ska jag sticka iväg till Elvir =) Vi ska ha lite fredagsmys ikväll. Kommer inte ihåg senast vi hade de.. Hoppas han köpt massa godis, de behöver jag (A)

See yaa!





Hästspråkslexikon - "Gå inte!"

Gå inte! En svag gnäggning för att kalla tillbaka en kamrat. Den varierar från ett välkomstläte till "var är du?"-gnäggningen. Det används också till följemeningarna: (1) Vart går du? eller (2) Vänta på mig!

Torsdag!

Blev ingen ridning idag heller. Va inte så sugen på att rida i snöblandat regn och halv storm. Så jag va bara i stallet en liten stund. Boffis yttersta täcke va blött ända igenom... Hängde upp de men de kommer säkert inte torka tills i morgon..! Han hade stalltäcket under, och de va inte blött som tur va. Lindade benen på honom som vanligt, men han va lite svampig i frambenen också så jag lindade alla 4 idag. Sen fixade jag rent hovarna på honom öch smörjde med mitt mirakelfett. Världens bästa hovfett har jag! Måste va noga med hans hovar nu när de börjar bli geggigt ute, vill inte ha tillbaka bärrandsrötan!

Boffis bakskor har suttit i en vecka nu, lovande.. :P Han har ju inte haft skor bak förut, och de gick inte sätta sömmarna så långt in. Alltså sticker skorna ut ½ - 1 cm på in och utsidan, vilket bara skriker "Kom och trampa av oss". :P Hovis sa att vi har tur om dom sitter 8 veckor. Hoppas verkligen att dom sitter kvar! Vill inte att dom ska gå sönder i kanterna och skit.

Tog med kameran till stallet också! Men självklart va batteriet slut, så de blev inga foton :P

I morgon hoppas jag verkligen på bättre väder. Hans ben gillar inte att han står för mycket. Ska dit i morgonbitti =)

Förresten! Hästarna har börjat få sommarpälsen nu =) Söta små lena, gosiga fjun börjar kika fram på halsen här dom är klippta. Men än har dom inte börjat tappa så mycket vinterpäls, bara lite. Usch, vill inte ens tänka på vilket jobb de är att få bort all pysens päls varje vår :P






Frågestund!

Tänkte ha min första frågestund!

Så nu är det bara att fråga på! Jag svarar på frågorna allt eftersom! Kommer även länka de som frågar =)


Terapi i stallet

Vad tycker ni om hästterapi? Jag har inte funderat så mycket på de innan, men nu de senaste har jag läst en del på internet och även sett de på tv. Jag har egentligen inte fattat de förut, men "hästterapi" funkar faktiskt. Jag har kanske inte utfört de på "rätt" sätt, och egentligen kanske man inte ens kan kalla de för "hästterapi", men Boffe har hjälpt mig jättemycket det senaste.

För er som inte vet så har Boffe vart utlånad på foder tills i november när jag tog tillbaka honom. Då hade jag absolut inte råd att ha häst. Min pojkvän och min bästa vän har sedan dess frågat "varför gör du dig inte av med hästen?! Du har ju inte råd!" Dom är inga hästmänniskor kan man säga. Mitt svar va "Det är som terapi för mig". Först då förstod jag att de va precis de jag behövde i det läget, Boffis alltså.

I början på oktober förra året blev jag akut sjuk. Ambulansen kom på två röda sekunder, jag fick lustgas, morfin, sprutor hit och sprutor dit. Dagen efter låg jag på operationsbordet. Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv, och jag övervann till och med min sjukhusrädsla för att de skulle sluta. Kommande veckorna va tuffa. Även om det inte var en stor operation så kändes de som om mitt liv låg i en burk och någon tog en slev och rörde om i den. När jag började bli frisk så insåg jag att jag inte levde de liv jag ville leva. Jag hade nyligen flyttat till Stockholm för att "bli nåt". Men de va inte jag. Jag började sakna den gamla Felicia, den hästgalna lantis-tjejen. Så jag flyttade hem.

Det bästa som kunde hända mig då va att få tillbaka Boffe. Då hade jag inte bara mig själv och mina problem att tänka på. Han va sjuk, svulten och skulle inte överlevt 2 veckor till i den situationen. All den kraft, energi och kärlek som jag gav honom för att han skulle bli frisk har jag fått tillbaka x1000. Vi gick igenom de tillsammans, fattar ni vad jag menar? Det har stärkt våra band enormt! Vi känner varandra utan och innan. Jag kan läsa honom som en bok, och han mig. Han återspeglar allt jag gör, och de får mig att förstå hur jag faktiskt är! Om jag är sur, blir han sur, om jag är glad och kärleksfull så blir han de också. =)

Tänk på de, hästar, och djur över huvud taget är experter på all läsa vår energi. Om du mår dåligt så kanske katten tar avstånd från dig, men den kan likagärna hoppa upp i knät på dig för att försöka få dig att må bättre.

Jag känner mig inte riktigt som mig själv än. Jag vet inte vart jag skulle vart idag om de inte vore för Boffe, han ger mig en anledning att inte ge upp!

Mitt hjärtas prins


Vad tycker ni? Har jag rätt?

Blask!

Nu vill jag ha vår! NU! Det är blaskigt och äckligt ute och det snöar och regnar om vartannat. Hoppas de blir bättre väder så jag kan rida i em. Jag är inte den som ger mig ut i oväder :P ^^

Det har vart vinter i mer än 4 månader nu, borde inte de räcka?! :P

Längtar tills man kan rida i t-shirt, och ändå tycka de är för varmt! ;)

Mardrömmar

Har sovit så kasst de senaste och bara drömt massa mardrömmar. Kanske är därför jag vart på så dåligt humör idag!

Häromdagen drömde jag om Boffe.
Jag drömde att det va fredag, Marie i stallet ringde och sa att boffe hade skadat sig i hagen så jag åkte dit. Han hade skrapat bort allt skinn på vänstra bakbenet, de bara hängde. Vi ringde vetrerinären men han kunde inte komma fören på måndagen! Så vi satte nån sorts kompress på Boffes ben som tryckte fast skinnet. Inte nog med de så hade han tappat alla fyra skorna och hovarna va helt trasiga (^^)! Jag grät och grät, men fick tillslut åka hem. Dagen efter hade de blivit värre så vi ringde vet igen och han sa att de va likabra att skjuta honom eftersom han va travare. Då grät jag lite till, men mamma sa att det nog va bäst så, det va ju bara en häst, och han va ju försäkrad så jag skulle kunna köpa en ny häst för pengarna!

Det va värre än de låter. :P En riktigt lång dröm, det kändes som den inte skulle ta slut! Brukar inte komma ihåg så mycket detaljer, men de kändes verkligen som om de va på riktigt! Usch!

Har ni också haft nån läskig dröm om era hästar?

Dagens fråga!

Betalar ni själva för era hästar? Själva köpet, foder, stall, utrustning, träningar, hovslagare m.m. Eller betalar era föräldrar?

Frågan riktar sig självklart till er lite äldre, fattar själv att de inte är så många 13åringar som kan betala själva!




Jag köpte Boffe själv när jag va 16. Det va mitt beslut att köpa en egen häst eftersom mamma inte hade möjlighet.  Vi hade då fördelen att ha eget stall, eget hö, eget foder och eget halm. Därför blev inte utgifterna så stora. Tills jag fyllde 18 betalade mamma hovslagare och vetrinär, men utrustningen har jag alltid stått för. Sen dess har jag betalat själv, med undantag för hjälp från mamma då och då. En grimma hit och dit, eller kanske lite hovprodukter, men om man slår ihop allt så har hon hjälpt mig mycket! Pysen fick jag ju när jag va 11, men han har vart mer som familjens häst, så mamma har betalat för honom tills nu typ.


Hästspråkslexikon - "vad är det här?"

"Vad är det här?" används om saker som är nära inpå och sägs vanligen genom en fnysning åt föremålet; men en häst kan också skrapa på föremålet med framhoven. Denna gest leder till följemeningarna (1) "Det är inte farligt", då hästen närmar sig, undersöker och sedan ignorerar obekanta föremål, eller (2) "Det är farligt", då den drar sig undan, skyggar för föremålet eller angriper faran.

Onsdag

Vaknade verkligen på fel sida idag. Va på dåligt humör redan när jag reste mig upp ur sängen. Jag sålde smöret och tappade pengarna. Ni vet sådär när man inte orkar göra någonting och bara kan sitta och stirra i tomma intet. Men jag va iaf tvungen att parvla mig iväg till stallet. Struntade i att rida pga mitt dåliga humör, så jag släppte ut hästarna och fixade iordning för kvällen.
Va i stallet nyss igen, fick ett samtal från min kusin. Pysen va på rymmen. Igen... Fattar inte hur han lyckas ta sig ut... Houdini....!

Har körkortsteori om en timme, men jag orkar inte ens gå på de. Skiter it. Blä. Lite synd dock, för min kompis som jag går med skulle ta med lite bett som jag ska prova på Boffis... Får väl bli nästa vecka!

Aja, ska försöka anstränga mig för att bli lite happy nu. Choklad är nog bästa medicinen :P




Google maps!

Kollade mitt förra hem på google maps. Upptäckte nyligen att man kan se typ bilder där. Hittade våran gård, och gissa vem som står i hagen?! :D



Veckans blogg..

Det har blivit lite förseningar pga trasigt modem ;)

Ni som anmält er till veckans blogg, jag har inte glömt bort er!

Skjuter upp denna veckans blogg till nästa vecka. Vinnaren utses alltså på söndag, och ni kan fortfarande anmäla er. Klicka på bilden om ni vill va med =) Vinnaren får ett inlägg och bildlänk i menyn en vecka!


Hästspråkslexikon - "Vem är du?"

Vem är du? Används av två främmande hästar när de träffas. Det är en utvidgning av "välkommen"-frasen och sägs genom att hästarna nosar på eller vanligare blåser mot varandra. De båda hästarnas inställning till varandra framgår av hur hård eller mild blåsningen är och hur huvud och svans hålls. Därpå följer följemeningarna (1) Jag är en vän, som sägs som fortsättning av den milda blåsningen och andra vänliga rörelser eller (2) Dra åt helvete!, ett nafsande eller nyp från en av hästarna, en stampning i marken med ena framhoven, ett hot att sparkas eller ett skrik.

Önskeinlägg ;)

Ni kanske undrar vad som hänt den veckan som jag inte har kunnat blogga!

Boffe fick stå i några dagar. Anledningen va att han slitit så på sina bakhovar som han inte hade skor på, och att hans bakkotor antagligen pga det var lite svullna. I torsdags fick han nya skor. Skit gött att bli av med snösulorna! Han hade en liten "varböld" typ i ena strålen, hovis sa att de va som en finne typ och skrapade bort de. Bakhovarna blev kassa.. Dom hade slitits så mycket så att de knappt fanns något att sätta sömmarna i (låter hemskare än va de är!) Så skorna sticker ut typ ½ - 1 cm på båda sidorna.. Hovis sa att om vi har tur sitter dom i 8 veckor, men hon trodde att hon skulle behöva sätta om dom om typ 3 veckor. Än sitter dom kvar iaf =)

Efter att han fått skor så har vi bara ridit ut. Han blir rätt tjurig när han stått ett tag, så man får börja försiktigt och inte kräva så mycket första gångerna =) Men i morgon tänkte jag eventuellt rida lite dressyr, han är nästan i fas igen ;)

I söndags red jag ut med min kusin, hennes mamma och deras hästar. Boffis va jätteduktig! Han brukar ju bli knäpp när han får syn på andra hästar, men de gick jättebra! =) Hästarna har säkert hälsat på varandra när dom ridit förbi Boffis i hagen :P

Jag har även vart på körskolan, vart på kalas, hängt med Elvir, träffat en kompis och lite annat smått och gott ;)

Dagens ridpass!

Kom precis hem från stallet =) Cyklade dit idag! Första gången! Värsta vårkänslan juh ;) Himla gött att kunna gå runt i stallet utan jacka! =) Värmen är på G!

Red ut på min lilla älskling idag. I början va han jätteduktig, gick jättefint och lyssnade på mig. Men vi gick en ny väg, så sen fick han fullt upp med att kolla på alla spännande saker. Alltså sket han i mig typ :P Han slängde iväg ett bakben hit och dit för att protestera mot att jag kortade honom. :P Men de va mysigt iaf, och över lag gick de bra =)

När jag kom tillbaka så "städade" jag i Boffis box. Han fick stå lös i stallet med en tuss hö och sin golden stripe filt på sig medan jag fixade och grejade =) Mockade ur hela boxen och sopade rent, sen skurade jag krubban och vattenhinkarna och fyllde på med nytt spån. Va lite överseriös med bädden; först la jag ett lager, sen gick jag och trampade på de så de blev jämnt och lite mer packat, efter de la jag på ett lager till med spån. Boffis gillade sin fräsha box, vilket han visade genom att kissa, bajsa och sen rulla sig........ Jag som la ner så mycket tid på att de skulle bli fint ;) Har även "möblerat om" i hans box :P Har bytt plats på vattnet och höt, eftersom han inte brukar dricka så mycket på nätterna. Får se om detta passar bättre för herrn =)

Underbart att vara tillbaka i bloggvärlden igen! =D Har ni saknat mig? ;) Haha


I'm back!

Äntligen äntligen ÄNTLIGEN har jag fått mitt nya mobila bredband! Så äntligen kan jag börja blogg igen! =) Veckan utan internet har vart hemsk! Usch och fy! Uppdaterar mer ikväll efter att jag vart i stallet. Nu ska jag kolla alla bloggar som jag inte läst i veckan :P Blir nog en del inlägg!

Hörs sen!


Skit också!

Mitt internet har lagt av helt nu.... HIMLA SKIT! Sitter hos Elvir nu men ska snart åka hem.. Kommer inte kunna blogga fören jag får de nya modemet, förhoppningsvis på fredag. Annars DÖR jag. Klarar inte helgen utan internet ^^ :P Tänkte bara berätta de ;) Ha de så bra sålänge!

Hästspråkslexikon - "Välkommen!"

Tänkte starta en ny kategori. I tidigare inlägg har jag skrivit lite ur boken "från tävlingstravare till ridhäst". Nu har jag hittat en ny rolig bok som jag tänkte skriva lite ur! =)

Kategorin kommer heta "Hästspråkslexikon" och där kommer jag skriva om hästens olika uttryck och vad dom betyder! Närmare bestämt 47 uttryck, så de kommer ta ett tag ;)





Välkommen! Använder vi för att generalisera alla rop och tecken för hälsning hästar emellan. Det vanligaste är välkomstgnägget. Graden av uppmaning framgår av röststyrkan och kraften i rörelsen. Sammanhanget och hur huvudet och svansen hålls visar avsikten med välkomsthälsningen.




Anmäl er till veckans blogg v10!

Klicka!



Dagens fråga!

Hur mycket grovfoder får era hästar om dagen?





Boffe är sjukt lättfödd. Han får 7kg hö om dagen. Galet lite tycker jag, det finns ju hästar som behöver mer än de dubbla!! Men han behöver inte mer. Då blir han tjock! :P Nu på vintern får han dock fri tillgång till hösilage 9 timmar om dygnet, plus 2 kg hö över natten. Det har behövts eftersom han va undernärd när han kom till mig, och det har vart en kall vinter. Men normalt klarar han sig på 7 kg hö. Han får givetvis halm att tugga på också. Sen får han inte så mycket kraft, bara 500g krossad korn och 300g betfor om dagen. Billig häst =)

Sen varierar de ju från hö - hö också!

Tisdag!

Va i stallet några timmar i morse. Boffis va riktigt tjurig när jag kom! Han brukar bli sån när jag inte gett honom tillräckligt med uppmärksamhet några dagar! ^^ Typ banka på boxdörren, ta matkrubban innan jag hunnit sätta upp den, rulla sig i bajs, m.m.m.m. Knäppsötisen.
Det blev mycket gos och mys. Han fick även en massage som han verkligen uppskattade! Han stod och tugga och smaska som bara den =) Kollade till hans ben också, dom va lite bättre. Inte lika svullna men fortfarande lite svampiga. Så jag longerade honom en stund så att han fick röra på sig lite, de brukar bli bättre då. Ska inte rida honom fören han fått skor i bak också, vilket han kommer få på Torsdag 8.00! Nu har han bara skor fram. Men eftersom jag börjat rida på "heltid" så måste han ha på alla 4!

Longeringen gick ganska bra =) Det blir bara bättre och bättre iaf. Kräver inte så mycket av honom mer än att han ska gå med sträckt lina och lyssna på mig. När han kom hem från fodervärden så ville han ju bara sparkas hela tiden när jag försökte longera honom, så det märks att han blivit duktigare =)

När vi va klara så gick vi en sväng, skritta av lite typ. Sen fick han lite gott i stallet, och fick komma ut till dom andra i hagen =)

Sen fixa jag och greja i stallet en stund. Mockade ur hela Pysens box och la in nytt strö. Han har vält typ tusen vattenhinkar där så de behövdes.. Boffis fick extra mycket strö i sin box också. Tänkte att om de är gosigare i mitten så kanske han rullar sig där i stället för i bajset nästa gång ;)






RSS 2.0